Γκριγκόνις στο Gazzetta: «Πρέπει όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέπτη»

Λίγο μετά την απρόσμενη ήττα από την Παρί στο Παρίσι, ο Μάριους Γκριγκόνις μίλησε στο Gazzetta και είπε ότι πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους.

  • «Ίσως να χρειαζόμασταν αυτήν την ήττα για την επανεκκίνησή μας»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Γιώργος Κούβαρης

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση στο Παρίσι. Και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και οι πρώτοι που (πρέπει να) το γνωρίζουν είναι οι ίδιοι οι παίκτες.

Μετά το τέλος του αγώνα στην «Accor Arena» και την ήττα των «πρασίνων» από την Παρί για την 3η αγωνιστική της Euroleague, ο Μάριους Γκριγκόνις δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Και ούτε έψαξε να βρει δικαιολογίες για το πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα του.

«Δεν παίξαμε έξυπνα και ομάδες που παίζουν τόσο γρήγορα θα πάρουν αυτό που αξίζουν. Τη νίκη» είπε αρχικά στο Gazzetta ο Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος συνέχισε: «Πρέπει να δούμε το βίντεο και να δούμε τα πράγματα που κάναμε λάθος. Παίζουμε εναντίον της Ρεάλ, πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέπτη και να παίξουμε καλύτερα από κάθε άποψη».

Πόσο εύκολο είναι όμως να αφήσει άμεσα ο Παναθηναϊκός την ήττα και να συγκεντρωθεί στο 100% στο αμέσως επόμενο ματς με τη Ρεάλ; «Δεν είναι ποτέ εύκολο. Όπως θα θυμάσαι και εσύ ούτε πέρυσι ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Κάναμε κάποιες προσθήκες στην ομάδα και πλέον είναι διαφορετικό και το rotation, Πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε»,

«Ίσως να χρειαζόμασταν αυτήν την ήττα για την επανεκκίνησή μας»

Το ερώτημα ωστόσο που έχει πολύ κόσμος είναι ένα: Άραγε ο Παναθηναϊκός «ζει» ακόμα τη περσινή σεζόν και τη μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του τροπαίου; «Δεν το ξέρω. Δεν ξέρω εάν ζουμε τη περσινή σεζόν. Καθένας μας είναι διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετική νοοτροπία. Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι ότι δεν παίζουμε καλά. Κάτι που φάνηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το οποίο συνεχίστηκε τώρα εναντίον της Παρί. Ίσως και να χρειαζόμασταν αυτήν την ήττα για να κάνουμε την επανεκκίνηση.»

Πότε ωστόσο θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό; «Για εσένα είναι εύκολο να το λες και να το ρωτάς. Όμως είναι μπάσκετ και δεν ξέρεις ποτέ. Πρέπει καθένας από εμάς να δει τι μπορεί να προσφέρει και ατομικά. Να δούμε τους εαυτούς μας, Πώς παίζουμε, πώς παίζει καθένας από εμάς άμυνα, πώς παίρνει τα σουτ, να είναι ανταγωνιστικός, να πηγαίνει στα ριμπάουντ. Όλα αυτά…»

Και σε ερώτηση για το αν χρειάζεται η ομάδα ένα μεγάλο σουτ ψυχολογίας όπως ευστόχησε πέρυσι στο Μονακό, είπε χαμογελώντας: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να αναμειχθώ περισσότερα στα σουτ. Θα δούμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα.»

Subscribe

Related articles

Super Σαββατοκύριακο με ΑΕΚ και Λίβερπουλ – Τσέλσι στα κανάλια της EON!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με εθνικά πρωαθλήματα και...

Οδεύει προς Άρη ο Τανούλης μετά τη φυγή Μαντζούκα

Μετά την αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό, έγινε...

Βγάζει στο… σφυρί τον Άντονι η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ δεν δείχνει έτοιμη να δώσει ακόμα...

Ο… μόνιμος Πινέδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και οι ρόλοι που αναλαμβάνει

Ο Ορμπελίν Πινέδα μετράει μέχρι σήμερα 9/9 παρουσίες...

Ολυμπιακός: Πότε ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με τη Μάλμε

Τα εθνικά πρωταθλήματα επιστρέφουν μετά τη διακοπή και μαζί...

Ο απολογισμός των διεθνών του Απόλλωνα Λεμεσού τον Οκτώβριο

Ο Απόλλων Λεμεσού ενημέρωσε για τις εμφανίσεις των...