Μεγάλο διπλό της Ομόνοιας κόντρα στον Άρη με «υπογραφή» Αναστασίου και «πάτησε» τετράδα

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Άρη στη Λεμεσό πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην επιστροφή Αναστασίου στον πάγκο της και μείωσε στους οκτώ βαθμούς από την κορυφή και πάτησε τετράδα.

  • Πρώτο ημίχρονο:
  • Δεύτερο ημίχρονο:
  • Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

Ο Άρης Λεμεσού υποδέχθηκε την Ομόνοια, στην επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του «τριφυλλιού» μετά την σεζόν 2018-19, στο στάδιο «Άλφαμεγα» για την πρώτη αγωνιστική των πλέι – οφ του πρωταθλήματος Cyta.

Ντέρμπι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Μετά την «λευκή» ισοπαλία της Ανόρθωσης με τον ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ο Άρης με νίκη θα μείωνε την διαφορά του από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στον ένα βαθμό, ενώ η Ομόνοια με τους πολύτιμους τρείς πόντους θα αύξανε την διαφορά της από την 6η Ανόρθωση στους τέσσερις βαθμούς και θα πλησιάσει στην τετράδα, αλλά και οκτώ βαθμούς από την κορυφή.

Πρώτο ημίχρονο:

Ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου ημίωρου, δημιουργώντας ευκαιρίες κυρίως με σέντρες από τα πλάγια, χωρίς όμως να γίνει αποτελεσματικός.

Η ομάδα της Λεμεσού βρήκε δίχτυα στο στο 24′ με τον Κοκόριν να εκμεταλλεύεται την σύγκρουση Παναγιώτου με Φαμπιάνο και να περνάει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα για να κάνει το 1-0, όμως το γκολ ακυρώθηκε από τον VAR για οφσάιντ του Γκομίς στο ξεκίνημα της φάσης, καθώς η αρχική μπαλιά πριν την σύγκρουση προοριζόταν για αυτόν.

Πέντε λεπτά μετά την ακύρωση του γκολ, ο VAR ήταν και πάλι καθοριστικός καθώς κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης για χέρι του Γιαγκό εντός περιοχής σε κεφαλιά του Κακουλλή, και ο κύριος Μενέλαος Αντωνίου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών δίνοντας πέναλτι για την Ομόνοια στο 30′. Ο Μπέζους ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 6ο του γκολ για το φετινό πρωτάθλημα.

Η ακύρωση του γκολ του Άρη και η εύστοχη εκτέλεση του Μπέζους φαίνεται να λειτούργησαν σαν turning point για την Ομόνοια, που μετά το 1-0 παρουσιάστηκε ιο ανεβασμένη στο επιθετικό κομμάτι με πολύ υψηλά μαρκαρίσματα.

Ως αποτέλεσμα, ο Γουίλι Σεμέδο βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από κάθετη πάσα του Χαραλάμπους, και με δεύτερη προσπάθεια μετά από απόκρουση του Βάνα Άλβες πλάσαρε εύστοχα εντός περιοχής για να κάνει το 2-0 για την Ομόνοια στο 35′, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», Γουίλι Σεμέδο, με αυτό το γκολ του σκόραρε το δέκατο εφετινό του γκολ για το πρωτάθλημα με την φανέλα της Ομόνοιας.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πηγαίναν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων, ο Γκομίς με κεφαλιά στο 45+4 έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καζού, ξαναβάζοντας την ομάδα της Λεμεσού στο παιχνίδι λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου για να επιβεβαιώσει την καλή παρουσία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, πλην του δεκαλέπτου των δύο γκολ της Ομόνοιας.

Δεύτερο ημίχρονο:

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης ήταν πιο ανεβασμένος αναγκάζοντας την Ομόνοια να κλειστεί στο δικό της μισό, και προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ξανά με παιχνίδι από τα πλάγια, χωρίς να έχει δημιουργήσει τελικές στο στόχο.

Στο 66′ σε μια φάση μακράς διαρκείας, μετά από πολλές κόντρες ο Μπένγκστον κατέβασε την μπάλα για τον Γκομίς και από πολύ κοντινή απόσταση έκανε την προβολή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επιθετικός του Άρη βρισκόταν και πάλι σε αντικανονική θέση και έτσι το γκολ ορθώς δεν μέτρησε.

Η Ομόνοια κρατούσε πιο αμυντική στάση, έχοντας το προβάδισμα, με τον Άρη να έχει μονόλογο στην κατοχή ο οποίος προσπαθούσε συνεχώς να βρει κενό χώρο για να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Ομόνοια προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις αλλά λόγω αβίαστων λαθών ο Άρης ανακτούσε πολύ γρήγορα την μπάλα ξανά.

Μεγάλη απώλεια για τον Άρη που δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ και έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή στους 56 βαθμούς, έναντι 60 του ΑΠΟΕΛ, ενώ η Ομόνοια ανέβηκε στους 52 αφήνοντας στην 6η θέση την Ανόρθωση στους 48 βαθμούς και στην 5η θέση την Πάφο με 50 βαθμούς, καθώς ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΚ στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Οι εντεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό, Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Καζού, Νίκολιτς (60′ Σάβο), Σόκε (89′ Σπόλιαριτς), Σεμέδο (46′ Μπένγκτσον), Μόντνορ΄(46′ Μαγιαμπέλα), Κοκόριν, Γκομίς.

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Φαμπιάνο, Μάθιους (67′ Μίλετιτς), Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο (80′ Χαμάς), Κούσουλος, Χαραλάμπους (87′ Κασάμα), Σεμέδο (80′ Λανγκ), Αλιούμ, Μπέζους (67′ Φράνσον), Κακουλλής.

Subscribe

Related articles

Η Ίντερ έσωσε τον βαθμό στο φινάλε κόντρα στη Λάτσιο

Με γκολ του Ντούμφρις στο 87΄η Ίντερ έσωσε...

Νίκη της Λίβερπουλ στο «αντίο» του Κλοπ, 8η η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Λίβερπουλ στο τελευταίο ματς του Γιούργκεν Κλοπ...

«Ισόβια» πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι με τέσσερις σερί Premier League!

Η Premier League... αλυσοδεμένη στο Μάντσεστερ! Με έναν...

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος – Τσεχία για το EURO U-17

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια...

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Οι 13 ομάδες της επόμενης σεζόν της Stoiximan Basket League, 8 είναι στην Αττική

Ο προβιβασμός του Μίλωνα και του Πανιωνίου διαμόρφωσε...