Με ωραίους νέους και σκόρερ τους «παλιούς»!

Παίζοντας με επτά αλλαγές συγκριτικά με το ματς με τη Λυών και έχοντας στην ενδεκάδα του τέσσερις νεαρούς παίκτες, ο ανώτερος Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο χάρη σε πέναλτι του Ροντινέι και εντυπωσιακό πλασέ του Ελ Καμπί.

  • Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
  • Ο Ροντινέι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό
  • Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός και το 2-0 ο Ελ Καμπί

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι στον Ατρόμητο με το 2-0 του Φαλήρου. Σκόρερ οι Ροντινέι και Ελ Καμπί σε έναν αγώνα με πολύ καλή προσπάθεια από τους πιτσιρικάδες Μουζακίτη, Κωστούλα και Αποστολόπουλο και ενώ χειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε από την εξέδρα ο κόουτς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Το επιτελείο των Πειραιωτών έκανε αισθητές αλλαγές σε σχέση με την 11άδα. Ειδικότερα είχε την εξής διάταξη: Τζολάκης κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Αποστολόπουλο, Κάρμο, Ρέτσο και Κοστίνια, Μουζακίτης και Στάμενιτς στα χφ και Βέλντε – Ροντινέι στα εξτρέμ με τον Ολιβέιρα να είναι πίσω από τον Κωστούλα.

Η σύνθεση του Ατρόμητου από την άλλη: Χουτεσώτης στο τέρμα και Κίνι δεξιά στην άμυνα, Μπρόρσον – Μανσούρ τα δύο στόπερ και ο Αθανασίου αριστερά. Οι Ουεντραόγκο και Τσιγγάρας ήταν στον άξονα. Ο Ουάρντα ήταν αριστερά στην επίθεση, δεξιά ο Μπάκου κι ο Έντερ Γκονζάλεθ τοποθετήθηκε πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Ροντινέι από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ουάρντα είχε ένα σουτ που πήγε στα χέρια του Τζολάκη και ο Στάμενιτς μία κεφαλιά που αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ. Η πίεση ανήκε περισσότερο στους γηπεδούχος στο πρώτο διάστημα του πρώτου 45λεπτου. Στο 11ο λεπτό ο Μπάκου σκόραρε από κοντά αλλά ήταν εκτεθειμένος από το ξεκίνημα της φάσης και το τέρμα δεν μέτρησε. Στο 16ο λεπτό ο Αποστολόπουλος είχε μία σουτάρα που έφυγε λίγο έξω.

Ο Ροντινέι

Στο 26ο λεπτό ο Ροντινέι έκλεψε τη μπάλα, απέφυγε τον αντίπαλό του και σούταρε με δύναμη για να αποκρουστεί δύσκολα το σουτ του. Ακολούθησαν προσπάθειες των Βέλντε, Ροντινέι και Κοστίνια ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν τη… ζημιά κυρίως με τον Έντερ (με σουτ του που κόπηκε και προσπάθειές του). Στο 37ο λεπτό ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε πέναλτι από το αντικανονικό μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη στον Βέλντε. Στο 40ό λεπτό η εκτέλεση του Ροντινέι θα έδινε και το προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 1-0. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους προηγούμενους στο σκορ και να έχουν πιο καλή εικόνα από τον αντίπαλό τους παρότι ο Ατρόμητος επιχείρησε να γίνει απειλητικός.

Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός και το 2-0 ο Ελ Καμπί

Λίγο μετά την έναρξη του 2ου μέρους ο Έντερ είχε μία εκτέλεση φάουλ ψηλά έξω. Στο 53ο λεπτό ο Ροντινέι έπιασε ένα δυνατό σουτ που τράνταξε το δοκάρι και σχεδόν αμέσως μετά ο Ολυμπιακός απείλησε με το Κωστούλα.

