Ο Ολυμπιακός ανέβηκε πέντε θέσεις στο ranking της UEFA μέσα σε δύο μήνες

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε τη Φερεντσβάρος και μπήκε στους «16» του Conference League, κατάφερε να ανέβει συνολικά πέντε θέσεις στο UEFA Club Ranking και πλέον στοχεύει για ακόμα ψηλότερα.

Η νίκη κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League έστειλε τον Ολυμπιακό στα play off του Conference League ως 3ο του όμιλου, εκεί όπου τον περίμενε η Φερεντσβάρος.

Βέβαια, μέσα σε αυτό το διάστημα μεταξύ μέσα Δεκεμβρίου και μέσα Φλεβάρη άλλαξαν πολλά στην ομάδα του Πειραιά τόσο από πλευράς ρόστερ, όσο και στο κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας, καθώς στο πρώτο ματς έκανε ντεμπούτο ο Κάρλος Καρβαλιάλ και στο δεύτερο έκανε ντεμπούτο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Εκείνη τη στιγμή οι Πειραιώτες είχαν πέσει στην 50η θέση του UEFA Club ranking έχοντας συλλέξει 5.000 βαθμούς από την πορεία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι τότε. Ωστόσο, μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος και με αφετηρία, τη φάση των «16», η υπέρβαση συνοδεύτηκε και μία απότομη άνοδο στην ειδική βαθμολογία.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε τόσο από Μακάμπι Τελ Αβίβ εντός έδρας (4-1) όσο και από Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (1-0), όμως οι προκρίσεις από αυτές τις δύο ομάδες και το έπος κόντρα στην Άστον Βίλα με 2/2 στα ημιτελικά, δεν έστειλαν απλώς τους Πειραιώτες στον μεγάλο τελικό του Conference League αλλά και στην 45η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Να θυμίσουμε πως παρά το 2/2 κόντρα στη Φερεντσβάρος, ο Ολυμπιακός δεν πήρε κάτι σε βαθμούς στα play off αλλά από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και έπειτα, δηλαδή από τις αρχές Μαρτίου, έχει συλλέξει συνολικά 10.000 πόντους (!), φτάνοντας τους 15.000 για τη φετινή σεζόν.

Πλέον, στην 44η θέση βρίσκεται η Λιλ και εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» νικήσουν στον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου είτε στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση, τότε θα την προσπεράσουν.

Subscribe

Related articles

Γνωρίζει καλά από αμφισβήτηση ο Ματίας Αλμέιδα! | Blog

Μπορεί να ξημέρωσε ένα δύσκολο πρωινό για τον...

Στο τέλος, ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε | Blog

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το ίδιο το...

Euro U17: Νίκες για Δανία και Σερβία στην πρεμιέρα

Με το «δεξί» ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο...

Ολυμπιακός: Έτοιμες οι Ερυθρόλευκες για τον πρώτο τελικό της Α1

Στη «μάχη» των τελικών του πρωταθλήματος ρίχνεται, την Τρίτη...