Πέρασε από τους Ζωσιμάδες η Παναχαϊκή, στους «16» του Κυπέλλου και το Αιγάλεω

Η Παναχαϊκή επικράτησε με 0-2 του ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ του Ντε Τόμας και πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

  • Στην επόμενη φάση το «Σίτι»

Ο Ντε Τόμας ήταν ο πρωταγωνιστής για την Παναχαϊκή στους Ζωσιμάδες καθώς με δύο δικά του γκολ «καθάρισε» για την ομάδα της Πάτρας, η οποία χάρις στο 0-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρόκριση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Παναχαϊκή πήρε το προβάδισμα στο 35′ όταν ο Σομποτσίνσκι πάτησε τον Τραορέ μέσα στην περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι και τον Ντε Τόμας να το εκτελεί εύστοχα για το 0-2.

Νωρίτερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε απειλήσει με σουτ του Μάντζη στο 21′, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Στογιάνοβιτς και με προσπάθεια του Χάινριχ στο 32′ που πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε τέσσερις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ενώ στο 54′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Στογιάνοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σκέποβιτς. Κόντρα στη ροή του ματς η Παναχαϊκή έφτασε σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ντε Τόμας, ο οποίος στο 64′ τροφοδοτήθηκε και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την ομάδα της Αχαΐας να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «16». Μάλιστα στο 89′ η Παναχαϊκή έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Μαδριγάλ, με τον Αθανασίου να λέει «όχι», ενώ στο 90′ ο Σκέποβιτς αστόχησε σε τετ α τετ για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Β. Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Αζίζ (46′ Τζίνο), Μπακαδήμας, Δόυμας (46′ Β. Αθανασίου), Ρίντερ, Χάινριχ (72′ Λέο), Μάντζης (46′ Μπεγκάλα), Καλέμι (46′ Λούπας), Σκέποβιτς

Παναχαϊκή: Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Τσάκνης, Νίλι (71′ Παπατόλιος), Ζέκοφ (57′ Κοζορώνης), Καραγιάννης (71′ Ρόβας), Ντε Τομάς (83′ Μαδριγάλ), Τραορέ (57′ Λεσάι)

Στην επόμενη φάση το «Σίτι»

Σε μια «σύγκρουση» ανάμεσα σε δυο ομάδες της Superleague 2 από διαφορετικούς ομίλους το Αιγάλεω επικράτησε με 3-2 του Καμπανιακού στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι γηπεδοίχοι βρήκαν γρήγορο γκολ και στα δυο ημίχρονα, στο 9′ με τον Τσούκαλο και στο 49′ με τον Βάρκα. Στο 58′ ο Εππά μείωσε το σκορ για τους Μακεδόνες αλλά στο 80′ ο Νίκολλι επανέφερε τη διαφορά των δυο γκολ. Στο 90′ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το σκορ μέχρι το φινάλε και να προκριθούν στους «16» του θεσμού.

Subscribe

Related articles

Σούπερ πρεμιέρα για Μπόντο, με ανατροπή η Άλκμααρ

Η Μπόντο Γκλιμτ μπήκε ιδανικά στη διοργάνωση, αφού...

Με απουσίες η αποστολή της Λαμίας για Κηφισιά

Ο Μαρίνος Σατσιάς άφησε εκτός αποστολής της Λαμίας...

Το πανόραμα της 1ης ημέρας της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας

Οι επτά ομάδα που εξασφάλισαν το εισιτήριο τους...

Η προπόνηση του Ολυμπιακού στο «Groupama Stadium» (pics)

Άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη...