Πιο επικίνδυνη η… στροφή στο Βόλο | Blog

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βόλο παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία που τον κάνουν πιο δύσκολο.

  • Οι δύο εντεκάδες και βάλε
  • Σιγουριά με Λουτσέσκου

Για πολλούς οι αγώνες με το Βόλο (μέσα-έξω) χαρακτηρίζονται από τους πιο εύκολους και μπορεί έτσι να είναι. Για τον ΠΑΟΚ αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει κάτι που αλλάζει την κατάσταση και δυσκολεύει το κοντινό ταξίδι στη Μαγνησία.

Το 2021-2022 και το 2022-2023 ο Λουτσέσκου δεν τα είχε πάει πολύ καλά με τη διαχείριση του υλικού του, με την ομάδα να ξεφουσκώνει πολύ άσχημα στο τέλος του πρωταθλήματος. Ειδικά την πρώτη σεζόν το ρόστερ μάλλον κατέρρευσε από τα πολλά ματς, ενώ και τη δεύτερη τα playoffs έφεραν μεγάλους μπελάδες. Από πέρσι ο Λουτσέσκου άλλαξε τη διαχείριση, αφού πρώτα μελέτησε όλα τα δεδομένα, όπως πάντα κάνει σε κάθε του προπονητική απόφαση.

Ενώ είναι γνωστό ότι αργεί να βάλει τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές μια και θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνος προσαρμογής στη φιλοσοφία του, από πέρσι αποφάσισε να ζορίσει τον εαυτό του επιβάλλοντας πιο γρήγορους ρυθμούς προσαρμογής. Κάπως έτσι θα ενεργοποιούσε γρήγορα όλο το ρόστερ του, θα άπλωνε το rotation και στα συνεχόμενα ματς δεν θα δίσταζε να κάνει πολλές αλλαγές. Έφθασε ο Λουτσέσκου να αλλάζει ακόμη και εννιά παίκτες από Κυριακή σε Πέμπτη και το αντίστροφο.

Με αυτό τον τρόπο βέβαια κατάφερε να δείχνει δίκαιος στα αποδυτήριά του, να έχει πολλούς παίκτες έτοιμους και ενεργούς χωρίς να γκρινιάζουν, μοίρασε καλά το χρόνο μιας γεμάτης χρονιάς, μείωσε απίστευτα και τους τραυματισμούς. Όταν μάλιστα ήρθαν τα μεγάλα ζόρια, ο ΠΑΟΚ έβγαζε και φρεσκάδα. Σωματική και πνευματική, αφού κι αυτή είναι πολύ-πολύ σημαντική.

Το αποφάσισε, άλλαξε στρατηγική αφού ήταν πολύ πιο συντηρητικός στις αλλαγές, πιέστηκε και τελικά δικαιώθηκε! Προφανώς θα το κάνει και φέτος!! Πώς όμως;

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε αργά τις μεταγραφές του αφού αρκετοί παίκτες ήρθαν από Αύγουστο και μετά. Έτυχε μάλιστα αρκετές από αυτές τις κινήσεις να αφορούν το κέντρο και την άμυνα. Τα καλοκαιρινά κρίσιμα ματς μέχρι και το ΠΑΟΚΠαναθηναϊκός τα έβγαλε ο περσινός κορμός σε μεγάλο βαθμό και τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η περσινή διαδικασία.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Σήμερα στο Βόλο σε σχέση με τον περασμένο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να γίνουν πολλές αλλαγές με το βλέμμα στο μέλλον. Όταν λοιπόν κάνεις μία νέα αρχή, όταν ξεκινάς μία καινούρια διαδικασία διαχείρισης παικτών, όταν αρχίζεις να βάζεις παίκτες στο κέντρο και στην άμυνα, είναι πιθανό να χάσεις και λίγο τη συνοχή σου.

Ο Λουτσέσκου με αρχή το σημερινό ματς είναι υποχρεωμένος να επενδύσει στο μέλλον και στη χρονιά που τώρα ξεκινάει. Όπως το είδαμε και πέρσι, στόχο θα έχει την ενεργοποίηση δύο τουλάχιστον ενδεκάδων. Αυτό που γράφαμε και πέρσι: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες γιατί αυτό κανείς δεν το πετυχαίνει, αλλά έχει δύο ενεργές και έτοιμες ενδεκάδες”.

Οι δύο εντεκάδες και βάλε

Στόπερ μέχρι τώρα οι Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης, τώρα θα ενεργοποιηθούν και οι ΛόβρενΚόλεϊ. Αριστερά στα μπακ ήταν ο Μπάμπα, θα παίξει και ο Όττο και ο Γκόμεζ, ίσως και ο Βιεϊρίνια. Δεξιά πίσω από τον Όττο, είναι και ο Σάστρε.

Στα χαφ είδαμε πολύ… ΣβααμπΟζντόεφ, τώρα θα έρθουν και οι ΚαμαράΜπακαγιόκο.

Στο 10 μετά τον Ντέλια, θα είναι και ο Μουργκ. Αριστερά πίσω από τον Τάισον έρχεται ο Σορετίρε. Δεξιά πάντα υπάρχουν Ζίβκοβιτς και Ντεσπότοφ. Στην επίθεση οι λύσεις είναι τρεις με ΜπράντονΤσάλοφ και Τισουντάλι.

Είναι και το τέρμα όπου ξέρουμε ότι τα δεδομένα αλλάζουν και το rotation δεν υφίσταται ως έννοια και λογική.

Δεν είναι όλοι ίδιοι, οι «δεύτεροι» δεν είναι σαν τους πρώτους. Υπάρχουν και άλλοι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ετοιμαστούν και όταν -πολύ συχνά- μπαίνουν, να μην φαίνεται η διαφορά. Θα επιτευχθεί όπως φάνηκε και πέρσι αν έχουν ρυθμό, αν είναι έτοιμοι.

Η προσπάθεια αυτή ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει από το Βόλο. Και όπως πέρσι τέτοιο καιρό, σε μία ανάλογη προσπάθεια στο ίδιο χρονικό σημείο, έτσι και φέτος, ο ΠΑΟΚ μπορεί κάπως να στραβοπατάει μέσα στο γήπεδο. Λογικό θα είναι και αναμενόμενο. Να το περιμένουμε, να το καταλάβουμε και ας ελπίσουμε στις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Σιγουριά με Λουτσέσκου

Σε κάθε περίπτωση μετά το τέλος των μεταγραφών και μετά τη διακοπή, τώρα που ξεκινάει και η Ευρώπη, σε αυτό το κομβικό σημείο της χρονιάς που θα αρχίσει να κρίνεται η δουλειά του προπονητή, ο ΠΑΟΚ υπερέχει. Το ξέρουν όλοι και (δυστυχώς) φέτος το παραδέχονται. Τι καλά που μέχρι πέρσι όλη ποδοσφαιρική Ελλάδα υποτιμούσε την ομάδα του ΠΑΟΚ και τη δουλειά του Λουτσέσκου

Το κρίσιμο σημείο που όλα μα όλα θα κριθούν από τη δουλειά, αλλά και τη διαχείριση προσωπικοτήτων και καταστάσεων, ήρθε! Αυτή είναι ώρα… Λουτσέσκου. Τώρα για τον ΠΑΟΚ ξεκινάει το καλό διάστημα, απλά η φιλοσοφία του Ρουμάνου είναι να πάρει τώρα αποφάσεις με μακροπρόθεσμο στόχο.

Γι αυτό το σημερινό θα είναι… περίεργο. Γιατί δεν θα παίξουν οι 11 καλύτεροι, αλλά οι 11 που πρέπει να αγωνιστούν σήμερα για να ετοιμαστούν ώστε σε λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ να έχει τουλάχιστον ενεργούς παίκτες.

Η χρονιά μπαίνει σε άλλη φάση και αυτό, τώρα στο ξεκίνημα, θα είναι λίγο πιο επικίνδυνο. Ξέρουμε καλά ότι από Οκτώβριο και μετά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου γίνεται… άλλη ομάδα. Μέχρι τότε… δουλειά και πολλή προσοχή, ειδικά σε κάτι τέτοια ματς με το Βόλο.

Subscribe

Related articles

Σάστρε: «Ήρθαμε συγκεντρωμένοι, πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι»

Οι δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Ζόαν Σάστρε,...

LIVE: Άρης – Ολυμπιακός

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Άρης: Με Βέλεθ και Μάγιο κόντρα στον Ολυμπιακό

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη για το σημερινό...

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming

Τα… έσπασε κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός και το...