Η επιθυμία του fighter Κάλενς για παραμονή στην ΑΕΚ και η μικρή πιθανότητα για κάτι διαφορετικό

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Αλεξάντερ Κάλενς θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και εκείνη θα πρέπει να έχει βρει κάτι πολύ δελεαστικό στην αγορά ώστε να μην προχωρήσει στον πλήρη έλεγχο των δικαιωμάτων του.

Ήρθε και έδεσε στην ΑΕΚ ο Αλεξάντερ Κάλενς, αν και δανεικός από την ισπανική Χιρόνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια τους -ο Περουβιανός θα κλείσει τα 32 του στις 4 Μαΐου- το προσωπικό κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο.

Τα χρήματά του εξασφαλισμένα τα είχε άλλωστε, έχοντας συμβόλαιο με την ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Ένωση (σε πρώτη φάση) απλώς ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει αυτή τη συμφωνία ώστε να έχει τις υπηρεσίες του για ένα έτος. Με τη σημαντική υποσημείωση, ωστόσο, ότι μέσω οψιόν αγοράς μπορεί στο τέλος της σεζόν να αποκτήσει πλήρως τα δικαιώματά του.

Ο Κάλενς είχε κάμποσες προτάσεις για να επιστρέψει στο MLS, όπου είχε διαπρέψει ως στυλοβάτης στην αμυντική γραμμή της Νιου Γιορκ Σίτι, μετρώντας σχεδόν 200 συμμετοχές! Είχε επίσης κάμποσες “οχλήσεις’” από συλλόγους της Λατινικής Αμερικής, όμως ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στην Ευρώπη.

Η επιμονή του να βρει κάτι στη συγκεκριμένη Ήπειρο και να ‘”πολεμήσει” γι’ αυτό, τον έφερε στην πόρτα της ΑΕΚ κάπως αργά, στις 8 του περασμένου Σεπτεμβρίου, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Δίχως να έχει κάνει προετοιμασία μαζί της και με την απαίτηση να προσαρμοστεί άμεσα σε ένα ιδιαίτερα εντατικό στυλ παιχνιδιού, ο Κάλενς ανταποκρίθηκε γρήγορα.

Μπήκε στο νόημα του Αλμέιδα, αντιλήφθηκε τι διακυβεύεται και εμφάνισε στα γήπεδα ένα μαχητικό και συνάμα ηγετικό προφίλ. Λογικό είναι, λοιπόν, η ΑΕΚ να σκέφτεται σοβαρά τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του, προχωρώντας στην αγορά του από τη Χιρόνα.

Ο προπονητής έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο

Με τον Αρόλντ Μουκουντί εκτός αγώνων για καιρό -έχει να παίξει από τις 21/12 με την Ένωση κι αν τελικά επανεμφανιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, θα έχουν συμπληρωθεί 100 ημέρες από τότε!- ο Κάλενς έγινε ο παρτενέρ του Βίντα, ενώ καλά τα πήγε και με τον Μήτογλου, όπου και όποτε χρειάστηκε.

Είναι εύλογο να σκεφτεί κάποιος ότι η άμεση προσαρμογή του στις ανάγκες της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την (προσδοκώμενα) καλύτερη εικόνα που θα παρουσιάσει κάνοντας προετοιμασία με την ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι, αποτελούν εχέγγυα παραμονής στην Ένωση. Αρκεί ασφαλώς να συμφωνεί και ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Κάλενς έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι έχει ανταποκριθεί καλά και να θεωρεί ότι ο Αργεντινός κόουτς θα εισηγηθεί την απόκτηση του. Πρέπει να προσμετρηθεί στα υπέρ του το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν γρήγορα μετά από μία σεζόν που δείχνει ότι θα τραβήξει περισσότερο από το αναμενόμενο. Άρα μικραίνει το διάστημα ψαξίματος για κάποιον άλλον στόπερ.

Η ΑΕΚ δεν επιθυμεί να μπει σε περιπέτεια όπως η περυσινή, όταν για να φτάσει στον Κάλενς δυσκολεύτηκε πολύ, χάνοντας χρόνο. Δεν της βγήκε σε κακό τελικά, όμως εμπεριέχει ρίσκο το να καθυστερείς ψάχνοντας κάποιον, όταν υπάρχει ο δοκιμασμένος που ήδη σου ανήκει και εύκολα τον αποκτάς ολοκληρωτικά.

Συμπερασματικά, η πιθανότητα να μην αγοράσει η ΑΕΚ τον Κάλενς, σχετίζεται με το να έχει ήδη βρει κάποιον που θεωρεί καλύτερό του, να έχει ‘’δουλέψει’’ καλά την υπόθεση και να την ‘’τελειώσει’’ με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών της. Μόνο μια τέτοια περίπτωση φαίνεται ότι θα μπορούσε να θέση τον μαχητή Περουβιανό εκτός Ένωσης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Subscribe

Related articles

Τα συγχαρητήρια του Απόλλωνα Λεμεσού στις Apollon Ladies για την κατάκτηση του νταμπλ

Μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι «κυανόλευκοι»...

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας- Πολύ σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-69 στο Game...

«Νέα προσπάθεια της Γκρέμιο για Ελίασον το καλοκαίρι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Βραζιλία, η Γκρέμιο...

Αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της Ανόρθωσης

Ένας κοινός στόχος συνδέει αυτή την στιγμή τον...