Κίνι στο Gazzetta: «Είμαι περήφανος που έζησα κάτι τέτοιο και τώρα πάμε να πάρουμε πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό»

Λίγα λεπτά μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, ο Κίνι μετέφερε το κλίμα από τους πανηγυρισμούς μέσω του Gazzetta και στάθηκε στον τρόπο που ήρθε η νίκη κόντρα στην Άστον Βίλα.

Με τα μάτια να γυαλίζουν και με την οικογένεια του να στέκεται ακριβώς δίπλα, κοιτώντας υπερήφανη τον μπαμπά και σύζυγο να έχει γράψει ιστορία φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με την Άστον Βίλα, όπου οι Πειραιώτες έκαναν το 2/2 και πέτυχαν μία τεράστια πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο και είναι μόλις ο δεύτερος σύλλογος που το πετυχαίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τον Παναθηναϊκό του 1971. Για όλα αυτά και τα δικά του συναισθήματα μίλησε ο Κίνι.

Ο 34χρονος ακραίος μπακ έκανε την ασίστ στο 1-0 του Ελ Καμπί και μοιράστηκε στο Gazzetta τα όσα έζησε στο συγκεκριμένο ματς, το κλειδί της πρόκρισης αλλά και την πίστη του για το τρόπαιο.

Το πρώτο σου συναίσθημα μόλις τελείωσε το ματς…

«Εντάξει, τι να πω; Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την πρόκριση, τα συναισθήματα είναι απλά μοναδικά, είμαι λίγο κουρασμένος καθώς ήταν ένα σκληρό παιχνίδι αλλά έχω πολύ όμορφα συναισθήματα. Είμαι χαρούμενος που πήγαμε στον τελικό και τώρα ήρθε η ώρα να το πάρουμε κιόλας».

– Όταν ξεκίνησε η σεζόν και πριν έρθει ο Μεντιλίμπαρ, το πίστευες ότι θα φτάνατε μέχρι εδώ;

«Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αλλά μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια, πιστεύαμε στον εαυτό μας. Ξέραμε ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε τρομερή ομάδα, πολύ καλή ποιότητα. Εφόσον όλοι παλεύαμε και τα δίναμε όλα, θα τα καταφέρναμε, όπως και έγινε. Τώρα μας έμεινε ένα ακόμη παιχνίδι».

– Ποιο θεωρείς ότι ήταν το… κλειδί σε αυτή την επιτυχία;

«Όπως σου είπα πριν, έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, είμαστε μία οικογένεια κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να φτάσεις μέχρι εδώ. Πιστέψαμε σε εμάς, πιστέψαμε σε αυτό που κάνουμε. Δώσαμε και την ψυχή μας και τώρα είναι ώρα για ξεκούραση καθώς έχουμε τον ΠΑΟΚ σε λίγες μέρες. Έχουμε 3 παιχνίδια στη Stoiximan Superleague, γνώριζουμε ότι αν κάνουμε το 3/3 είμαστε πρωταθλητές, είναι δύσκολο αλλά θα παλέψουμε για να το πετύχουμε».

– Το πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει και πρωτάθλημα και Conference League;

«Και βέβαια! Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε για να τα κατακτήσουμε».

– Πες μου και για τον κόσμο στις εξέδρες που ήταν τόσο καυτός…

«Ναι, ναι, πραγματικά ήταν φανταστικός ο κόσμος. Από την πρώτη στιγμή, πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, μας στήριζαν τόσο πολύ και δημιούργησαν μία απίστευτη ατμόσφαιρα που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία. Είμαι περήφανος που το έζησα αυτό και τώρα το απολαμβάνω»

Subscribe

Related articles

Στην προεπιλογή της Κροατίας για το EURO 2024 o Ίβουσιτς

Ο πορτιέρε της Πάφου βρίσκεται στις αρχικές επιλογές...

Μικρός Γιαννάκης: «Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός την Euroleague»

Πετώντας στα ουράνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Κατάπινε σπαθιά και «έφτυσε» τίτλο! | Blog

Στην ημέρα θριάμβου ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αποθεώνει τον...

Τέλος ο Μπράτσος από την Κηφισιά

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της...