Αρνητική πρωτιά για Άρη Λεμεσού και Πάφο, «αγνοούνται» οι Κύπριοι από τις ενδεκάδες τους

Μετά από έρευνα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου, δύο κυπριακές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας εκείνων που χρησιμοποιούν τους λιγότερους ντόπιους παίκτες στα αρχικά τους σχήματα, και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα.

Το CIES, που ειδικεύεται σε στατιστικά και αναλύσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, παρουσίασε μία νέα έρευνα αναφορικά με τις ομάδες που περιλαμβάνουν στις ενδεκάδες τους τους λιγότερους γηγενείς παίκτες.

Η Πάφος και ο Άρης Λεμεσού, καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα αντίστοιχα, ενώ μέσα στη δεκάδα βρίσκεται και η ΑΕΚ Λάρνακας.

Η συγκεκριμένη έρευνα ασχολείται αποκλειστικά με τον χρόνο συμμετοχής που λαμβάνουν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές, και δεν προκαλεί καμία εντύπωση το ότι οι δύο αυτές ομάδες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης.

Αυτό, αν αναλογιστούμε ότι από πλευράς Άρη, η τελευταία φορά που Κύπριος παίκτης ξεκίνησε ως βασικός, ήταν στις 28 Ιανουαρίου με τον Ανδρέα Δημητρίου να αγωνίζεται κόντρα στον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι.

Όσον αφορά την Πάφο, πηγαίνουμε ακόμα παλιότερα μέχρι να συναντήσουμε τον τελευταίο Κύπριο που βρέθηκε στο αρχικό της σχήμα, καθώς ο Μάριος Δημητρίου είχε λάβει λεπτά συμμετοχής στις 11 Νοεμβρίου, και πάλι απέναντι στον Εθνικό.

Subscribe

Related articles

Ομάδα και λαός με «τρέλα» να σηκώσουν το 17ο!

Η μεγάλη ώρα ζυγώνει. Και στην Ομόνοια με...

Η Αλ Σαντ μηνύει τον Αμπέλ Φερέιρα και ζητά αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ

Ο σύλλογος του Κατάρ ισχυρίζεται ότι είχε προσύμφωνο...

Τερατσιάνο: «Δεν υπάρχει φαβορί ανάμεσα σε εμάς και τον Ολυμπιακό»

Άπαντες στη Φιορεντίνα έχουν στο μυαλό τους τον τελικό...

Οι δύο προηγούμενες δουλειές του Κόντη ως πρώτος προπονητής

Η μαθητεία του στο πλευρό του Γιοβάνοβιτς, η...

«Όταν τα μεγάλα μυαλά συναντώνται»

Γιάννης Αναστασίου και Χουάν Κάρλος Καρσέδο. Αναμφίβολα και...

Δεν αλλάζει συνήθειες και φουλάρει για το 2.80 η Ομόνοια

Η Ομόνοια αντιμετωπίζει την Πάφο στον τελικό κυπέλλου...