Ολυμπιακός: Η ανάγκη αξιοποίησης της έδρας κι ο εμφανώς πάνω από το επίπεδο του πρωταθλήματος μας Γιαζίτσι | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για την έδρα του Ολυμπιακού και τη μεταγραφή του Γιαζίτσι.

Επιστροφή του Ολυμπιακού σήμερα στο Καραϊσκάκη για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, ενώ στο σπίτι του θα παίξει και το επόμενο παιχνίδι του, την Πέμπτη με την Μπράγκα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γιατί ξεκινάω από εδώ: ο Ολυμπιακός αν θέλει να κάνει κάτι καλό σε τούτη τη σεζόν, είτε στο πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη, είτε ιδανικά και στις δύο διοργανώσεις, πρέπει «υποχρεωτικά» να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα. Ειδάλλως, πολύ απλά, δεν θα μπορεί να έχει καμία τύχη. Και το επισημαίνω γιατί η ομάδα του Μεντιλίμπαρ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν μόνο αυτό δεν έχει κάνει…

Έχοντας παίξει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι, έχει κερδίσει οριακά (2-1) την Καλλιθέα με ένα γκολ στο 79ο λεπτό και έχει φέρει 0-0 με τον Παναιτωλικό. Για να μην θυμίσω το μοναδικό φιλικό του στον Πειραιά, στο οποίο έχανε 1-4 από τη Νότιγχαμ και τελικά μείωσε στο τέλος σε 3-4 και διασκεδάστηκαν λίγο οι εντυπώσεις, αλλιώς θα θυμόμασταν το περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4, με το σκορ 0-4 έως το 86’.

Η δε εικόνα αυτή του Ολυμπιακού στους εντός έδρας αγώνες της, είναι εντελώς αντίθετη από αυτή που είχε παρουσιάσει μέσα στο Καραϊσκάκη στο τέλος της περασμένης σεζόν! Τότε που είχε έξι στη σειρά νίκες και τις περισσότερες σε μεγάλα παιχνίδια. Διαδοχικά με Άρη 3-0, Φενέρμπαχτσε 3-2, ΠΑΟΚ 2-1, Λαμία 4-1, Άστον Βίλα 2-0 και ΑΕΚ 2-0! Σε δύο σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια του, σε άλλα δύο ντέρμπι και σε άλλα δύο ματς για τα πλέι οφ, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ είχαν έξι στα έξι με 16 γκολ στο ενεργητικό τους! Και τώρα με το ζόρι κερδίζουν τη νεοφώτιστη Καλλιθέα και δεν μπορούν καν να κερδίσουν το Αγρίνιο…

welde_intime

Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή από το να το αλλάξει, με κάποιο τρόπο-ο κόσμος είναι δίπλα, με την Καλλιθέα ημέρα Δευτέρα τα εισιτήρια ήταν 20.000 και με τον Παναιτωλικό 25.000! Για τον παράγοντα διαιτησία δεν μπορούμε να συζητάμε σε τέτοια παιχνίδια. Οκ, πράγματι σήμερα η ομάδα προέρχεται από εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι με φθορά (ήττα, κόπωση, ταξίδι σε Γαλλία), αλλά όπως σωστά είπε κι ο προπονητής, «29 παίκτες έχουμε». Ο δε Ατρόμητος είχε κι αυτός μεσοβδόμαδα παιχνίδι, έστω Κυπέλλου, στη Λιβαδειά, υποχρεωθείς να βάλει τους περισσότερους βασικούς του για να περάσει.

Εξυπακούεται ότι δεν υποτιμάω το Περιστέρι, δεν είμαι τέτοιος τύπος εγώ! Άλλωστε, είναι ομάδα που συχνά πυκνά έχει κάνει «κηδείες» στον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, κερδίζοντας τον 3-2 η, 1-0, αλλά και παίρνοντας 0-0! Μάλιστα, ίδια, τέτοια εποχή, είχε ο Ατρόμητος φέρει σε τόσο δύσκολη θέση τους «ερυθρόλευκους» τόσο με το 1-0 την 1η Οκτωβρίου του 2017, όσο και με το 0-0 στις 12 Σεπτεμβρίου του 2021, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται εξτρά προσοχή ως ένας επικίνδυνος αντίπαλος σήμερα το απόγευμα.

