Έκκληση του προέδρου της La Liga προς τη FIFA να ακυρώσει το Μουντιάλ Συλλόγων!

Όλο και πληθαίνουν οι «φωνές» που στρέφονται εναντίον του νέου Μουντιάλ Συλλόγων, με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, να καλεί ανοιχτά τη FIFA να ακυρώσει το τουρνουά!

Η FIFA αποφάσισε να αλλάξει ριζικά το φορμάτ γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο μετέτρεψε σε ένα τουρνουά 32 ομάδων από όλο τον κόσμο που θα διοργανώνεται ανά τέσσερα χρόνια. Αρχής γενόμενης από το καλοκαίρι του 2025, το ανανεωμένο Μουντιάλ Συλλόγων θα κάνει σέντρα στα γήπεδα τις ΗΠΑ, όμως μέχρι τότε οι φωνές εναντίον του δείχνουν όλο και να πληθαίνουν.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν επικρίνει το τελευταίο διάστημα το φορτωμένο καλεντάρι των FIFA και UEFA, όμως αυτή τη φορά ήρθε και η σειρά ενός προέδρου λίγκας να βάλλει κατά του πρότζεκτ της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, ο οποίος κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στις Βρυξέλλες απέφυγε τη διπλωματική οδό και κάλεσε τη FIFA να ακυρώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

«Κύριε Πρόεδρε (σ.σ Ινφαντίνο), ξέρετε ότι δεν έχετε πουλήσει τα δικαιώματα μετάδοσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ξέρετε ότι δεν έχετε πουλήσει δικαιώματα χορηγίας. Ακυρώστε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Δεν το χρειάζονται οι παίκτες, οι σύλλογοι ή η FIFA.

Αν χρησιμοποιείτε τα χρήματα της FIFA για να το οργανώσετε, αφαιρείτε χρήματα από τις εθνικές ομοσπονδίες. Παρακαλώ ακυρώστε το» φέρεται να ήταν τα λόγια του σύμφωνα με το «Athletic», με τον Ισπανό να επικρίνει ανοιχτά τα σχέδια της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας και να στηλιτεύει τα οργανωτικά λάθη που έχουν καταγραφεί.

Όπως συμπληρώνει μάλιστα το δημοσίευμα, η ομιλία του χαιρετήθηκε από τους εκπροσώπους ομάδων και πρωταθλημάτων που είχαν παρευρεθεί στην εκδήλωση, σε ένα μεγάλο εσωτερικό πλήγμα για την FIFA.

Subscribe

Related articles

Παρελθόν από την Παναχαϊκή ο Τάτσης

Η Παναχαϊκή ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με...

Η Μπέριλ ΜακΚίσικ όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ! (pics)

Ο Ολυμπιακός χθες (15/10) βρέθηκε σε εκπληκτικό βράδυ, διαλύοντας...

Σε… οργασμό εργασίας ο Ριμπάλτα!

Η ΑΕΚ έχει μπει στην εποχή του νέου...

Ο Σατσιάς έχει τη λύση, ο ΑΠΟΕΛ το δίλημμα

Τα δύο γκολ και η καταπληκτική εμφάνιση του...