Μπερναμπέ στο Gazzetta: «Η Athens Kallithea είναι ανταγωνιστική με όλες τις ομάδες, πρέπει να πάρουμε νίκες»

Ο τερματοφύλακας της Athens Kallithea, Μπερναμπέ Μπαραγκάν, ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην ισοπαλία με την ΑΕΚ και μίλησε στο Gazzetta για την εξαιρετική εμφάνιση του και την ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα του.

  • «Έχουμε υγεία στα αποδυτήρια, η ομάδα και ο σύλλογος έχουν ανθρώπινη ποιότητα»
  • «Είμαστε ικανοί για οτιδήποτε, πρέπει να συνεχίσουμε στο σωστό δρόμο»
  • «Ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό»

Η Athens Kallithea μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Stoiximan Superleague, όμως με τις εμφανίσεις της αναμφίβολα είναι από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Εκτός από τις εκτός έδρας δοκιμασίες σε Λιβαδειά και Λαμία η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι αντιμετώπισε τρεις διεκδικήτριες του τίτλου, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, τις οποίες και κοίταξε στα μάτια.

Μπορεί στο Φάληρο να «λύγισε» και να έκανε τη μοναδική της ήττα, όμως στις αναμετρήσεις με το Τριφύλλι και τον Δικέφαλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» η ομάδα της Καλλιθέας όχι απλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά αλλά έμεινε το… παράπονο πως θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τρίποντα.

Η Athens Kallithea έχει φτιάξει με ομάδα βασισμένη σε «ψαγμένες» επιλογές από το εξωτερικό με παίκτες που δεν τους έχουμε δει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις που μέχρι στιγμής ξεχωρίζει είναι αυτή του Μπερναμπέ Μπαραγκάν, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε ως ελεύθερος από την Αλμπαθέτε της Segunda Division, στην οποία ήταν αρχηγός και άφησε την πατρίδα του για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Αττικής, έχει κρατήσει τρεις φορές ανέπαφη την εστία του και κόντρα στην ΑΕΚ ήταν εκ των διακριθέντων, όπως ανέφερε τόσο ο Ματίας Αλμέιδα, όσο και ο Μάσιμο Ντονάτι. Ο 31χρονος πορτιέρε έκανε πέντε αποκρούσεις κόντρα στην Ένωση (μια λιγότερη σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό) και αυτή στην ευκαιρία του Σιμάνσκι βάζει από τώρα υποψηφιότητα για κορυφαία της σεζόν.

Ο Μπερναμπέ μίλησε στο Gazzetta για την εξαιρετική προσωπική και ομαδική εμφάνιση κόντρα στο Δικέφαλο, τόνισε πως η Athens Kallithea θα είναι ανταγωνιστική κόντρα σε όλες τις ομάδες και στάθηκε στη δουλειά που κάνει η ομάδα για την πολυπόθητη πρώτη νίκη της σεζόν.

«Έχουμε υγεία στα αποδυτήρια, η ομάδα και ο σύλλογος έχουν ανθρώπινη ποιότητα»

Η Athens Kallithea πήρε ακόμα ένα σημαντικό βαθμό, αυτή τη φορά κόντρα σε μια ομάδα, όπως η ΑΕΚ, όμως είχε τις ευκαιρίες για να κερδίσει. Πως νιώθεις εσύ για το τελικό αποτέλεσμα;

«Νιώθω πολύ χαρούμενος με τη δουλειά και την προσπάθεια που έκανε όλη η ομάδα για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος».

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής σου ήρθε και σε αγκάλιασε για τη μεγάλη σου εμφάνιση. Τι σου είπε;

«’KEEP GOING!’ Ο Μάσιμο είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός προπονητής και κάθε μέρα προσπαθεί να παίρνει το καλύτερο από τον καθένα μας. Ήταν ένα καλό παιχνίδι για την ομάδα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να πάρουμε σύντομα νίκες».

Μπερναμπέ

Η επέμβαση στην ευκαιρία του Σιμάνσκι είναι μια από τις κορυφαίες που έχουμε δει μέχρι στιγμής στη σεζόν. Τι σου είπαν στα αποδυτήρια οι συμπαίκτες σου;

«Μου έδωσαν συγχαρητήρια. Έχουμε πολύ υγεία στα αποδυτήρια μας. Βοηθάμε και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή μου και αυτό αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα και αυτός ο σύλλογος».

«Είμαστε ικανοί για οτιδήποτε, πρέπει να συνεχίσουμε στο σωστό δρόμο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα και ο συμπαίκτης σου, Μανθάτης μίλησαν μετά το ματς με τα καλύτερα λόγια για εσένα. Πως σε κάνει να νιώθεις όταν δέχεσαι τέτοια κολακευτικά σχόλια τόσο από συμπαίκτες όσο και από αντιπάλους;

«Είναι πολύ ευχάριστο να γνωρίζω ότι η δουλειά μου και οι εμφανίσεις μου βοηθούν την ομάδα να κερδίσει πόντους. Αυτά τα λόγια με γεμίζουν με ενθουσιασμό για να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου με κάθε τρόπο».

Η ομάδα έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τι πιστεύεις πως πρέπει να βελτιώσει η ομάδα στους αγώνες με τους πιο «αδύναμους» αντιπάλους;

«Είναι μικρές λεπτομέρειες, δουλεύουμε καθημερινά για να τις διορθώσουμε και να μπορέσουμε να πάρουμε σύντομα τους τρεις βαθμούς. Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, η ομάδα ανταγωνίζεται στα ίσα εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου και παρόλο που ανεβήκαμε πρόσφατα, δείξαμε ότι είμαστε ικανοί για οτιδήποτε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί είμαστε σε σωστό δρόμο».

«Ήθελα να έρθω στην Ελλάδα, το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό»

Το καλοκαίρι άφησες για πρώτη φορά την Ισπανία και ήρθες στην Ελλάδα για την Athens Kallithea. Τι σε έκανε να πάρεις αυτήν την επιλογή;

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που παίζω στο εξωτερικό, ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία. Η Ελλάδα είναι πάντα μια χώρα που μου τραβούσε την προσοχή και όταν η Athens Kallithea μου πρόσφερε αυτή την ευκαιρία δεν δίστασα να έρθω. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφαση που πήρα».

Μπερναμπέ

Μετά από αυτά τα πρώτα ματς ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα πρωτάθλημα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και όλες έχουν καθοριστικούς παίκτες. Είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο μπορείς να απολαύσεις πολύ το ποδόσφαιρο γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικό».

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα παίζει στον Βόλο που σας χωρίζει ένας βαθμός. Ένα σχόλιο για το ερχόμενο ματς;

«Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι με σκοπό να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη. Είναι μια καλή ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει ένα υπέροχο παιχνίδι».

Subscribe

Related articles

Χαμός και στο Καρπενήσι για τα τρόπαια του Ολυμπιακού (pics)

Αρκετός κόσμος και στο Καρπενήσι όπου υποδέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι»...

Oι δύο Γκαρθία και η πέτρα που κυλάει…

Γενάρη του ΄22, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσπαθούσε να...

Δίπλα στον Πατρινό η Παναχαϊκή

Ο Θέμης Πατρινός τραυματίστηκε σοβαρά στην αναμέτρηση της...

Το προβάδισμα του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο βαθμολογικό | Blog

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο «δικέφαλος του...

Σπιλέφσκι: «Είναι απίστευτο πόσο εύκολα περνά ο καιρός»

Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι συμπλήρωσε 200 ματς στον πάγκο...