Επέστρεψε στη Super League μετά από 18 χρόνια η Athens Kallithea

INTIME

Το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με τα Χανιά στο “Ελ Πάσο” για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League 2 και πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο.

Ιστορικές στιγμές ζει η Καλλιθέα, καθώς η ομάδα της πόλης θα βρίσκεται τη σεζόν 2024-25 στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που είχε να συμβεί 18 χρόνια. Δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των playoffs της Super League 2, η Athens Kallithea “κλείδωσε” την πρωτιά στον Β’ όμιλο του πρωταθλήματος, που της δίνει την άνοδο στη Super League, κάτι που έχει επίσης εξασφαλίσει ο Λεβαδειακός από τον Α’ όμιλο.

Τα Χανιά προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό του αγώνα με το γκολ του Νίλι, ωστόσο η Athens Kallithea ισοφάρισε με τον Μαρότα στο 32′, με το 1-1 να διατηρείται ως το τέλος και τους γηπεδούχους να παίρνουν τον βαθμό που χρειάζονταν και να πανηγυρίζουν την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, καθώς βρίσκονται στο +6 από τους Κρητικούς, έχοντας την ισοβαθμία υπέρ τους.

Athens Kallithea (Βοσνιάδης): Κότσαρης, Μεχίας, Μαρότα, Μανθάτης ((90′ Βλάχος), Μπουλούλης, Ματίγια (71′ Τσιντώνης), Σίλβα, Μουτίνιο (46′ Μουστακόπουλος), Ντεμέτριους (84′ Ουές), Κυνηγόπουλος (46′ Βασιλόγιαννης), Λουκίνας.

Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ματάους (40 λ.τ. Μαζουλουξής), Μπάτζιος, Κατσουρρί, Σίλα, Λεμονής, Ντιαζ, Τσέλιος, Νίλι (80′ Κόλα), Μανουσάκης (71′ Ελευθεριάδης), Μάναλης.

Στο μεταξύ, η Ηλιούπολη νίκησε 2-1 την Καλαμάτα στο έτερο σημερινό παιχνίδι για τα playoffs του Β’ ομίλου. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Βενάρδος (49′) και Κόστα (90+3′), ενώ η “Mαύρη Θύελλα” είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πέναλτι του Ακόστα στο 62′.

Ηλιούπολη (Παντέλης): Περιστερίδης, Ανδρέου, Βενάρδος, Ασίγκμπα, Μπουσάι, Φουρλάνος, Λατίνοβιτς (67′ Τσαφταρίδης), Γκοτσούλιας, Γιάννου, Κρέτση, Παντελίδης.

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κοβάλ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Στρούγγης, Καρασαλίδης, Κάνιας, Κατάλντι (79′ Γρίβας), Ακόστα (64′ Τάτος), Πασάς (79′ Κωνσταντινόπουλος), Μπαράλες.//Ν.

Subscribe

Related articles

Μικρός Γιαννάκης: «Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός την Euroleague»

Πετώντας στα ουράνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Κατάπινε σπαθιά και «έφτυσε» τίτλο! | Blog

Στην ημέρα θριάμβου ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης αποθεώνει τον...

Τέλος ο Μπράτσος από την Κηφισιά

Η Κηφισιά ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της...

Τεράστιος Ποντένσε και μάγκας Μεντιλίμπαρ έδιωξαν το άγχος

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Για να...

Βλέπει το μέλλον του εκτός Ομόνοιας ο Λοΐζου

Ο Λοΐζου έχει διαμηνύσει εδώ και μέρες, μέσω...

Το «αντίο» του Διαμαντάκου στην Κεράλα Μπλάστερς

Με μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο...

Ανανέωση της συνεργασίας της ΑΕΚ Λάρνακας με Άνχελ Γκαρσία

Η ΑΕΚ Λάρνακας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας...