«Τυφώνας» Ντόρτμουντ με επτάρα, επιβλητικές Μπάρτσα και Σίτι

Τρομακτική η Ντόρτμουντ, σκόρπισε με επτά γκολ τη Σέλτικ (7-1) και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Επιβλητικές νίκες για Σίτι και Μπαρτσελόνα, η Λεβερκούζεν λύγισε τη Μίλαν.

  • Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1
  • Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
  • Μπαρτσελόνα – Γιουνγκ Μπόις 5-0
  • Ιντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0
  • Λεβερκούζεν – Μίλαν 1-0
  • Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ 1-1
  • Δείτε τη βαθμολογία του Champions League

Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1

Η Ντόρτμουντ ήταν «οδοστρωτήρας» απέναντι στη Σέλτικ, την οποία συνέτριψε με 7-1 για το Champions League. Σε τρομερή βραδιά ο Αντεγιέμι που πέτυχε χατ-τρικ. Οι Βεστφαλοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους και προηγήθηκαν στο 7′ με το πέναλτι του Τσαν. Η Σέλτικ έκανε το… λάθος να ισοφαρίσει μόλις δύο λεπτά μετά με σκόρερ τον Μαέντα. Από εκεί και μετά, ο Αντεγιέμι το πήρε προσωπικά σκοράροντας δις στο 11′ και στο 29′ και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στο 42′, ενώ λίγο νωρίτερα ο Γκιρασί είχε κάνει το 4-1 από το σημείο του πέναλτι. «Καρδιοχτυπά» η Ντόρτμουντ που είδε τον 22χρονο να αποχωρεί τραυματίας στην αρχή του δεύτερου μέρους. Οι Βεστφαλοί πάντως συνέχισαν το σφυροκόπημα, αφού ο Γκιρασί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-1 (66′), ενώ ο Ενμέτσα στο 79′ διαμόρφωσε το τελικό 7-1!

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αυτή τη φορά έριξε από την αρχή στη μάχη τον Κυριάκο Σαββίδη για μια μεγαλύτερη ισορροπία σε σύγκριση με την καταστροφική πρεμιέρα, αλλά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι οι Σλοβάκοι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά. Με πλουραλισμό στην επίθεση οι Πολίτες πέρασαν αέρας με 4-0 από την Μπρατισλάβα και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο νέο Champions League. Μόλις στο 8΄ο Γκουντογκάν με μακρινό σουτ που άλλαξε πορεία βρήκε δίχτυα για το 1-0, με τον Φόντεν να παίρνει τη σκυτάλη επτά λεπτά αργότερα για να γράψει το 2-0 με όμορφο τελείωμα στη γωνία. Οι Άγγλοι είχαν την υπεροχή σε ολόκληρο τον αγώνα, φλέρταραν με το 3-0 και τελικά το πέτυχαν στο 53΄με δυνατό τελείωμα του Χάαλαντ στο τετ-α-τετ. Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 74΄ο ΜακΆτι με άψογο σουτ για το τελικό σκορ.

Μπαρτσελόνα – Γιουνγκ Μπόις 5-0

Η Μπαρτσελόνα συνήλθε από το βαρύ χαστούκι από την Οσασούνα στην Ισπανία και λίγες μέρες αργότερα υπέταξε τη Γιουνγκ Μπόις στη Βαρκελώνη με το επιβλητικό 5-0. Μόλις στο 8΄ο Ραφίνια σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι που σκόραρε σε κενό τέρμα για το 1-0, προτού ο Βραζιλιάνος αλλάξει ρόλους στο 34΄όταν εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ από κοντά με δυνατό τελείωμα. Το πάρτι στο ημίχρονο μάλιστα συνεχίστηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ινίγο Μαρτίνεθ έγραψε με κεφαλιά το 3-0 με το πρώτο του γκολ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα. Στο 51΄ο Λεβαντόφακι πήρε ξανά το όπλο του για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έφτασαν και σε πέμπτο γκολ όταν ο Καμαρά έβαλε άτσαλα το πόδι του σε παράλληλη του Μπαλντέ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπως έτσι οι Καταλανοί άφησαν πίσω την ήττα της πρεμιέρας από την Μονακό και κι πάτησαν… restart για την ανάβαση στη βαθμολογία της League Phase.