Στο 61ο λεπτό ο Κοστίνια δοκίμασε το πόδι του με τον Χουτεσιώτη να κάνει πολύ καλή επέμβαση. Στο 68′ ο Κοστίνια είχε δοκάρι μετά από προσπάθειά του από σέντρα – σουτ. Στο 74ο λεπτό ο Ελ Καμπί έπειτα από πολύ καλή κίνηση και τελείωμά του έκανε το 2-0 σε φάση που ξεκίνησε από μπαλιά του Μουζακίτη. Λίγο πριν το 80′ ο Ατρόμητος είχε φάση με σουτ του Γιουπιτάνα που σταμάτησε πάνω στον Τζολάκη και φάνηκε να βρήκε και στο δοκάρι. Στο 83′ ο Τσικίνο είχε ένα σουτ που μπλόκαρε εύκολα ο Χουτεσιώτης.

Στις καθυστερήσεις ο Τσικίνιο είχε και χαμενο τετ α τετ για γκολ. Στην επόμενη φάση ο Ροντινέι δεν έπιασε καλά την προβολή για να σκοράρει μετά από πάσα του Ελ Καμπί. Τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξαν κάτι ως προς το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και στην επανάληψη και να παίρνει μία σημαντική σε αυτό το σημείο νίκη με σκορ 2-0.

MVP: Ο Ροντινέι. Και γκολ και αρκετές καλές κινήσεις από την πλευρά του παίζοντσς ως ακραίος επιθετικός στο αρχικό σχήμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Όλοι οι μικροί του Ολυμπιακού. Ίσως ο Μουζακίτης που ήταν και στη φάση του 2ου γκολ να ήταν ένα κλικ πιο πάνω. Ο Βέλντε στο πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός αλλά πήρε το πέναλτι που απέφερε το 1-0 για τους Πειραιώτες. Δεν ήταν θετικός αλλά κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Από την άλλη ο Ελ Καμπί σκόραρε σε έναν ακόμα αγώνα Πρωταθλήματος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυρίως ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος σε αυτόν τον αγώνα δεν κατάφερε να βοηθήσει ανάλογα την ομάδα του Ατρόμητου και σύμφωνα με τη δεδομένη ποιότητά του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Χουετσιώτης ‘χρεώνεται’ τη φάση με τον Βέλντε. Από αυτήν δόθηκε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντινέι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν κάποια λαθάκια. Λάθη από πλευράς υποδείξεων φάουλ και καρτών. Από τη μεριά των παικτών του Ατρόμητου φάνηκε να υπήρχαν παράπονα για τη φάση του πέναλτι ωστόσο ο Παπαπέτρου ήταν κατηγορηματικός στην απόφασή του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός:το χρειαζόταν πολύ αυτό το ματς. Ήταν πιο καλός από τον αντίπαλό του και το πήρε. Εξαιρετικοί όλοι οι μικροί που χειροκροτήθηκαν με θέρμη από τον κόσμο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Αποστολόπουλος (69′ Ορτέγα), Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια, Μουζακίτης, Στάμενιτς (61′ Εσε), Βέλντε (46′ Γουίλιαν), Ροντινέι, Ολιβέιρα (61′ Τσικίνιο) και Κωστούλας (69′ Ελ Καμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χουτεσώτης, Κίνι, Μπρόρσον – Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας (71′ Μίχορλ), Ουάρντα, Μπάκου, Έντερ Γκονζάλεθ (82′ Καλοσκάμης) και Φαν Βέερτ (61′ λ.τρ. Γιουπιτάνα).

Subscribe

Related articles

Ολυμπιακός: Συγχαρητήρια από την ΠΑΕ στην ομάδα μπάσκετ για το Super Cup

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού νίκησε στον τελικό του...

Η Μπόρατς Μπάνια Λούκα νίκησε στην έδρα της και τώρα περιμένει τον Παναθηναϊκό

«Ζεστάθηκε» ενόψει Παναθηναϊκού η Μπόρατς Μπάνια Λούκα που...

Δοκάρι κι έξω με χειροκρότημα και μάθημα για τη δύσκολη χρονιά | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ήττα του...

Το δίδυμο που γύρισε στο σπίτι | Blog

Ο Νίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι η παλιννόστηση δύο...

Γκρίνια Αταμάν για τους διαιτητές

Στον Ολυμπιακό κατέληξε ο πρώτος τίτλος της σεζόν. Οι...