Σεφτσένκο: «Οι διαιτητές στην Ουκρανία θα περνούν από ανιχνευτές ψέυδους!»

Ο Αντρέι Σεφτσένκο παίρνει δραστικά μέτρα για τη διαιτησία στην Ουκρανία και ανακοίνωσε πως οι διαιτητές θα περνούν πριν τα παιχνίδια από ανιχνευτές ψεύδους.

Το ουκρανικό ποδόσφαιρο μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες, στημένους αγώνες και ο Αντρέι Σεφτσένκο θέλει να εξαλείψει μια για πάντα τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Athletic», ο επικεφαλής της ουκρανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί τους θα πρέπει να περνούν από ανιχνευτή ψεύδους, για να μπορούν να «σφυρίζουν» ποδοσφαιρικούς αγώνες του ουκρανικού πρωταθλήματος.

Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε σε συνεργασία του Σεφτσένκο με τη νέα επικεφαλής της ουκρανικής διαιτησίας, Κατερίνα Μονζούλ, που αποτελεί μία από τις κορυφαίες γυναίκες που πέρασαν από τον χώρο της διαιτησίας.

Andriy Shevchenko is taking a radical approach to improve refereeing in Ukraine.

His solution? Polygraph tests.@TimSpiers on the former striker’s outlandish plan — and why it appears to be working.

— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) April 16, 2024

«Το βλέπουμε ως μια ευκαιρία να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για να καταλάβουμε με ποιους διαιτητές μπορούμε να συνεργαστούμε και με ποιους όχι. Ξεκινάμε από μια καθαρή αφετηρία κι όποιος δεν περάσει το τεστ δεν θα επιτρέπεται πλέον να είναι διαιτητής», ξεκαθάρισε ο Σεφτσένκο.

«Αυτό… παραπάει! Αυτό είναι πραγματικός έλεγχος! Ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα παρών και πάντα θα υπάρχει κάποιο λάθος. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό, αλλά υπάρχει η ασφάλεια του VAR. Αν είναι να ελέγχουμε τους διαιτητές, ας ελέγξουμε τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της κάθε ομάδας αντί γι’ αυτό. Θα ερχόμαστε τρεις ώρες πριν από το κάθε παιχνίδι και θα περνάμε τους πάντες από ανιχνευτή ψεύδους», είπε ο Βολοντίμιρ Σάραν, πρώην προπονητής της Minaj FC.

Subscribe

Related articles

Προπονήσεις και 4ήμερη άδεια για το Πάσχα στον Αστέρα Τρίπολης

Οι προπονήσεις συνεχίζονται στον Αστέρα, με την ομάδα...

Πούλησε τις μετοχές του στην Κρουζέιρο ο Ρονάλντο, σειρά έχει η Βαγιαδολίδ

Ο Ρονάλντο πούλησε την Κρουζέιρο όπως έκανε γνωστό...

Ευρωπαϊκό Clasico ξανά με σούπερ ματσάρα στην «Allianz Arena»

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στο πρώτο σκέλος...

Θα μπορούσε κάποιος από την ΑΕΛ να βγει να πει δυο λόγια

Σίγουρα τα παιχνίδια που δίνει η ΑΕ Λεμεσού...

Κάτι θα «μυρίστηκε» ο Ματσίν

Αν και με το πέρας προηγούμενων παιχνιδιών με...