Μπορώ επίσης να καταγράψω ότι στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, τον περασμένο Δεκέμβριο στο Περιστέρι, Ατρόμητος κι Ολυμπιακός είχαν επίσης φέρει 0-0, αλλά και ότι επίσης πέρυσι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Γκαρθία, νυν προπονητή του Περιστερίου, είχε υποφέρει, με τον πρώην παίκτη και προπονητή του ΠΑΟΚ στον πάγκο του Πανσερραϊκού: οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει στο όριο και τα δύο ματς, 1-0 στις Σέρρες με πέναλτι και 2-0 στο Καραϊσκάκη (με πέναλτι ξανά, το δεύτερο γκολ), παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 5ο λεπτό λόγω αποβολής αμυντικού της ομάδας των Σερρών, η οποία στο 0-0 είχε χάσει πέναλτι!

olympiacos_paschalakis_intime

Να υπενθυμίσω ότι ο Ατρόμητος σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν έχει στο πρωτάθλημα εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ και διπλό στην Τρίπολη επί του Αστέρα, συν το διπλό στη Λιβαδειά για το Κύπελλο και να επαναλάβω τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό να μπορέσουν οι παίκτες κι ο προπονητής να ξαναβρούν αυτό που έχουν χάσει, την καλή τους φόρμα μέσα στο Καραϊσκάκη την άνοιξη, τότε που δεν επέτρεπαν ποτέ στον αντίπαλο να ανοίξει το σκορ, δέχονταν γκολ μόνο μετά το 3-0 η, στο 95’ με το σκορ 2-0 και σε κάθε παιχνίδι είχαν στο ενεργητικό τους δύο, τρία και τέσσερα γκολ. Κι έτσι είχαν έρθει εκείνες οι έξι νίκες στη σειρά, τις οποίες κατέγραψα στην αρχή του άρθρου.

Πρώτα με τον Ατρόμητο και μετά με την Μπράγκα, ο Ολυμπιακός αυτή την στόχευση πρέπει να έχει. Αλλά αν δε το κάνεις με τον Ατρόμητο, με τι κουράγια θα πας να το κάνεις με την Μπράγκα…

Άσχετο: Μη νομίζει κανένας ότι ο Γιαζίτσι υπέγραψε «τρέχοντας» στον Ολυμπιακό. Έβαλε και κάποιους «σκληρούς» όρους για να αποδεχθεί την πρόταση των «ερυθρόλευκων». Μην υποτιμάμε γενικά τη μεταγραφή του, επειδή έγινε 28 Σεπτεμβρίου. Και τον Χάμες και τον Μπακαμπού ο Ολυμπιακός τους είχε πάρει Σεπτέμβρη μήνα από τη δεξαμενή των ελεύθερων παικτών. Παρεμπιπτόντως, ας περιμένουμε και το σημερινό παιχνίδι για να σιγουρευτούμε ότι δε θα κάνει κι άλλη μεταγραφή ο Ολυμπιακός!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Εν πρώτοις για τον Γιαζίτσι υπάρχει η διαπίστωση ότι είναι εμφανώς πάνω από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Μιλάμε για παίκτη που εδώ και μια πενταετία έπαιζε σε ομάδα σχεδόν μόνιμα στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και μάλιστα πρωταθλήτρια το 2021, με τον Τούρκο εκείνη τη σεζόν να έχει 32 συμμετοχές σε σύνολο 38 αγωνιστικών και να είναι στην κορυφή των σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ με 7 γκολ, από δύο χατ τρικ στο Μίλαν-Λιλ 0-3 και στο Σπάρτα Πράγας-Λιλ 1-4!

yazici_eurokinisi.

