Από την περσινή «σφαλιάρα» στη φετινή σούπερ ευκαιρία!

Πέρυσι, ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να οδηγήσει το πρωτάθλημα σε «τελικό» τελευταίας αγωνιστικής. Στο σήμερα, όχι μόνο έχει αυτή την δυνατότητα, αλλά έχει και το αβαντάζ της ισοπαλίας, με φόντο την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον «τελικό» της 11ης Μαΐου, με τον αγώνα στο ΓΣΠ κατά της ΑΕΚ να αποτελεί τη μεγάλη του ευκαιρία να επανακτήσει την κυριαρχία του. Τα πλεονεκτήματα της έδρας και της ισοπαλίας, που προσφέρει σημαντικό προβάδισμα λόγω της υπεροχής στην ισοβαθμία, δεν είναι ούτε αμελητέα ούτε ευκαταφρόνητα.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, που έφερε την ομάδα στην πρώτη θέση ενόψει της β’ φάσης του πρωταθλήματος και διατήρησε αυτή την κυρίαρχη θέση σε όλη τη διάρκεια, βλέπει το επερχόμενο παιχνίδι ως έναν αγώνα-τελικό, παρά την αρχική ευνοϊκή θέση και το μαξιλάρι ασφαλείας πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Αυτό συνιστά ένα απροσδόκητο σενάριο για την ομάδα, καθώς προτιμούσε πιο ξεκάθαρο μονοπάτι προς την κορυφή.

Πέρυσι, η κατάσταση ήταν εντελώς αντίθετη. Ο ΑΠΟΕΛ, αφού είχε υποχωρήσει στη δεύτερη θέση μετά από τον Άρη, έψαχνε έναν τελικό για την κατάκτηση του τίτλου στο ΓΣΠ, κάτι που τελικά δεν υλοποιήθηκε, καθώς η ομάδα ηττήθηκε στην προτελευταία αγωνιστική από τον Απόλλωνα.

Τώρα, με την ευκαιρία να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη και να αποκτήσει ξανά την κορυφή στα χέρια του, ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να αποδείξει ότι η διαδρομή του μέχρι εδώ ήταν άξια ενός πρωταθλητή. Η πίεση είναι υψηλή, αλλά η δίψα για επιτυχία ακόμα μεγαλύτερη, καθώς η ομάδα επιδιώκει να κατακτήσει τη νίκη που θα σφραγίσει την επιστροφή της στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Subscribe

Related articles

«Σείεται» ο Λευκός Πύργος από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από...

To «αντίο» του Χουάνκαρ στον κόσμο του Παναθηναϊκού

Μετά το τελευταίο του παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης»...

Ρόμα – Τζέονα 1-0: Επιστροφή στις νίκες

Η Ρόμα επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 1-0 της...

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής στην κολύμβηση για 65η φορά στην ιστορία του

Την επίτευξη του τρεμπλ πανηγύρισε το τμήμα κολύμβησης του...