Η διασφάλιση της πρωτιάς πριν τα play-offs και τα πιθανά πλάνα Αλμέιδα για Άρη

Η ΑΕΚ αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη και το ματς με τον Άρη με στόχο να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της που θα την βάλει ως πρώτη στη «μάχη» των play-offs. Τα πιθανά πλάνα του Ματίας Αλμέιδα ενόψει του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ΑΕΚ μετά από εκείνη την ισοπαλία στην Τούμπα στο φινάλε της αναμέτρησης φρόντισε να κάνει τη δουλειά της. Να νικήσει Κηφισιά, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, να πιάσει τα γνωστά της αγωνιστικά στάνταρ και να πατήσει και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ένωση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τον Άρη (3/3, 19:30) και ο στόχος είναι ένας: Να κλείσει με 4/4 την κανονική διάρκεια της σεζόν και να μπει ως πρώτη στη διαδικασία των play-offs όπου θα φουλάρει για να επαναλάβει την κατάκτηση του τίτλου.

Η συγκέντρωση και η αποφασιστικότητα είναι τα ζητούμενα για τον Ματίας Αλμέιδα που είδε τους παίκτες του να βγάζουν μια επιπολαιότητα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά με την οξυδέρκεια και τις αλλαγές του «Πελάδο» στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έφτασε στην ανατροπή.

Τόσο ο Αλμέιδα όσο και οι παίκτες γνωρίζουν από πνευματικής άποψης πόσο σημαντικό είναι να μπει η ομάδα ως πρώτη στα play-offs, κάτι που δεν είχε συμβεί πέρυσι την τελευταία αγωνιστική.

Ready to fly✈️ #arisaek #aekfc #aekfcseason2023_2024 pic.twitter.com/MCWSNoaSo0

— AEK F.C. (@AEK_FC_OFFICIAL) March 2, 2024

Η λογική λέει πως ο Αργεντινός κόουτς θα πραγματοποιήσει, όπως και στο μεσοβδόμαδο ματς, λίγες διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα. Ο Στάνκοβιτς δεδομένα θα είναι στην εστία, ο Κάλενς πρόκειται να ξεκινήσει με τον Βίντα στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Μουκουντί μόλις επανήλθε στο κανονικό πρόγραμμα, δεξιά θα μπορούσε να επιστρέψει ο Ρότα, ενώ αριστερά η θέση «παίζεται» μεταξύ του Πήλιου και του Χατζισαφί.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρεθούν Γιόνσον ή Σιμάνσκι μαζί με Πινέδα, με τους Ελίασον και Άμραμπατ να είναι πιθανό να ξεκινήσουν και σε αυτό το παιχνίδι στις πλευρές καθώς ο Γκατσίνοβιτς παραμένει εκτός.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Πόνσε που επέστρεψε φορμαρισμένος σκοράροντας άλλα δύο γκολ, ενώ πίσω από τον φορ τόσο ο Τσούμπερ, όσο και ο Μάνταλος διεκδικούν τη θέση, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Αραούχο, ο οποίος μεσοβδόμαδα είχε αγωνιστεί με τη δεύτερη ομάδα.

Subscribe

Related articles

Νέιρα: «Θα κάνω για τον ΟΦΗ ότι καλύτερο μπορώ»

Ο Χουάν Νέιρα μίλησε τόσο για τη σεζόν...

Πήρε το Κύπελλο ο Ερυθρός Αστέρας του Μιλόγεβιτς κι έκανε το νταμπλ

Ο Ερυθρός Αστέρας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατέκτησε το...

«Τεσσάρα» για την Αγγλία, νίκη για Ιταλία στο Euro U17

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση της ημέρας στο EURO...

Ενας τελικός με τόνους στην πλάτη κι ένα τρομερό déjà vu από το 2007 | Blog

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την ιδιαιτερότητα του...

Οριστικό αδιέξοδο με Ντάλσιο

Στο podcast του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ,...