Η πολυφωνία του Άρη στην επίθεση «ξεκλειδώνει» τα παιχνίδια

Ο Άρης βασίστηκε στην εκτελεστική ικανότητα του Λορέν Μορόν στο συντριπτικό μέρος της σεζόν αλλά το στοιχείο που αναζητούσε ο Άκης Μάντζιος ήταν η πολυφωνία στην επίθεση κι αυτό εμφανίζει η ομάδα του στους τελευταίους δώδεκα αγώνες.

Ο Ισπανός επιθετικός παραμένει το ισχυρό χαρτί του Άρη στην επιθετική λειτουργία του κι αυτή η άποψη δεν στηρίζεται αποκλειστικά στον αριθμό τερμάτων που έχει σημειώσει ή στο γεγονός ότι ήδη έχει πετύχει ρεκόρ καριέρας. Σε ατομικό επίπεδο, ο Λορέν Μορόν διανύει την πιο παραγωγική επαγγελματική χρονιά του. Με το γκολ που σημείωσε στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο έφτασε στα 13 σε σύνολο 26 αγώνων και σε περίπου 2.100 αγωνιστικά λεπτά. Ουδέποτε στην καριέρα του είχε φτάσει σ’ αυτόν τον αριθμό τερμάτων. Για την ακρίβεια, κορυφαία περίοδος ήταν η σεζόν 2019-20 όταν σημείωσε 12 γκολ σε 39 αγώνες σε 2.200 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα της Μπέτις. Ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον ίδιο καθώς και τότε είχε βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις στον πίνακα των σκόρερ της LaLiga στα μισά του πρώτου γύρου.

Ο 30χρονος είναι σημείο αναφοράς στην επιθετική έκφραση των «κίτρινων» λόγω των τερμάτων που έχει σημειώσει, κυρίως όμως, του συνόλου των κινήσεών του στο χορτάρι. Για σχεδόν έναν αγωνιστικό γύρο, ο Άρης βασίστηκε αποκλειστικά στις επινοήσεις και την εκτελεστική ικανότητά του. Τούτο αποδείχθηκε μέσα και από τους αριθμούς καθώς σημείωσε τα επτά από τα 18 τέρματα της ομάδας του. Εκείνη η μοναξιά έπαψε να υφίσταται στους τελευταίους δώδεκα αγώνες καθώς το γκολ έπαψε να αποτελεί υπόθεση ενός ή δύο παικτών αν συμπεριληφθεί στην εξίσωση και ο Φαμπιάνο των τεσσάρων γκολ στον πρώτο γύρο.

Ο Σαβέριο

Στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια των «κίτρινων» σε Stoiximan.gr Superleague και Κύπελλο Ελλάδας Betsson, ο Κίκε Σαβέριο είναι ο πρώτος σκόρερ με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε. Από τρία έχουν οι Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Βλάντιμιρ Νταρίντα, Λορόν Μορόν ενώ από μια φορά έχουν σκοράρει οι Τζούρασεκ, Ζαμόρα, Βέλεθ, Φετφατζίδης. Μάλλον πρόκειται για την επιθετική πολυφωνία για την οποία έκανε λόγο ο Άκης Μάντζιος σε αρκετές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του διακρίνοντας την ανάγκη συμμετοχής περισσοτέρων παικτών στο γκολ. Είχε προηγηθεί η διαπίστωση της προσαρμογής των αντίπαλων αμυνών στο παιχνίδι του Λορέν Μορόν. Η συνεισφορά των ακραίων επιθετικών στο σκοράρισμα δημιούργησε περισσότερους διαδρόμους σε συνδυασμό με την ουσιαστική επιστροφή του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Άρης σημείωσε 18 γκολ στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια. Ο 54χρονος τεχνικός περίμενε περισσότερα βάσει των προϋποθέσεων που δημιουργεί η ομάδα του, εκτιμά όμως ότι σύντομα θα μπουν στην εξίσωση (τουλάχιστον) δύο ακόμη παίκτες. Το αγωνιστικό ανέβασμα του Μανού Γκαρθία είναι φανερό, γι’ αυτό επικρατεί η αίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Ο δε Καρίμ Ανσαριφάρντ θα αρχίσει να επιτελεί σημαντικότερο αγωνιστικό ρόλο παράλληλα των λεπτών συμμετοχής του τα οποία προβλέπεται να αυξηθούν. Εφόσον ενισχυθεί η επιθετική πολυφωνία, ο Άκης Μάντζιος θα έχει περισσότερους λόγους για να χαμογελάσει καθώς πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση δουλεύει η ομάδα.

Subscribe

Related articles

Στραπάτσο για Μίλαν με τριάρα από την Τορίνο

Η Μίλαν... έμεινε στο ματς με την Κάλιαρι,...

Δάκρυσε ο Πόρτερ μετά το τέλος του ΠΑΟΚ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ δεν άντεξε μετά το...

Έδωσε συγχαρητήρια στους «Ευρωπαίους» η Ανόρθωση

Ανόρθωση: Έδωσε συγχαρητήρια στους «Ευρωπαίους»...

Η ΑΕΚ τη δουλειά της χωρίς να χάνει την πίστη της

Η υπόθεση του τίτλου μπορεί να μην εξαρτάται...