Με υπογραφή του Μπάκου η πρόκριση με ανατροπή του Ατρομήτου σε τρία λεπτά

Ο Λεβαδειακός είχε το προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο μέχρι και το 77′, αλλά ο Ατρόμητος με δυο γκολ σε τρία λεπτά του Γερμανού με κογκολέζικες ρίζες, Μακάνα Μπάκου, πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας με ανατροπή για τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά. Οι Περιστεριώτες αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με τέρμα του Γιαννιώτα από το 11′ με δύο γκολ του Μπάκου μέσα σε τρία λεπτά (77′ και 80′) έκαναν την ανατροπή (1-2) και έκλεισαν θέση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Ατρόμητος είχε δύο πολύ καλές στιγμές μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο με πλασέ του Βρακά που πέρασε δίπλα από το κάθετο και με κεφαλιά του Μανσούρ μετά από κόρνερ που δεν βρήκε στόχο, με τον Λεβαδειακό να παίρνει το προβάδισμα στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Κοσέλεφ. Στο 11′ ο Γιαννιώτας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Βοιωτών.

Στο 25′ ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου συνδυάστηκαν όμορφα και ο Ζίνι μπαίνοντας στην περιοχή από πλάγια θέση με πλασέ είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλοντας να αλλάξει πράγματα προχώρησε σε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στο 48′ οι Περιστεριώτες άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Γκαραβέλης σωτήρια στη γωνία του απέκρουσε το σουτ του Μίχορλ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει καλύτερα και με πιο επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο μέρος προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 71′ ο Μπάκου μετά από εκτέλεση κόρνερ από πλάγια θέση στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να βρει εστία, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Μπάλτσι που είχε περάσει ως αλλαγή να πλασάρει από πλάγια θέση τον Κοσέλεφ και τον Σταυρόπουλο να βάζει την προβολή και να σώζει. Ο Ατρόμητος όμως κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 77′ με τον Μπάκου από πλάγια θέση να πιάνει ένα δυνατό διαγώνιο σουτ και νικώντας τον Γκαραβέλη ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μπάκου αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία καθώς τρία λεπτά αργότερα με δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε την ανατροπή. Ο Αθανασίου γύρισε την μπάλα από αριστερά μέσα στη μικρή περιοχή του Λεβαδειακού και ο Μπάκου από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας στο 80′ το 1-2 που έδωσε στον Ατρόμητο την πρόκριση στους «16».

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Μορέιρα (46′ Τσάπρας), Λιάγκας, Κάτρης, Κωστή, Λαμαράνα (85′ Πλέγας), Τσόκαϊ, Κάσσος, Γιαννιώτας, Ζίνι (71′ Ρόμο), Όζμπολτ (63′ Μπάλτσι)

Ατρόμητος (Πάμπλο Γκαρσία): Κοσέλεφ, Τσακμάκης, Σταυρόπουλος, Μανσούρ (46′ Κίνι), Αθανασίου, Γκονθάλεθ, Καραμάνης (46′ Τσιγγάρας), Καλοσκάμης (46′ Μπάκου), Μίχορλ (61′ Ουάρντα), Βρακάς (61′ Γιουμπιτάνα), Φαν Βέερτ

Subscribe

Related articles

Η απονομή του τίτλου του Σούπερ Καπ στον ΑΠΟΕΛ!

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Κύπρου από...

Καρσέδο: «Αν μιλήσω όπως σκέφτομαι θα τιμωρηθώ, Η διαιτησία έπαιξε ρόλο»

Ο προπονητής της Πάφου, Χουάν Κάρλος Καρσέδο, μίλησε...

Σούπερ πρεμιέρα για Μπόντο, με ανατροπή η Άλκμααρ

Η Μπόντο Γκλιμτ μπήκε ιδανικά στη διοργάνωση, αφού...

Με απουσίες η αποστολή της Λαμίας για Κηφισιά

Ο Μαρίνος Σατσιάς άφησε εκτός αποστολής της Λαμίας...