Το άβατο του «Αλφαμέγα» και η πρόκληση για τον ΑΠΟΕΛ

Το «Αλφαμέγα» είναι μια δύσκολη πίστα για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς από το Δεκέμβριο του 2022 μέχρι και σήμερα, δεν έχει φύγει με τη χαρά της νίκης στις 8 αναμετρήσεις που έδωσε. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ελπίζουν η 9η να είναι και η… καλή, στο αυριανό (25/9, 20:30) ματς του Σούπερ Καπ με την Πάφο.

Το στάδιο «Αλφαμέγα» αποτελεί άλυτο γρίφο για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς η ιστορία του στα παιχνίδια με τις ομάδες της Λεμεσού στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι γεμάτη από απογοητεύσεις. Από τον Δεκέμβριο του 2022 μέχρι σήμερα, σε συνολικά οκτώ αναμετρήσεις απέναντι σε Άρη, ΑΕΛ και Απόλλωνα, το σύνολο της Λευκωσίας δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς, καταγράφοντας τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Αυτή η αρνητική παράδοση συνοδεύει τον ΑΠΟΕΛ σε κάθε του επίσκεψη στο στάδιο, δημιουργώντας ένα φορτίο πίεσης που καλείται να αποτινάξει.

Αύριο, η ομάδα του Ζοζέ Ντομίνγκες έχει την ευκαιρία να αλλάξει αυτή την ιστορία. Σε αγώνα που αφορά τον θεσμό του Σούπερ Καπ, ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την Πάφο, με στόχο όχι μόνο τη νίκη, αλλά και το σπάσιμο του «άβατου» στο γήπεδο της Λεμεσού. Η Πάφος χρησιμοποιεί το «Αλφαμέγα» ως έδρα για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, και παραμένει αήττητη εκεί. Η αυριανή μάχη λοιπόν δεν είναι μόνο για το τρόπαιο, αλλά και για το γόητρο, καθώς ο ΑΠΟΕΛ θέλει να βάλει τέλος σε ένα σερί που βαραίνει την εικόνα του κάθε φορά που παίζει στη συγκεκριμένη αρένα.

Οι προηγούμενες αποτυχίες στο «Αλφαμέγα» είναι κακό σενάριο που επαναλαμβάνεται για τους «γαλαζοκίτρινους». Αναμετρήσεις με τον Άρη, την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα, είτε κρίθηκαν στις λεπτομέρειες είτε απέδειξαν τη δυσκολία της ομάδας να επιβληθεί στις αντιπάλους της στη Λεμεσό. Ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, ξέρει καλά πως ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς και μια ψυχολογική νίκη που θα σβήσει τα αρνητικά προηγούμενα. Ο δρόμος προς την εξιλέωση περνά από τη Λεμεσό, και το στοίχημα είναι μεγαλύτερο από ένα τρόπαιο.

Subscribe

Related articles

Ζητούμενο η συνέχεια και η σταθερότητα στην Ανόρθωση

Η νίκη επί της Ομόνοιας είναι αλήθεια ότι...