Ας πούμε ότι οι Τσβάιερ και Ντάνκερτ φέρνουν γούρι στον Μπεντιλίμπαρ… | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τη γερμανική διαιτητική ομάδα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

Άλλο τίτλο έπρεπε να βάλω για τον ορισμό του Γερμανού Τσβάιερ από την UEFA για τη ρεβάνς Ολυμπιακός-Άστον Βίλα, αλλά τέλος πάντων.

Ας πούμε ότι ο έμπειρος Τσβάιερ, όπως και ο επίσης έμπειρος συμπατριώτης του, ο Ντάνκερτ, στο VAR, φέρνουν γούρι στον Μεντιλίμπαρ! Βλέπετε, ο Τσβάιερ ήταν διαιτητής πέρυσι στο Μάντσεστερ Γιουνάίτεντ-Σεβίλλη 2-2 στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ κι ο Ντάνκερτ ήταν VAR στο Γιουβέντους-Σεβίλλη 1-1 στα ημιτελικά της διοργάνωσης! Με τις δύο αυτές ισοπαλίες εκτός έδρας, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πήρε τις προκρίσεις, με νίκες εντός έδρας, κι έφτασε στον τελικό.

Ας το πάμε στα γούρια, γιατί κατά τα άλλα…αγγούρια!

Ο Τσβάιερ είναι διαιτητής που όταν μαζί του παίρνει αποτέλεσμα ελληνική ομάδα πρέπει να πάει την επόμενη κιόλας ημέρα να παίξει…Λόττο! Βλέπε Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1, ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-1, Μπράγκα-Παναθηναϊκός 2-1, Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1. Τα καλά αποτελέσματα ήταν Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1 με γκολ στο 93’, Μακάμπι Χάιφα-ΠΑΟΚ 0-0 και ένα Ελλάδα-Βοσνία 2-1 με ένα αυτογκόλ στο 88’…

Το πιο καλό; Έχει σφυρίξει 23 φορές αγγλικές ομάδες!!! Με 13 νίκες τους, εφτά ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες. Οι δε τρεις ήττες ήταν ένα Τότεναμ-Μπαρτσελόνα 2-4 και δύο χωρίς αντίκρισμα, καθώς είχαν ήδη αποκλειστεί οι αγγλικές ομάδες με βαριές ήττες στα πρώτα ματς (Μπράϊτον-Ρόμα 1-0 με πρώτο ματς Ρόμα-Μπράϊτον 4-0 και Ρεάλ-Λίβερπουλ 1-0 με πρώτο ματς Λίβερπουλ-Ρεάλ 2-5)…

zwayer.

Τι να πω, ας μην γκρινιάζω! Η αλήθεια είναι ότι στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν είχε προβλήματα με τη διαιτησία. Δεν έχασε στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε και στο Καραϊσκάκη από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από τον Γερμανό Στίλερ και τον Άγγλο Πόουσον αντίστοιχα. Και τα πέναλτι που δόθηκαν εις βάρος του, ήταν. Στο τελευταίο, της Άστον Βίλα, θα μπορούσε ο Γκουίντα να δώσει πρώτα το επιθετικό φάουλ που έγινε πάνω στον Ιμπόρα, όμως ο Ιταλός προφανώς σκέφτηκε ότι είχε ακυρώσει το γκολ στα πρώτα λεπτά πάλι για επιθετικό φάουλ πάνω στον Ιμπόρα και δίστασε.

Ο δε VAR, ο Ντάνκερτ, δεν έχει δώσει δικαιώματα, σε αντίθεση με τον Τσβάiερ, που στο Μπράγκα-ΠΑΟ 2-1 το καλοκαίρι είχε δώσει ένα πέναλτι μαϊμού εις βάρος του ΠΑΟ, αλλά τον φώναξε ο VAR (ο Στέγκεμαν) μια το πήρε πίσω. Μάλιστα, ο Ντάνκερτ, ήταν που ως VAR στο Βιγιαρεάλ-Παναθηναίκός 3-2 είχε καλέσει τον διαιτητή (Kρούζλιακ) για να δώσει το πέναλτι υπέρ των «πράσινων» για το πρώτο τους γκολ, ενώ είχε σφυρίξει και το ΠΑΟ-Ντνίπρο (2-2).