Ιντερ – Ερυθρός Αστέρας 4-0

Την πρώτη νίκη της στη League Phase του Champions League πέτυχε η Ίντερ, η οποία διέλυσε με 4-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Μιλάνο. Ετσι, μετά την ισοπαλία στο Μάντσεστερ, έφτασε σε μια επιβλητική επιτυχία. Οι Νερατζούρι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ στο 11′ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν πέτυχε δεύτερο γκολ. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τους Νερατζούρι να πιέζουν και στο 59′ να βρίσκουν δεύτερο γκολ. Ο Ταρεμί πίεσε, έκλεψε από τον Κρούνιτς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αρναούτοβιτς, ο οποίος πέτυχε το 2-0. Στο 71′ ήρθε το 3-0 από τον Λαουτάρο με νέα ασίστ του Ταρεμί έπειτα από νέο λάθος των Σέρβων. Η Ιντερ στο 77′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λαουτάρο από τον Ντρκούσιτς, με τον Ταρεμί να διαμορφώνει το 4-0.

Λεβερκούζεν – Μίλαν 1-0

Μετά την τεσσάρα στην Ολλανδία κόντρα στη Φέγενορντ, η Λεβερκούζεν επικράτησε 1-0 της Μίλαν εντός και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις. Οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι, είχαν τύχη στα τελευταία λεπτά και κράτησαν τους Ροσονέρι χωρίς βαθμό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και στο 21ο λεπτό με τον Μπόνιφεϊς βρήκαν δίχτυα, ένα γκολ όμως που ακυρώθηκε, καθώς στην αρχή της φάσης ο Φρίμπονγκ ήταν εκτεθειμένος. Παρόλα αυτά η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνέχισε να δημιουργεί =ευκαιρίες, όμως δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά η λύση για τη Λεβερκούζεν έδωσε στο 51ο λεπτό ο Μπόνιφεϊς, ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το 1-0. Η Μίλαν προσπάθησε να αντιδράσει, απείλησε με Φοφανά (62’) και Μοράτα (65’, 73’). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ιταλοί πίεσαν, αλλά στο 82′ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Ερναντές (η μπάλα βρήκε το δοκάρι) και Μοράτα.

Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ 1-1

Κοντά στο να «σπάσει» το αήττητο σερί της Σπόρτινγκ βρέθηκε η Αϊντχόφεν, η οποία όμως λύγισε στο φινάλε, με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1. Οι Ολλανδοί είχαν πάρει το προβάδισμα στο 15ο λεπτό με το άπιαστο σουτ του Σχάουτεν από μακριά. Η Σπόρτινγκ δεν απείλησε ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του αγώνα και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη, η Αϊντχόφεν έχασε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, δεν ευτύχησε όμως να βρει δίχτυα και το πλήρωσε λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στο 84′, ο Μπραγκάντσα βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, αμαρκάριστος στην «καρδιά» της ολλανδικής άμυνας, και με όμορφο τελείωμα στην κίνηση ισοφάρισε για την ομάδα του Αμορίμ. Μάλιστα, οι Πορτογάλοι πήγαν να… κλέψουν τη νίκη στις καθυστερήσεις, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

  • Δείτε τη βαθμολογία του Champions League

Subscribe

Related articles

Κλήθηκε στην εθνική Λιβάνου ο Λαχούντ του Παναιτωλικού

Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού, Ντάνιελ Λαχούντ, κλήθηκε στην...

Τα «θηρία» του Champions League θα ψάξουν το 2/2

Η 2η αγωνιστική του Champions League ολοκληρώνεται με...

Παρέμεινε στη 16η θέση η Ελλάδα, στο… μηδέν Σκωτία κι Ελβετία

Αμετακίνητη στη βαθμολογία της UEFA η Ελλάδα μετά...

Tα 32 γκολ της 2ης αγωνιστικής του League Phase του Champions League

Καταιγισμός γκολ στην πρώτη ημέρα της 2ης αγωνιστικής...

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αλαμάνος

Ο Απόλλων Σμύρνης «θρηνεί» την απώλεια του Κώστα...

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Champions League

Πάρα πολλά γκολ, εντυπωσιακή Μπρεστ, επιβλητικές νίκες των...