Τα κλειστά χαρτιά του «Μέντι» και μια μέρα αφιερωμένη στις στατικές φάσεις

Όλοι στον Ολυμπιακού κινούνται σε ρυθμούς… Άστον Βίλα καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν την Πέμπτη το βράδυ με την αγγλική ομάδα, στον πρώτο ημιτελικό του Conference League.

Οι πειραιώτες προπονήθηκαν σήμερα το πρωί στο Ρέντη ενώ η τελευταία προπόνηση πριν το ματς, θα διεξαχθεί αύριο στο «Βίλα Παρκ», με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να παίρνει τις τελικές αποφάσεις για τη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Έντονη η δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού αλλά θα γίνει κανονικά το game 3 με τη Μακάμπι: Το «οκ» της Αστυνομίας και της Euroleague

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ισπανός προπονητής της ομάδας του λιμανιού, δεν άνοιξε τα… χαρτιά του στην σημερινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη.

Ο «Μέντι» δεν αποκάλυψε τα πλάνα του, δεν έκανε κάποια δοκιμή στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών, αφήνοντας τις… αποκαλύψεις για την τελευταία προπόνηση, αυτή την φορά επί αγγλικού εδάφους.

Υπάρχει βεβαίως εξήγηση για την τακτική που έχει ακολουθήσει τις δύο τελευταίες μέρες ο προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς ο πολύπειρος Ισπανός θέλει να έχει στην «τσίτα» όλους τους παίκτες της ομάδας του.

Το μεθαυριανό παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό της ιστορίας του Ολυμπιακού (μέχρι το επόμενο) και ο Μεντιλίμπαρ θέλει όλους τους παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους στον μεγάλο αγώνα.

Έτσι κανείς δεν έγινε… σοφότερος μετά την σημερινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων», σε ότι αφορά την εντεκάδα με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο «Βίλα Παρκ».

Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον Βιθέντε Ιμπόρα να βρίσκει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας του λιμανιού, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στην αυριανή προπόνηση των πειραιωτών.

Αυτή την στιγμή πάντως, ο έμπειρος μέσος φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι του Όρτα, για την θέση του τρίτου χαφ στην μεσαία γραμμή της ομάδας του λιμανιού.

Μπορεί λοιπόν ο Μεντιλίμπαρ να μην «έδειξε» εντεκάδα στη σημερινή προπόνηση στο Ρέντη, ωστόσο φανέρωσε ένα στοιχείο που θεωρεί ο ίδιος πολύ σημαντικό.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε μεγάλη έμφαση στις στατικές φάσεις και δούλεψε πολύ πάνω σε αυτό το σκέλος του παιχνιδιού. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» στα κόρνερ και φάουλ των αντιπάλων όσο όμως και στο επιθετικό κομμάτι.

Κι εδώ υπάρχει ένα ακόμα «σημάδι» που δείχνει Ιμπόρα για την βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού στο «Βίλα Παρκ». Ο Ισπανός μέσος έχει δύο δοκάρια στα τελευταία παιχνίδια σε στατικές φάσεις, με τις κεφαλιές στη ρεβάνς με την Φενέρ αλλά και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Κι αυτό είναι αναμφίβολα κάτι που μετράει πολύ στην τελική επιλογή του προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι όλη η σημερινή προπόνηση των παικτών του Ολυμπιακού στο Ρέντη ήταν αφιερωμένη στις στατικές φάσεις και θα είναι μεγάλη υπόθεση να βρει η ελληνική ομάδα ένα γκολ στην Αγγλία, μετά από εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ.

Ο Μεντιλίμπαρ έδειξε σήμερα στους παίκτες του βίντεο με στιγμιότυπα από παιχνίδια της Άστον Βίλα και εστίασε σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της επιθετικής ανάπτυξης του αγγλικού συλλόγου, ζητώντας από τους «ερυθρόλευκους» να έχουν γρήγορες επιστροφές.

Ασπίδα Παναθηναϊκού σε Τερίμ: Κανένα θέμα με τον προπονητή – Το… μπαλάκι στους παίκτες

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Τρομερή Ντόρτμουντ: Θα πάρει στο «Γουέμπλεϊ» όλους τους υπαλλήλους της ομάδας

Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ,...

Αναμονή για τις υπογραφές με Πολυκάρπου στον ΑΠΟΕΛ

Ο Πάρης Πολυκάρπου, ο 23χρονος αμυντικός μέσος, έχει...

Συμφώνησε με Πετράκη η Ομόνοια 29Μ!

Επιβεβαίωση για το ρεπορτάζ του Gazzetta, καθώς ο...