dsa

Τους Γερμανούς διαιτητές γενικά εγώ δεν τους θέλω. Εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει όλες κι όλες δύο νίκες στην Ευρώπη μαζί τους και δη σε παιχνίδια με αδύναμους αντιπάλους (βλέπε ένα 4-1 εντός έδρας με την Αστάνα και το 2-1 με τη Ριέκα). Σε όλα τα άλλα ματς έχει οκτώ ήττες (εκτός έδρας από Ατλέτικο 0-4, Γιουβέντους 0-2, Σπόρτινγκ 1-3, Πόρτο 0-2, Φενέρμπαχτσε 0-1 και εντός έδρας από Άρσεναλ 0-1, Πόρτο 0-2, Άρσεναλ 1-3) και τρεις ισοπαλίες (εκτός έδρας με Σλόβαν 2-2, Μακάμπι Χάϊφα 1-1, Γκενκ 1-1).

Είναι αλήθεια, όμως, ότι στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ έχουν οριστεί διαιτητές πρώτης γραμμής η, έστω από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από τον Σουηδό Νίμπεργκ και τον Γάλλο Τουρπέν, έως τον Άγγλο Πόουσον και τον Ιταλό Μαριάνι. Κι από τον Ελβετό Σέρερ και τον Γερμανό Στίλερ, έως τον Ιταλό Γκουίντα και τώρα τον Γερμανό Τσβάιερ. Υπό αυτή την έννοια πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Ελπίζοντας ότι δεν θα του την κάνουν τελευταία στιγμή από την UEFA.

Άσχετο: Ο Μαρινάκης παραμονή του πρώτου αγώνα με την Άστον Βίλα ντόπαρε τους παίκτες του Ολυμπιακού μοιράζοντας τους το πριμ των 700 χιλ. Ευρώ για την πρόκριση με τη Φενέρμπαχτσε. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει τώρα…Το ζητούμενο είναι οι παίκτες να εκτίμησαν την κίνηση του Μεντιλίμπαρ που τους έδωσε ουσιαστικά 2,5 ημέρες ρεπό για το Πάσχα μετά την επιστροφή από την Αγγλία και να μην έχουν χάσει τη συγκέντρωση τους από τις βόλτες στα νησιά… Γιατί, πολύ απλά, το πρώτο που χρειάζεται σε τέτοιου είδους παιχνίδια όπως η ρεβάνς με την Άστον Βίλα είναι το focus για την αποφυγή λαθών.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ήθελα να΄ξερα, από που προκύπτει ότι η Άστον Βίλα είχε παραπάνω XG από τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους παιχνίδι την περασμένη Πέμπτη, όπως κατά κόρον έχει γραφτεί αυτές τις ημέρες, με τα νούμερα μάλιστα να είναι κατ΄άλλους 1.43 της Βίλα έναντι 1.26 του Ολυμπιακού, κατ΄άλλους 1.37 της Βίλα έναντι 1.20 του Ολυμπιακού κλπ!!!

Εγώ βλέπω στο wyscout, που ξέρουμε όλοι τι είναι, ότι τα XG ήταν 1.62 για τον Ολυμπιακό με 1.60 για την Άστον Βίλα. Με τις επιθέσεις, 27 για τον Ολυμπιακό και 30 για την Άστον Βίλα. Και τις αντεπιθέσεις τρεις για τον Ολυμπιακό και καμία για την Άστον Βίλα. Τα κόρνερ 4-2 για την Άστον Βίλα και τις τελικές εντός εστίας 7-5 για την Άστον Βίλα.

chiquinho_intime

Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ, εκ των οποίων το ένα με πέναλτι και τα δύο με τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Η Άστον Βίλα είχε ένα γκολ με σουτ από λίγο πλάγια, ένα άλλο σουτ από πολύ πλάγια κι ένα χαμένο πέναλτι. Οι δε δύο γκολκίπερ είχαν από μία πολύ καλή επέμβαση, ο Τζολάκης στο 0-0 στο πολύ δύσκολο σουτ του Ρότζερ κι ο Όλσεν μετά το 4-2 στο φαρμακερό σουτ του Τσικίνιο.

Και για το τέλος ένα Emoji

European leagues’ winners in this century 🏆 pic.twitter.com/oRSZ8AHFek

— Emilio Sansolini (@EmilioSansolini) May 6, 2024

Subscribe

Related articles

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Η μέρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι η...

Λέει αντίο στη Νέα Σαλαμίνα ο Μαργκάσα

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο...

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες»

 Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης...

Η ανάρτηση της Πάφου για τον τελικό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ COCA COLA ΠΑΦΟΣ ...