Μίστερ Κόλμαν αν δεν ήταν και ο Μπράγκα…

Για την 5η αγωνιστική της Cyprus League η ΑΕΛεμεσού δεν τα κατάφερε ούτε και σε αυτό το ντέρμπι να έχει βαθμολογικό κέρδος. Μέσα στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Ομόνοια γνώρισε την ήττα με 3-1, με το ίδιο σκορ όπως έχασε και στο «ΆλφαΜέγα Stadium» από την Πάφος FC την περασμένη αγωνιστική.

Όπως και σε εκείνο το παιχνίδι, έτσι και το χθεσινό, η ΑΕΛ προηγήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει, να κρατήσει το προβάδισμα και έτσι ήρθε ακόμη μία ήττα.

Αν δεν είχε χθες και σε καλή βραδιά τον τερματοφύλακα Μπράγκα, ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό αποκρούσεων, τότε ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά μέχρι που θα έφτανε ο δείκτης του σκορ.

Η ΑΕΛ μπήκε ιδανικά στο χθεσινό παιχνίδι, κατάφερε νωρίς με ωραία ατομική ενέργεια του Σινγκ (μετά από ασίστ του Μπράγκα), ν’ ανοίξει το σκορ, αλλά η ισοφάριση λίγο πριν το φινάλε του α΄ ημιχρόνου έγειρε για τα καλά στο β΄ μέρος την πλάστιγγα προς το μέρος των γηπεδούχων, με την να έχει συνεχώς μπάλα στην κατοχή της και να εκμεταλλεύεται ανοικτούς χώρους και λάθη των γαλαζοκιτρίνων, φτάνοντας στην ανατροπή – νίκη.

Αρκετά λάθη από πλευράς άμυνας της ΑΕΛ, να χάνει τις μάχες στον χώρο του κέντρου, ενώ να είναι παρών – απών στον αγωνιστικό χώρο ο παίκτης που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, Ροβέρτα. Το ότι… πρωταγωνιστές του ενός από τα τρία γκολ που δέχθηκε η ΑΕΛ ήταν οι δύο αμυντικοί της Ομόνοιας, ασίστ Παναγιώτου και γκολ από Κουλιμπαλί, αυτό λέει πάρα πολλά για το πόσο τραγική εικόνα είχε η άμυνα της Λεμεσιανής ομάδας.

Ο προπονητής, Κρις Κόλμαν, έδειξε να μην μπορεί στο χθεσινό ντέρμπι να βρίσκει λύσεις για να διορθώσει πράγματα και καταστάσεις, κυρίως στη μεσοαμυντική συμπεριφορά της ΑΕΛ, αλλά και στον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού. Θεώρησε σωστό να έχει στον πάγκο τους Τοκού και Μάμα και μετά με την εξέλιξη του παιχνιδιού και του σκορ να τους βάζει αλλαγή.

Ήταν αμφίβολοι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων της βδομάδας, αλλά από τη στιγμή που την Πέμπτη ακολούθησαν μεγάλο μέρος του κανονικού προγράμματος (σύμφωνα με επίσημες τοποθετήσεις), συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, αλλά ήταν στον πάγκο. Το ερώτημα είναι γιατί ήταν στον πάγκο από τη στιγμή που πρόκειται για δύο σημαντικούς παίκτες που ήταν βασικοί στα προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΛ, να μην μπορούσαν να ξεκινούσαν και το χθεσινό ματς, αντί να μπουν στο β΄ μέρος στο παιχνίδι, όπου η ψυχολογία ήταν με τον αντίπαλο.

Επίσης, Φιλιώτης, Στόλνικ, δίδυμο των πρώτων παιχνιδιών της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, όπου ήταν και νικηφόρα, ήταν στον πάγκο στο χθεσινό ντέρμπι, ακόμη ένα ερώτημα προς τον τεχνικό ηγέτη της ΑΕΛ για την απόφαση του ν’ ανακατέψει και στην άμυνα την τράπουλα επιλογών του και να επιλέξει κάτι άλλο.

Μετά από 5 αγωνιστικές, η ΑΕΛ μένει στους 6 βαθμούς, με τον προπονητή, Κρις Κόλμαν, να καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μιας και ήδη η μουρμούρα ξεκίνησε από μάζα φίλων της ομάδας και να δέχεται και ο ίδιος ο Ουαλός κόουτς κριτική, όπως και ο τεχνικός διευθυντής, Παναγιώτης Γιάννου, για ορισμένες από τις επιλογές παικτών που έγιναν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Subscribe

Related articles

«Κόπηκε» ο Μπράουν για το ματς με τον Άρη

Ο Λορέντζο Μπράουν ήταν ο παίκτης ο οποίος...

Συσκευή… αερόσακος υπόσχεται να αποτρέψει τραυματισμούς, όπως αυτόν του Ρόδρι

Μία επαναστατική συσκευή που λειτουργεί ως... αερόσακος, ετοιμάζεται...

Παρολί φωτιά για τα ματς του Σαββάτου στη Super League!

Σηκώνει αυλαία η 6η αγωνιστική της Super League...