Μανθάτης στο Gazzetta: «Γράψαμε ιστορία, να γίνει η Athens Kallithea η δεύτερη ομάδα των Ελλήνων»

Ο ποδοσφαιριστής της Athens Kallithea, Γιώργος Μανθάτης, μίλησε στο Gazzetta μετά την ιστορική, όπως την χαρακτήρισε, άνοδο της ομάδας του στη Stoiximan Superleague και αναφέρθηκε στο project του κλαμπ.

  • «Είναι μια επιβράβευση τριών χρόνων, δεν είχαμε φανελάκια και κώνους»
  • «Πρέπει να είναι στη Superleague μια ομάδα όπως η Athens Kallithea»

Η Athens Kallithea επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 18 χρόνια απουσίας. Μετά το σφύριγμα της λήξης του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου στον αγώνα με τα Χανιά οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη πανηγύρισαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2. Από την πλευρά του ο Γιώργος Μανθάτης με το που σφραγίστηκε στον αγωνιστικό χώρο έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και ξέσπασε σε κλάματα. Άδειασε. Του βγήκε η φόρτιση και συγκίνηση για το μέγεθος του επιτεύγματος.

O 26χρονος δεξιός μπακ που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού βρίσκεται στην ομάδα από τον Γενάρη του 2022 και ήταν μέλος του project της διοίκησης για τον στόχο της ανόδου. Φέτος ήταν εκ των πρωταγωνιστών με 29 εμφανίσεις, στις οποίες είχε ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο Γιώργος Μανθάτης μίλησε στο Gazzetta μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τα Χανιά και αναφέρθηκε στην αλλαγή που έφερε στο κλαμπ η νέα διοίκηση και για τον στόχο της καθιέρωσης στη Stoiximan Superleague.

«Είναι μια επιβράβευση τριών χρόνων, δεν είχαμε φανελάκια και κώνους»

Η Athens Kallithea ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν μεγάλο μαραθώνιο. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

«Είναι μια επιβράβευση τριών χρόνων! Είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό που πετύχαμε σήμερα. Γράψαμε ιστορία μετά από 18 χρόνια και επιστρέψαμε στην Α’ Εθνική».

Μετά το σφύριγμα της λήξης ξέσπασες σε φωνές και κλάματα. Τι σημαίνει για εσένα αυτή η άνοδος;

«Σημαίνει τρία χρόνια προσπάθειας και θυσίες. Σημαίνει ότι πίστεψα πάρα πολύ στο project και στους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτήν την ομάδα. Σίγουρα είναι ένα ρίσκο να πηγαίνεις από την Α’ Εθνική στη Β’ και να πιστεύεις πως η ομάδα θα καταφέρει να ανέβει. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κουράγιο να πανηγυρίσω. Άδειασα εκείνη τη στιγμή».

manthatis

Πως βλέπεις ως παίκτης το project της ομάδας;

«Αυτοί οι άνθρωποι πήραν την ομάδα από το μηδέν. Δεν είχε φανελάκια, ούτε κώνους. Ρίξανε λεφτά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Σε μια κατηγορία όπως η Β’ Εθνική που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι σου λένε πέντε πράγματα και βλέπεις και τα πέντε να γίνονται στην πράξη είσαι σίγουρος πως στην Α’ Εθνική ανοίγει ο δρόμος για κάτι καλύτερο. Project είναι η ομάδα να έχει ένα πλάνο. Αρχή, μέση και τέλος. Αυτό είναι κάτι που λείπει από τις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα. Είναι στην Αθήνα που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτή η ομάδα θέλει να γίνει η δεύτερη ομάδα των Ελλήνων οπαδών μετά τις μεγάλες. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ».

«Πρέπει να είναι στη Superleague μια ομάδα όπως η Athens Kallithea»

Έχοντας παίξει στην πρώτη κατηγορία τι περιμένεις από την Athens Kallithea; Ποιος είναι ο στόχος σου;

«Ο στόχος μου είναι αρχικά να μην είμαστε το λεγόμενο ασανσέρ που ανεβαινω-κατεβαίνει από την Α’ στην Β’ και από την Β’ στην Α’. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους ανθρώπους που την έχουν. Είμαι σίγουρος πως όλοι θα κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις για να παραμείνει η ομάδα στην Α’ Εθνική γιατί πραγματικά έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως πρέπει μια τέτοια ομάδα να είναι στη Superleague. Ένα υγιές σωματείο, με αρχή, μέση και τέλος».

Μίλησες για project, για δικαίωση, είπες «είμαστε», οπότε και του χρόνου θα είσαι εδώ;

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα. Πιστεύω πως μέσα στις επόμενες ημέρες κάτι θα γίνει. Δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Το συμβόλαιο μου τελειώνει και είμαι εδώ πέρα».

Ο κόσμος στήριξε την προσπάθεια και γέμισε το γήπεδο στον αγώνα με τα Χανιά ενώ ήταν εργάσιμη ημέρα…

«Όταν ήρθα εδώ στο γήπεδο ερχόντουσαν 30-40 άτομα. Ήταν περίεργα. Το πιο ωραίο πράγμα για έναν αθλητή είναι να παίζει μπροστά σε κόσμο. Καταφέραμε και φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Subscribe

Related articles

Η διετία Αλμέιδα στην ΑΕΚ μέσα από τους αριθμούς

Ο Ματίας Αλμέιδα συμπλήρωσε απόψε δύο ημερολογιακά έτη...

Για πρώτη φορά στην ιστορία!

Το μυαλό του Ολυμπιακού είναι πια στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ....

Στην προεπιλογή της Εθνικής Αργεντινής U23 ο Εσε!

Μετά τον Ορτέγα αυτή τη φορά η κλήση...