Προσοχή, ο Ντεσπόντοφ… εξωτερικού «γαζώνει»

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει απόψε στην Τουρκία και ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ έχει στο παρελθόν αποδείξει πως είναι σε θέση να «πρωταγωνιστεί» στις ευρωπαϊκές εξόδους των ομάδων που αγωνίζεται.

  • Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ στις ευρωπαϊκές του εξόδους

Από το «Ali Sami Yen» θα ξεκινήσει απόψε (25/9) ο ΠΑΟΚ το «ταξίδι» του στη League Phase του Europa League, καθώς στην πρεμιέρα του ομίλου θα φιλοξενηθεί από τη Γαλατά.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι αρκετά δύσκολο – κακά τα ψέματα – όμως ο Δικέφαλος διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα ώστε να μπει με το δεξί στο τουρνουά και με το «καλημέρα» να στείλει, προς πάσα κατεύθυνση, ξεκάθαρο «μήνυμα».

Το club βρίσκεται από χθες στην Τουρκία και αλληγορικά δύναται να ειπωθεί πως μόλις οι «μαυρόασπροι» προσγειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ είπε σε όλα τα μέλη της αποστολής: «Παιδιά, από εδώ και πέρα ΄καθαρίζω’ εγώ».

Ο λόγος;

Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί το βράδυ (22:00) για 61η φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, όπου πρωτοεμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2018 με τη Λέφσκι Σόφιας, ακολούθησε η πολυετή παρουσία του στη Λουντογκόρετς και από το καλοκαίρι του 2023 τη «σκυτάλη» πήραν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Οι 29 από τις 60 προηγούμενες συμμετοχές του ήταν ως φιλοξενούμενος σε δεκάδες γήπεδα της «Γηραιάς Ηπείρου», όπου και φαίνεται πως του ταιριάζουν καλύτερα οι εκτός έδρας αναμετρήσεις, αφού αθροιστικά σε αυτά τα ματς σημείωσε τα 10 από τα 15 προσωπικά του τέρματα στις διοργανώσεις της UEFA, ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και έξι ασίστ.

Δεν είναι τυχαίο δε πως αρκετές φορές ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε ευρωπαϊκές εξόδους του ΠΑΟΚ ή της Λουντογκόρετς , όπως για παράδειγμα το περσινό 3-2 των Θεσσαλονικιών επί της Ελσίνκι στη Φινλανδία, όπου βρήκε μία φορά δίχτυα και παράλληλα «έφτιαξε» ακόμη ένα γκολ τους.

Την ίδια στιγμή με τη φανέλα της ομάδας από τη χώρα του όπου αγωνιζόταν πριν έρθει στα μέρη μας σκόραρε ή έδωσε τουλάχιστον μία ασίστ σε γήπεδα όπως το Maksimir (της Ντιναμό Ζάγκρεμπ), το Constant Vanden Stock Stadium (της Αντερλεχτ), το Benito Villamarín (της Ρεάλ Μπέτις), το Municipal de Braga (ης Μπράγκα) αλλά και το Γ. Καραϊσκάκης, όταν τον Αύγουστο του 2021 η Λουντογκόρετς απέσπασε 1-1 από τον Ολυμπιακό.

Αυτόματα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο 27χρονος είναι παίκτης των… εξόδων και διαθέτει, όπως άλλωστε και όλοι στο club, την απαιτούμενη mentalité ώστε να διαχειριστεί ένα «εχθρικό κοινό» σε μία δύσκολη έδρα. Πολύ περισσότερο δε όταν στην Πόλη οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα είναι… μόνοι τους αλλά θα έχουν τη συμπαράσταση και αρκετών φίλων τους.

Για την ιστορία και ως τρόπο τινά συμπλήρωμα, ο Ντεσπόντοφ συμμετείχε το 2015/16 στο Youth League, όταν ως νεαρός ξεκίνησε από τη Λίτεξ Λόβετς.

Εκείνη τη σεζόν η τότε ομάδα του κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Under 19 της Λέγκια Βαρσοβίας και αποκλείστηκε με δύο ήττες, καθώς αρχικά έχασε 2-1 εντός και ύστερα 3-1 στην Πολωνία. Ναι, δεν μαντέψατε λάθος, εκείνος σημείωσε το μοναδικό της τέρμα στη ρεβάνς του Miejski!

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ στις ευρωπαϊκές του εξόδους

Αγώνες: 29
Γκολ: 10
Ασίστ: 6

Subscribe

Related articles

Άλλη μια επανάληψη ιστορίας με τον Μεντιλίμπαρ; | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος θυμίζει μέσα από το blog...

ΓεροΓιοβάισα: Γκολ, γκολ, γκολ!

Ο γεροΓιοβάισα πάει στην... Πόλη και βλέπει γκολ...

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Stoiximan Super Cup

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η διάθεση των...

Στο οπλοστάσιο ο Γκαρσία που πάει “Αμμόχωστος”

Επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων ο Άνχελ Γκαρσία,...

Η σημασία της διαχείρισης του Ορτέγα που παίζει… σχεδόν μόνος του στο αριστερό άκρο

Ο Αργεντίνος αριστερός μπακ των Ερυθρόλευκων έχει πάρει......

Επίσημο το μεγάλο «πλήγμα» με Ρόδρι για τη Σίτι: Χάνει τη σεζόν με ρήξη χιαστού

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ρόδρι επιβεβαιώθηκε και με...