Ο Γιαζίτσι εκτός από εκείνα τα εφτά γκολ (συν μία ασίστ) σε 12 παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει παραστάσεις και από το Τσάμπιονς Λιγκ (10 συμμετοχές), αλλά κι από το Κόνφερενς Λιγκ (12 συμμετοχές, με 5 γκολ). Το τελευταίο από αυτά ήταν την περασμένη άνοιξη, ένα υπέροχο πλασέ εναντίον της Άστον Βίλα, με την πρόκριση να οδηγείται στην παράταση και την Λιλ να την χάνει στα πέναλτι, μάλλον για καλό του Ολυμπιακού, που έβγαλε νοκ άουτ από τα ημιτελικά τους Άγγλους. Από εκείνο το παιχνίδι γυάλισε στον Ολυμπιακό ο Τούρκος αριστεροπόδαρος διεθνής, που δεν είναι ο πιο…τρεχαλατζής παίκτης μέσα στο γήπεδο, όμως έχει στιγμές κλάσης και υψηλής ποιότητας, από αυτές που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά. Κι όταν η Λιλ τον έδωσε δανεικό στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το α΄εξάμηνο του 2022 έκανε 8 γκολ σε 10 παιχνίδια…

Στα τελικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2020 έπαιξε και στα τρία παιχνίδια της Τουρκίας (στα δύο από ένα ημίχρονο και στο τρίτο 30 λεπτά), ενώ και στα τελικά του ΓΟΥΡΟ το περασμένο καλοκαίρι ήταν παρών παίζοντας ένα ημίχρονο κι ένα 15λεπτο. Γενικά στις 45 διεθνείς εμφανίσεις του έχει με την Εθνική του 3 γκολ και 7 ασίστ. Στη Λιλ σε 135 παιχνίδια έχει 29 γκολ και 15 ασίστ και στην Τράμπζονσπορ, στην οποία αναδείχθηκε, 120 παιχνίδια, με 27 γκολ και 22 ασίστ. Η μόνη άλλη ομάδα που έχει παίξει στην καριέρα του, είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (12 παιχνίδια, με 8 γκολ και 2 ασίστ).

Στην καριέρα του είχε μόνο ένα σοβαρό τραυματισμό, χιαστούς το Γενάρη του 2020. Με το καλό να είναι ότι φαίνεται να μην του άφησε κουσούρια, υπό την έννοια ότι έκτοτε δεν έχει άλλο σοβαρό τραυματισμό. Κάπως έτσι, τα ματς που έχασε από τραυματισμούς είναι ένα το 2020-21, δύο το 2021-22, οκτώ το 2022-23 και δύο το 2023-24.

yazici_eurokinisi_

Η λογική λέει πως όταν ο Γιαζίτσι ετοιμαστεί, σε περίπου ένα μήνα εικάζω, και προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, μπορεί να κάνει μεγάλο διαφορά για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα και να τον βοηθήσει πολύ και στην Ευρώπη, εάν μπορέσει και προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά το Γενάρη.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

2024-25 #UEL
Pass-maps & touch-plots:
MD01 #OL v #Olympiacos
Lyon v Olympiacos#OLOLY#OlympiqueLyonnais pic.twitter.com/cRBvDyWGPQ

— Ligue1 Stats (@Ligue1_Stat) September 26, 2024

Subscribe

Related articles

Πάφος – Άρης Λεμεσού: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι

Πάφος και Άρης Λεμεσού διασταυρώνουν σε λίγη ώρα...

Ανατροπή για τη Ρόμα και σερί νίκες στη Serie A

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Ρόμα, η οποία...

«Μπλόκο» στη Βίλα από την Ίπσουιτς δια… ποδός Ντέλαπ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 21χρονο Λίαμ Ντέλαπ των...

Γκούντουριτς: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Φενέρ τα φαβορί για το Final 4»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς παραχώρησε δηλώσεις στο σερβικό στο «Sport...

LIVE: Ολυμπιακός – Ατρόμητος

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Με Κωστούλα κορυφή και Ροντινέι εξτρέμ κόντρα στον Ατρόμητο

Με φρέσκο αίμα, ευκαιρία σε νεαρούς και Ροντινέι...

Ο Μέσι ξέσπασε σε διαιτητή και τον έβρισε: «Είσαι πουτ@ν@ς γιος»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα...

Σεφτές για την Παναχαϊκή, πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης Β’

H Παναχαϊκή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Live Streaming

Παρόλο που το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό,...