Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1: Γενναίος στην Πόλη, άξιζε κάτι παραπάνω

-

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε στο Rams Park, είχε τις στιγμές του κόντρα στη Γαλατασαράι, αλλά και έναν εξαιρετικό Κοτάρσκι, ωστόσο ηττήθηκε με 3-1 στο πλαίσιο της πρεμιέρας της League Phase του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φύγει όρθιος από την Κωνσταντινούπολη, καθώς ηττήθηκε 3-1 από τη Γαλατασαράι στο Rams Park για την πρεμιέρα του League Phase της Europa League. Ο Μπάμπα με αυτογκόλ έκανε το 1-0 για τους Τούρκους, ο Κωνσταντέλιας ισοφάρισε προσωρινά στο 67′, ο Ακγιούν έδωσε στη Γαλατά εκ νέου το προβάδισμα στο 76′ και ο Ικάρντι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο πρώτο μέρος ο Δικέφαλος είχε πρωταγωνιστή τον Κοτάρσκι που επενέβη όπου χρειάστηκε, ενώ ο Κωνσταντέλιας στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ-α-τετ. Στο 48′ η Γαλατά πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μέρτενς και κεφαλιά του Οσιμέν με τον Μπάμπα να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ισοφάρισαν στο 67′. Ο Όττο έκανε το overlap και πήρε την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά. Ο Γκιουνάι απομάκρυνε με τα πόδια πάνω στον Κωνσταντέλια κι αυτός από κοντά σκόραρε.

Οι Τούρκοι σφράγισαν το τρίποντο στο 76′ σε μια όμορφη ανάπτυξη. Ο Οσιμέν έστρωσε με το κεφάλι στον Ακγιούν, εκείνος έπιασε ένα γεμάτο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάουρο Ικάρντι που πέρασε στο ματς ως αλλαγή με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase φιλοξενεί στην Τούμπα τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Άντεξε στην πίεση, ο Κοτάρσκι τον κράτησε όρθιο

Η Γαλατασαράι προσπάθησε να γίνει απειλητική στα 18 δευτερόλεπτα, αλλά η κεφαλιά του Οσιμέν μετά από γέμισμα του Αϊχάν πέρασε λίγο άουτ.

Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 6′. Ζίβκοβιτς και Κωνσταντέλιας συνδυάστηκαν ωραία με τον Σέρβο να στρώνει στην Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε ψηλά. Στο 10′ ο Κοτάρσκι έδειξε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του όταν ο Αϊχάν με ωραίο σκαστό σουτ εκτέλεσε στην κλειστή γωνία, αλλά ο Κροάτης κίπερ ήλεγχε τη γωνιά του και απομάκρυνε.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ηρέμησε τον φρενήρη ρυθμό και κόπασε η πίεση της Γαλατά στα πρώτα λεπτά. Στο 25′ οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα έξω από την περιοχή των Τούρκων, αλλά το πλασέ του Καμαρά είχε απάντηση από τον Γκιουνάι.

Η Γαλατασαράι είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει στο 26′ με τον Οσιμέν από δύσκολη γωνία και τον Σάρα στο 27′, αλλά ο Κοτάρσκι φώναξε παρών και έσωσε τον Δικέφαλο.

Ο Σάρα απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις, αλλά οι προσπάθειές του πέρασαν άουτ. Στο 42′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει με τον Ακγούν μετά από σέντρα του Αϊχάν, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος στις καθυστερήσεις. Ο Κόλι με ωραία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Γαλατά, βρήκε τον Κωνσταντέλια, αυτός βγήκε τετ-α-τετ αλλά ο Γκιουνάι τον σταμάτησε.

Ο Κωνσταντέλιας εξιλεώθηκε για το χαμένο τετ-α-τετ, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε

Στο δεύτερο μέρος η Γαλατά μπήκε και πάλι πιο δυνατά στο ματς με τη διαφορά ότι στο δεύτερο μέρος κατάφερε να βρει το γκολ, έστω κι αν ο Μπάμπα έκανε ολέθριο λάθος και την έστειλε στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε για λίγα λεπτά, αλλά μετά το 55ο λεπτό ξύπνησε και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Η Γαλατασαράι έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 63′. Μετά από γύρισμα του Γιάκομπς ο Οσιμέν με πλασέ ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε μια σπουδαία επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Κωνσταντέλια στο 67′ και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ωστόσο εννιά λεπτά μετά η Γαλατασαράι έκανε το 2-1 με τον Ακγιούν και πήρε εκ νέου το προβάδισμα για το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και για το δεύτερο γκολ, δίχως αποτέλεσμα με τη Γαλατά να σκοράρει στο φινάλε με τον Ικάρντι και να κάνει το 3-1.

Γαλατασαράι: Γκιουνάι, Αϊχάν (84′ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντάκσι, Γιάκομπς, Σάρα, Τορέιρα, Γιλμάζ (88′ Μπατσουαγί), Ακγκούν (88′ Κουτλού), Μέρτενς (78′ Ντεμιρμπάι), Οσιμέν (78′ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κόλι, Μπάμπα, Γιόνι, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Καμαρά (81′ Μπακαγιόκο), Τάισον, Κωνσταντέλιας (77′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιρς, Τσάλοφ (71′ Τισουντάλι).

Η βαθμολογία

Subscribe

Related articles

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική του Europa League και το πρόγραμμα

Πάρα πολλά γκολ, ανατροπές, αρκετές νίκες των γηπεδούχων,...

Στους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας η Νάπολι

Η Νάπολι προκρίθηκε με άνεση στους «16»του Κυπέλλου...

O Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την αστοχία του και η Λυών τον «εκτέλεσε» σε έξι λεπτά

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί...