Ο Χιμένεθ και το restart του ΑΠΟΕΛ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκινάει το Σάββατο (19/10) την πορεία του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, σε μια προσπάθεια για τους πρωταθλητές να κάνουν restart με τελικό στόχο το πρωτάθλημα και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.

  • Η προσαρμοστικότητα ως κλειδί της επιτυχίας
  • Ο ΑΠΟΕΛ ως νέα πρόκληση
  • Ο αντίπαλος και οι προσδοκίες
  • Η διαχείριση ενός απαιτητικού ρόστερ

Με την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ, ο ΑΠΟΕΛ εισέρχεται σε περίοδο «ανανέωσης», αναζητώντας σταθερότητα και επιτυχία. Ο Ισπανός τεχνικός, καλός γνώστης της ευελιξίας και προσαρμογής στις απαιτήσεις κάθε ομάδας, αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της αποστολής του. Από την πρώτη μέρα ως προπονητής, δεν παρεκκλίνει από τις αξίες και τη φιλοσοφία του, κάτι που τον συνοδεύει σε κάθε επαγγελματικό βήμα του.

Η προσαρμοστικότητα ως κλειδί της επιτυχίας

Ο Χιμένεθ φημίζεται για την ικανότητά του να προσαρμόζει τις τακτικές του ανάλογα με τις δυνατότητες της ομάδας που έχει στη διάθεσή του. Δεν παραμένει δέσμιος προκαταλήψεων ή ονομάτων, αλλά αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές του μέσα στο γήπεδο, κάτι που τον διακρίνει από πολλούς άλλους προπονητές. Η ρητορική του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου επανέλαβε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι απλή μαθηματική εξίσωση, αποτελεί απόδειξη της νοοτροπίας του. Για τον Χιμένεθ, το γήπεδο είναι ο απόλυτος κριτής, και μέσα σε αυτό θα δοθούν οι ευκαιρίες που αξίζουν σε κάθε ποδοσφαιριστή.

Ο ΑΠΟΕΛ ως νέα πρόκληση

Αναλαμβάνοντας τα ηνία του ΑΠΟΕΛ, ο Ισπανός καλείται να αντιμετωπίσει ένα σύνολο με υψηλές απαιτήσεις και συγκεκριμένες προκλήσεις. Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι η απόσταση των 6 βαθμών από την κορυφή του πρωταθλήματος δεν του αφήνει περιθώρια για καθυστερήσεις. Ωστόσο, αντιμετωπίζει τη νέα αυτή πρόκληση με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Για τον Χιμένεθ, η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας είναι μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει τη δική του τακτική σφραγίδα και να δείξει ότι η εμπειρία του μπορεί να οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ στην επιτυχία.

Ο αντίπαλος και οι προσδοκίες

Η επόμενη δοκιμασία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι άλλη από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια Αραδίππου. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Χιμένεθ θεωρείται το φαβορί, ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει ότι καμία αναμέτρηση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Το μήνυμα που έχει σταλεί από την πλευρά του αντιπάλου είναι σαφές: χρειάζεται σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια νίκη στο προσεχές παιχνίδι δεν θα προσφέρει μόνο τρεις βαθμούς, αλλά θα δώσει και ψυχολογική ώθηση στους ποδοσφαιριστές, βοηθώντας τους να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες στο γήπεδο.

Η διαχείριση ενός απαιτητικού ρόστερ

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι η διαχείριση των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του. Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ αποτελείται από ισχυρές προσωπικότητες και παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά και ταλέντα που αναζητούν ευκαιρίες. Η εμπειρία του Ισπανού προπονητή σε τέτοιες καταστάσεις τον καθιστά τον ιδανικό άνθρωπο για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό από κάθε ποδοσφαιριστή. Αν καταφέρει να ενισχύσει το ομαδικό πνεύμα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ρόστερ στο έπακρο, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες και να διεκδικήσει με αξιώσεις τους φετινούς στόχους του.

Subscribe

Related articles

Super Σαββατοκύριακο με ΑΕΚ και Λίβερπουλ – Τσέλσι στα κανάλια της EON!

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με εθνικά πρωαθλήματα και...

Οδεύει προς Άρη ο Τανούλης μετά τη φυγή Μαντζούκα

Μετά την αναμέτρηση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό, έγινε...

Βγάζει στο… σφυρί τον Άντονι η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ δεν δείχνει έτοιμη να δώσει ακόμα...

Ο… μόνιμος Πινέδα κόντρα στον ΠΑΟΚ και οι ρόλοι που αναλαμβάνει

Ο Ορμπελίν Πινέδα μετράει μέχρι σήμερα 9/9 παρουσίες...

Ολυμπιακός: Πότε ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με τη Μάλμε

Τα εθνικά πρωταθλήματα επιστρέφουν μετά τη διακοπή και μαζί...

Ο απολογισμός των διεθνών του Απόλλωνα Λεμεσού τον Οκτώβριο

Ο Απόλλων Λεμεσού ενημέρωσε για τις εμφανίσεις των...