Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65 (60-60 κ.δ.): Το πήραν στην παράταση οι Πράσινες

Ισορροπία στους τελικούς της Α1 μπάσκετ γυναικών, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 68-65 του Ολυμπιακού στην παράταση (60-60 κ.δ.), φέρνοντας έτσι τη σειρά στο 1-1.

Οι Πράσινες έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρότι ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του. Έτσι το ματς πήγε στην παράταση, όπου οι γηπεδούχες κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

  • Διαβάστε επίσης: Ο Στέφανος Δέδας ανέλαβε την Χάποελ Τελ Αβίβ μέχρι το τέλος της σεζόν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και το προβάδισμα να αλλάζει αρκετές φορές χέρια. Από τα μέσα της περιόδου όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαραίτητες λύσεις στην επίθεση και μπόρεσε να προηγηθεί με 18-12, ενώ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτό όντας στο +5 χάρη στο 20-15.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ερυθρόλευκες βρήκαν ρυθμό επιθετικά και με πρωταγωνίστριες τις Τόμπιν και Γουίλιαμς μπόρεσε να στείλουν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με το 29-19 στο 14′. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει την απόστασή του από το σκορ. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον Ολυμπιακό να είναι στο +3 (33-30).

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη ενέργεια στην τρίτη περίοδο και με ένα ξέσπασμα βρέθηκε ξανά σε διψήφια διαφορά, αυτή τη φορά στο +11 χάρη στο 45-34 στο 25′. Oι Πράσινες έβγαλαν αντίδραση άμεσα με ένα 6-0, μειώνοντας σε 45-40, όμως οι Ερυθρόλευκες έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο 52-44 τρέχοντας ένα επιμέρους 7-4 μέχρι το τέλος του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας αρχικά να πλησιάσει και στη συνέχεια να οδηγήσει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο. Στην παράταση, οι Πράσινες ήταν πιο εύστοχες και έτσι πήραν τη νίκη με το τελικό 68-65, κάνοντας έτσι το 1-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-33, 44-52, 60-60, 68-65 (παρ.)

Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε έρθει με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε»

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα*

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Αυτός είναι ο διαιτητής που σφυρίζει στο Άστον Βίλα- Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη γράψει ιστορία, καθώς θα αγωνιστεί...

Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ – Απόλλων, 18:00 αντί 19:00 στις 8 Μαϊου

Η ΚΟΠ γνωστοποίησε πως έκανε δεκτό το αίτημα...

«Δεν χάνει την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες της Άστον Βίλα»

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την Αργεντινή, ο Εμιλιάνο...

Νέο πλήγμα στην Άστον Βίλα πριν τον Ολυμπιακό!

Μια ακόμη πολύ σημαντική απουσία καλείται να διαχειριστεί ο...

Παναγιώτης Γιάννου για τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ

Το ζήτημα τεχνικού διευθυντή της ΑΕ Λεμεσού ήταν...