Η μεγάλη επένδυση στα τμήματα υποδομής και το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού

Η κορυφή της Ευρώπης είναι κόκκινη, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε όλη τη «Γηραιά» ήπειρο και η περηφάνια των οπαδών του Θρύλου φτάνει στα ουράνια.

Η κατάκτηση του Youth League από την ομάδα Κ19 των «ερυθρόλευκων» φανερώνει όχι μόνο το μεγαλείο του συλλόγου και το ταλέντο των νεαρών παιδιών, αλλά και την δουλειά που κάνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας στα τμήματα υποδομής.

  • Διαβάστε επίσης: Κουτσογούλας: «Το δεύτερο ημίχρονο που κάναμε ήταν μαγικό»

Είναι θέμα φιλοσοφίας και θεμελιώδους αρχής του Ολυμπιακού να στηρίζει τις υποδομές του και η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στο φετινό Youth League, έστειλε τους πειραιώτες στην κορυφή της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τις ακαδημίες του συλλόγου, από την μέρα που ανέλαβε την προεδρία του Ολυμπιακού πριν από 14 χρόνια.

Η αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου υπήρξε ένα μεγάλο πρότζεκτ των «ερυθρόλευκων», βασισμένο σε σύγχρονες αρχές και είναι ενδεικτικό της προσπάθειας που έχει γίνει είναι και οι εγκαταστάσεις στις οποίες δουλεύουν οι ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Προφανής στόχος βεβαίως η «σύνδεση» των ομάδων της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα του συλλόγου, έτσι ώστε να υπάρχει προώθηση παικτών. Και το ταλέντο φυσικά υπάρχει και σωστή δουλειά γίνεται, κρίνοντας βεβαίως και από την φετινή εξαιρετική πορεία της Κ 19 του συλλόγου, η οποία έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια τους αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν ένα νέο κύκλο στην καριέρα τους.

Είναι παιδιά που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης αλλά παράλληλα είναι έτοιμα να κάνουν το επόμενο βήμα, έχοντας φυσικά στραμμένο το βλέμα στην πρώτη ομάδα.

Αυτές οι επιτυχίες δεν γίνονται τυχαία και δεν γίνονται βεβαίως από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πλάνο, επενδύσεις αλλά και στήριξη στην κεντρική ιδέα, ακόμα κι όταν θα εμφανιστούν δυσκολίες.

Υπάρχουν κι αυτές στον αθλητισμό αλλά για να πετύχει μια ομάδα τον στόχο της θέλει πάνω απ’ όλα πίστη στην εφαρμογή του πρότζεκτ.

Και ο Ολυμπιακός πίστεψε στην εφαρμογή του πλάνου επενδύοντας πάνω σε αυτά τα παιδιά, που σήμερα διέλυσαν στον τελικό την Μίλαν.

Τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού που είχαν νωρίτερα αποκλείσει την Ίντερ, την Λανς, την Μπάγερν και τη Ναντ. Υπάρχουν δίχως άλλο οι προοπτικές για να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία αυτά τα παιδιά, παίζοντας και στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος των «ερυθρόλευκων» και πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν οι πειραιώτες με αυτά τα νέα παιδιά.

Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη δικαίωση στην προσπάθεια που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι», βλέποντας την χαρά αυτών των νεαρών παικτών, με το σφύριγμα της λήξης.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία»

Μια χαρά που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο συναίσθημα. Η χαρά των παιδιών πάνω απ’ όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Παρέμεινε εκτός προπονήσεων ο Σάστρε, διήμερο το ρεπό στον ΠΑΟΚ

Ούτε την Μεγάλη Παρασκευή προπονήθηκε ο Ζόαν Σάστρε...

Ατομικό αλλά με μεγαλύτερη ένταση ο Βέλεθ

Ο Φραν Βέλεθ έκανε και την Μεγάλη Παρασκευή...