Μορόν… ρυθμιστής, Αρης θριαμβευτής!

Ο Μορόν… έστειλε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή πριν μια βδομάδα, ο Μορόν τον γκρέμισε από αυτή απόψε! Ο σούπερ σταρ του Άρη, σκόραρε στην Τούμπα και έδωσε τη νίκη (0-1) στην ομάδα του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στην 2η θέση ο Δικέφαλος, στο -2 από την ΑΕΚ.

  • Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
  • Κατοχή ο ΠΑΟΚ, γκολ ο Άρης…

Ο Άρης πήρε μια μεγάλη νίκη γοήτρου και ψυχολογίας επικρατώντας δίκαια με 1-0 του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των play off. Απέναντι στους προσηλωμένους στο πλάνο του προπονητή τους παίκτες του Μάντζιου, οι «ασπρόμαυροι» αποδείχθηκαν πολύ λίγοι για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, σε σχέση με αυτή που αγωνίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/3) στο Maksimir του Ζάγκρεμπ, ξεκινώντας το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον Άρη με τον Μάρκος Αντόνιο δίπλα στον Σουαλιό Μεϊτέ και τον Τόμας Μουργκ, αντί του Γιάννη Κωνσταντέλια, πίσω από τον επιθετικό, που ήταν ο Μπράντον Τόμας.

Ο Ρουμάνος τεχνικός διατήρησε την ίδια τετράδα στην άμυνα, με τον Γιόνι Ότο στο δεξιό άκρο, τον Ράχμαν Μπάμπα στο αριστερό και το γνωστό δίδυμο Κεντζιόρα (ξεκίνησε για δέκατο σερί ματς) Κουλιεράκη ως στόπερ.

Οι Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Τάισον ήταν η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής του «Δικεφάλου».

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του επιλέγοντας διάταξη 4-3-3. Οι αλλαγές του 54χρονου τεχνικού αφορούσαν τον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς επέλεξε τους Βερστράτε, Ζουλ και Νταρίντα.

Σε ότι αφορά την άμυνα, ο Μόζες Οντουμπάτζο διατηρήθηκε στο δεξί άκρο, ο Μάρτιν Μοντόγια στο αντίστοιχο αριστερό ενώ στο δίδυμο των στόπερ παρέμειναν οι Φαμπιάνο-Μπράμπετς όπως και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία. Στην επιθετικά γραμμή δεν υπήρξε έκπληξη με τη διατήρηση των Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο στις πτέρυγες και του Λορέν Μορόν στην κορυφή.

Κατοχή ο ΠΑΟΚ, γκολ ο Άρης…

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να διασπάσουν τις δύο ζώνες άμυνας που είχε ο Άρης, με οκτώ και εννιά παίκτες πίσω από την μπάλα.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή επί μισή ώρα, αλλά οι «κίτρινοι» στην πρώτη φορά που πάτησαν στην περιοχή του Κοτάρσκι βρήκαν το γκολ και μπήκαν μπροστά στο σκορ (0-1) με τον Μορόν.

Στο 31ο λεπτό ο Σαβέριο έκανε ότι ήθελε ανενόχλητος από την αριστερή πλευρά, ο Κεντζιόρα έκανε δύο λάθη στην ίδια φάση, λάθη που δεν τα συγχωράει ένας επιθετικός της κλάσης του Μορόν των 16 γκολ.

Οι «κίτρινοι» χάρη στο «killer instict» του Ισπανού φορ επιβράβευσαν το πλάνο και το σχέδιο του προπονητή τους, αντίθετα ο ΠΑΟΚ του 74%-26% στην κατοχή της μπάλας είχε μπροστά του να ανέβει ένα βουνό και το κυριότερο δεν είχε κανένα σημείο αναφοράς στην αντίπαλη άμυνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, καθώς ο Μορόν με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, έμεινε στα αποδυτήρια και ο Ανσαριφάρντ πήρε τη θέση του.

Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν είχε το παραμικρό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Άρη. Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν καθαρό μυαλό, οι «κίτρινοι» ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σαβέριο για το 0-2.

Ο Λουτσέσκου με την συμπλήρωση μιας ώρας έφερε από τον πάγκο Κωνσταντέλια και Σβαμπ, αντί των Μουργκ και Μάρκος Αντόνιο, στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρήκαν μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του ανενόχλητου Μπάμπα, ένα σουτ του Τζίμα που έβγαλε ο Κουέστα, μια τελική στην εστία με τον Κωνσταντέλια, και τίποτε άλλο παρά την πίεση που άσκησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

MVP: Μια φάση, ένα σούτ, ένα γκολ. Το όνομά του: Λορέν Μορόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πολύ καλό παιχνίδι από Βερστράτε-Ζουλ και Οντουμπάτζο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπράντον Τόμας είτε έπαιξε 71 λεπτά, είτε όχι, το ίδιο και το αυτό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ παραμένει η αναφορά στη θέση του φορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κεντζιόρα ολοκλήρωσε μια κάκιστη αμυντική συμπεριφορά των «ασπρόμαυρων» στη φάση του 0-1 από τον Μορόν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Σλοβένος Ράντε Ομπρένοβιτς και ο συμπατριώτης του Άλεν Μπορόσακ στο VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση στο χέρι του Ζουλ από το σουτ του Κωνσταντέλια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Για τρίτο παιχνίδι στη σεζόν ο Άρης μένει όρθιος απέναντι στον ΠΑΟΚ, διπλασιάζοντας τις νίκες επί του αιώνιου αντιπάλου του, με τον Μάντζιο να κερδίζει και πάλι κατά κράτος τον Λουτσέσκου. Δίκαιη και πανάξια νίκη του Άρη μέσα στην Τούμπα, μια νίκη ψυχολογίας και γοήτρου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι (71’ Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (78’ Οζντόεφ), Μάρκος Αντόνιο (59’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (71’ Τζίμας)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (76’ Βέλεθ), Βεστράτ, Νταρίντα (93’ Φεράρι), Σουλεϊμάνοφ (89’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (76’ Ζαμόρα), Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ).

Subscribe

Related articles

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024-25

Κόντρα σε Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο θα βρεθεί...

«Γολγοθάς» περιμένει τον Κυπελλούχο Κύπρου

Ο νικητής του Κυπέλλου θα πάρει και το...

Ένα «ευχαριστώ» στον Μεντιλίμπαρ για το «μνημείο» του “Villa Park” | Blog

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ιστορική εμφάνιση...

Τεν Χαγκ και Σμιντ υποψήφιοι για τον πάγκο της Μπάγερν

Το «όχι» του Ραλφ Ράνγκνικ στη Μπάγερν έχει...

Ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με τον Μιγκελίτο η Νέα Σαλαμίνα

Η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με...