Καμία έκπληξη στο ότι οι μικροί έδωσαν φρεσκάδα και ποιότητα στον Ολυμπιακό και πώς αξίζουν κάθε ευκαιρία | Blog

Ο Ολυμπιακός μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα επανήλθε στις νίκες και ο Δημήτρης Τομαράς στέκεται στο blog του στο Gazzetta στους μικρούς που έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον κόουτς Μεντιλίμπαρ.

  • Σημαντικότατο το αποτέλεσμα για συγκεκριμένους λόγους αλλά χρειάζεται και ανάλογη συνέχεια

Το είπε με τον τρόπο του το βράδυ της Κυριακής ο Μεντιλίμπαρ μετά το 2-0 των Πειραιωτών απέναντι στον Ατρόμητο το απόγευμα της Κυριακής στο φαληρικό γήπεδο. Στην ερώτηση του Gazzetta για το τι κρατά από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο απάντησε πώς «τα μικρά παιδιά κρατάω από τον αγώνα». Τόσο ξεκάθαρος. Προφανώς και δεν υποτιμά κανέναν παίκτη του και τους υπολογίζει όλους αλλά οι μικροί ήταν πραγματικά πολύ καλοί στον αγώνα με την ομάδα του Περιστερίου για να τους… αγνοήσει στις δηλώσεις του.

Εάν θέλουμε να δούμε γενικά τα πρόσωπα του αγώνα σίγουρα η πλευρά με Κοστίνια και Ροντινέι πήγε πολύ καλά. Ειδικά ο Βραζιλιάνος που σκόραρε από την άσπρη βούλα. Αλλά και ο Πορτογάλος δεν πήγε πίσω κάνοντας το κορυφαίο του παιχνίδι φέτος στους Ερυθρόλευκους.

Όμως οι Αποστολόπουλος, Μουζακίτης και Κωστούλας μας θύμισαν αυτό που ξέραμε. Το πόσες σημαντικές βοήθειες μπορούν να δώσουν, την αγωνιστική φρσεκάδα τους αλλά και την ένταση με την οποία έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Δεν συνιστά καμία έκπληξη το πώς αυτά τα παιδιά μπορούν να σταθούν μία χαρά σε υψηλότατο επίπεδο και πώς αξίζουν κάθε ευκαιρία στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Τα χαρισματικά πιτσιρίκια ήταν ένας βασικός λόγος για να είναι χαρούμενος ο Μεντιλίμπαρ. Ήταν το Νο1 θετικό στοιχείο από πλευράς Ολυμπιακού και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη μπαλιά του Μουζακίτη στο γκολ του Ελ Καμπί. Έχει να κάνει με όλη την εικόνα των μικρών και τη μεγάλη προοπτική τους. Και από τη στιγμή που είδαμε το πόσο καλά στάθηκε ο Κωστούλας στο Λυών – Ολυμπιακός αντιλαμβανόμαστε περισσότερο το τι ακόμα μπορούμε να περιμένουμε. Οι πιτσιρικάδες έχουν και ωραίες ιστορίες.

Ο Μουζακίτης ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από τότε που ήταν 9 ετών. Από τότε που περνούσε δοκιμαστικά για τις μικρές ομάδες των Πειραιωτών περίπου 10 χρόνια πριν. Υπάρχει ο Κωστούλας που δείχνει κάθε φορά το πόσο δεμένος είναι με τον Ολυμπιακό και το πόσο πολύ θέλει και πετύχει και ο οποίος ευχαριστεί τον Θεό για όσα ήδη βιώνει στην α’ ομάδα. Είναι ιστορίες με τις οποίες χαίρεσαι πολύ να ασχολείσαι.

Σημαντικότατο το αποτέλεσμα για συγκεκριμένους λόγους αλλά χρειάζεται και ανάλογη συνέχεια

Ο Ισπανός κόουτς γενικά πάντως δεν φάνηκε τόσο ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του – όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του – θεωρώντας πώς με τον Παναιτωλικό ήταν πιο καλή η εικόνα παρά το 0-0. Προφανώς ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλύτερα από εμάς. Από την άλλη όμως το 2-0 επί του Ατρόμητου έβαλε stop σε ένα… σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη (με Παναιτωλικό, Αρη και Λυών). Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις με τους Περιστεριώτες, είχε 2 δοκάρια, νίκησε και αυτό του έφτιαξε και τη ψυχολογία του και την αυτοπεποίθησή του. Υπήρχε ένα μεγάλο… πρέπει πριν από αυτό το ματς και το ζητούμενο επετεύχθη.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει και συνέχεια καθώς τον περιμένει η Μπράγκα στην Ευρώπη (την Πέμπτη) και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Χρειάζεται δηλαδή και ανάλογη συνέχεια σε επίπεδο αποτελεσμάτων και βέβαια να φτιάξει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική του εικόνα. Έχει δηλαδή μπροστά του δύσκολα αγωνιστικά εμπόδια και παιχνίδια που καλείται να τα καταφέρει και να πάρει αυτά που θέλει.

Subscribe

Related articles

Το «θωρηκτό» Πιερό και η άμυνα από… ατσάλι!

Η ΑΕΚ βρήκε αποτελεσματικότητα με τον εκτελεστή Φράνζι...

Οι «3» έδωσαν λίγο “αλάτι και πιπέρι” χθες στον Ολυμπιακό! | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο...

Ο Γκριεζμάν ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική Γαλλίας!

Την απόφαση να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα...

Χωρίς τον Σαρφό στο Δουβλίνο ο ΑΠΟΕΛ

Πέραν της απουσίας του Ισάμ Τσεπάκ (λόγω καρτών),...