Μάντζιος: «Είμαστε ο Άρης κι έχουμε κίνητρο σε κάθε παιχνίδι»

Ο Άκης Μάντζιος υποστήριξε ότι η τακτική έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αναφέρθηκε στο υψηλό κίνητρο που έχει ο Άρης στα Play off.

Μιλώντας στα κανάλια Novasports, ο 54χρονος τεχνικός του Άρη είπε αρχικά ότι… «είχαμε πει ότι είμαστε μακριά από την τέταρτη θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης δεν έχει κίνητρο. Το είπα εξάλλου και πριν από τον αγώνα. Αυτό κάναμε και σήμερα σ’ ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Θεωρώ ότι κάναμε μια σημαντική νίκη και κλείνουμε μια εβδομάδα με όμορφο τρόπο συνυπολογίζοντας τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό».

Ρωτήθηκε για το κατά πόσο κυριάρχησε η τακτική και απάντησε… «νομίζω ότι η τακτική έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν δώσαμε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να κάνει φάσεις κι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι», ενώ ερωτηθείς για το ότι ο Άρης για 4η φορά έριξε ομάδα από την κορυφή της βαθμολογίας, είπε: «Δεν παρακολουθώ πόσες φορές έχουμε ρίξει πρωτοπόρο. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, να παίξουμε το παιχνίδι μας. Καταφέραμε να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου και θα παίζουμε για μας για να διατηρηθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του τελικού.

Σχετικά με το ότι φέτος ο Άρης είναι αήττητος απέναντι στον ΠΑΟΚ απάντησε ότι… «αυτά τα παιχνίδια έτσι είναι. Είναι η χρονιά που είναι το τρίτο παιχνίδι που δεν χάσαμε, πετυχαίνοντας δύο νίκες οι οποίες είναι σημαντικές για την ψυχολογία μας».

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Άρη συμπλήρωσε ότι… «ανάλογα με το τί έχεις και τί αντιμετωπίζεις, πρέπει να προσαρμόζεις την ομάδα σου. Ανασταλτικά ήμασταν εξαιρετικοί. Σε κάποια σημεία θέλαμε τη μπάλα παραπάνω στα πόδια μας και δεν το καταφέραμε. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε ανούσια κατοχή», ενώ ρωτήθηκε για το αν αξιοποίησε την επιβάρυνση του ΠΑΟΚ. «νομίζω ότι και εμείς είχαμε ματς. Δεν νομίζω ότι η έλλειψη φρεσκάδας ήταν το πρόβλημα σήμερα. Κάναμε και εμείς κάποιες αλλαγές. Ήταν ένα ματς δίχως πολλές ευκαιρίες και δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου. Βρήκαμε τις στιγμές μας με τον Λόρερ και κρατήσαμε εύκολα το σκορ».

Σχετικά με το αν ο Άρης έχει ρόλο ρυθμιστή υποστήριξε ότι: «Εμείς κοιτάμε τον εαυτό μας. Θέλουμε να κερδίσουμε όσα ματς μπορούμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο διότι μιλάμε για ντέρμπι», ενώ σχετικά με τον Λορέν Μορόν είπε ότι «είχε ένα διάστρεμμα από το προηγούμενο παιχνίδι. Δεν νομίζω να είναι κάτι σοβαρό, έτσι κι αλλιώς θα έχει χρόνο να ξεκουραστεί». Στον επίλογο των δηλώσεών του ευχήθηκε προκρίσεις για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Subscribe

Related articles

Χαμένη ευκαιρία για τη Λούτον που… βυθίζεται

Η Λούτον έπαιξε μια από τις τελευταίες ζαριές...

Νίκη με άρωμα.. Ευρώπης για τη Λανς

Η Λανς επιβλήθηκε με 2-0 απέναντι στη Λοριάν...

MVP των Game 4 των play off o Σλούκας

O Kώστας Σλούκας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στα...

Η Χόφενχαϊμ έκοψε τη φόρα της Λειψίας στο 90+1΄

Η Λειψία κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της...