«Καθάρισε» ο Τζούρισιτς με… νταμπλ στο τελευταίο δεκάλεπτο

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε και πάλι, αυτή τη φορά εναντίον του αξιόμαχου Πανσερραϊκού, αλλά χάρη σε δυο πανέμορφα γκολ του Τζούρισιτς στο 82′ και στο 88′ επικράτησε τελικά εύκολα με 3-1.

  • Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός: Έτσι έπαιξαν
  • Πράσινη αρχή, άμεση απάντηση και πίεση δίχως αποτέλεσμα
  • Η ποιότητα του Τζούρισιτς έδωσε την λύση

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε το Τριφύλλι με την αναμενόμενη ενδεκάδα. Ο Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Ίνγκασον με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Αράο, Ουναϊ, Μπακασέτας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Πελίστρι, δεξιός ο Τετέ και σέντερ φορ ο Ιωαννίδης.

Για τον Πανσερραϊκό, ο Χουάν Φεράντο στο ντεμπούτο του, ξεκίνησε με τον Γκουγκεσασβίλι στην εστία. Μπέργκστρομ και Ντάβινσον στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Κουτσογούλας και αριστερά ο Φαρές. Στάικος, Περούτζι οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Τομάς μπροστά τους. Τέρζιτς, Σαλαζάρ οι δύο εξτρέμ και στην κορυφή ο Μπεντανκόρ.

Πράσινη αρχή, άμεση απάντηση και πίεση δίχως αποτέλεσμα

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κατάφερε να βρει ένα γρήγορο γκολ και να ξεκινήσει ιδανικά μια αναμέτρηση. Στο 10′ από το άνοιγμα του Μπακασέτα, ο Μλαντένοβιτς έκανε την σέντρα και ο Τετέ στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, εκμεταλλευόμενοι το κάκιστο αμυντικό τρανζίσιον των γηπεδούχων, απείλησε στο 13′ όταν ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το σουτ του Στάικου και στην επαναφορά ο Μπετανκόρ σούταρε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Πανσερραϊκός σε ένα σεμιναριακού επιπέδου ξεδίπλωμα έφερε το ματς στα ίσια. Από την σέντρα του Φαρέζ, ο Μπετανκόρ με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια η ομάδα του Αλόνσο πίεσε, έφτανε με αξιώσεις έξω από την περιοχή αλλά δύο σουτ του Μπακασέτα(20′ και 30′) δεν βρήκαν στόχο. Με κορυφαίο τον Ουναϊ που έκανε τα… πάντα στη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 39′ με τον Ιωαννίδη, όπως και στο 45′ αλλά ο κίπερ των Σερραίων είχε τις απαντήσεις.

Η ποιότητα του Τζούρισιτς έδωσε την λύση

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε εξαρχής, με τον Πανσερραϊκό να κλείνεται στο μισό γήπεδο. Οι ”πράσινοι” είχαν υπομονή στη κυκλοφορία, καλές συνεργασίες έξω από την περιοχή αλλά όχι και καλές επιλογές. Τετέ και Μπακασέτας είχαν δύο καλά σουτ στην αρχή ενώ στη συνέχεια ο Ουναϊ απείλησε με εκτέλεση φάουλ που ”έβγαλε” ο κίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 75′ ο Ιωαννίδης σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα, ο Αλόνσο έβαλε στο ματς Τζούρισιτς και Γερεμέγεφ και τελικά την λύση την έδωσε ο Σέρβος. Στο 81′ με ένα χάδι στην μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το 2-1 και στο 89′ με τρομερή… βολίδα από τα είκοσι μέτρα ”καθάρισε” το ματς για την ομάδα του.

MAN OF THE MATCH: Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ ήρθε από τον πάγκο και έκανε την διαφορά. Με δύο υπέροχα τελειώματα έξω από την περιοχή έδωσε τις λύσεις στον Παναθηναϊκό. Το ένα γκολ πιο όμορφο από το άλλο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Τετέ που σκόραρε το πρώτο γκολ και έφτιαξε το δεύτερο με την πάσα στον Τζούρισιτς αλλά και ο Ουναϊ που έκανε ένα γεμάτο παιχνίδι με πολύ καλά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το αμυντικό τρανζίσιον του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μλαντένοβιτς στο πρώτο μέρος πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή με παράλληλη πάσα(με το δεξί μάλιστα) και έδωσε την ευκαιρία στον Πανσερραϊκό να απειλήσει δύο φορές στο 13′.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου στο φινάλε του πρώτου μέρους έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό για εναέρια γροθιά του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη. Μετά από ειδοποίηση του Ζαμπαλά και on field review το πήρε πίσω αλλά από το ριπλέι δεν φαίνεται να δικαιώνεται για την επιλογή του, καθώς υπάρχει επαφή με το πρόσωπο του ”πράσινου” ποδοσφαιριστή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες απόψε στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 3-1 επί του Πανσερραϊκού. Η ομάδα του Αλόνσο αν και το έκανε… ντέρμπι, έδειξε βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι αλλά θέλει δουλειά αρκετή στο ανασταλτικό, με το πρώτο ημίχρονο να αποτελεί το μάθημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ Μπάλντοκ), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναϊ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (67’ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο / 4-2-3-1): Γκουγκελασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Δεληγιαννίδης), Περούτζι, Στάικος, Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83’ Πεταυράκης), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

Subscribe

Related articles

Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Μουκουντί

Ο Αρόλντ Μουκουντί προστέθηκε στα προβλήματα τραυματισμών της...

Οι «γκελαδόροι», η κρίση του Ολυμπιακού και ο «αγέρωχος» ΠΑΟΚ | Blog

Ο Γιάννης Σερέτης κάνει την αποτίμηση της 5ης...

Η βαθμολογία της Superleague μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στην Athens Kallithea (pic)

Με τέσσερις αναμετρήσεις σε Λειβαδιά, Αθήνα και Περιστέρι, ολοκληρώθηκε...