Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει το καλύτερό του φετινό ματς για να τα καταφέρει! | Blog

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει έως τώρα το τοπ ματς στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Super League 1 και με τον Αρη καλείται να βγάλει τον καλύτερο δυνατό του εαυτό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Γιατί θα είναι διαφορετικό παιχνίδι με τον Αρη

Γράφτηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες αρκετές χιλιάδες λέξεις για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και εκείνο το 0-0. Ήταν και η εμφάνιση του Ολυμπιακού τέτοια που έδωσε τη σχετική αφορμή πάνω σε αυτό το θέμα. Το παιχνίδι με τους Αγρινιώτες στο φαληρικό γήπεδο όμως ανήκει στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μείνει… κολλημένος σε αυτό το παιχνίδι. Δεν γίνεται να μείνει εκεί: παρά μόνο να δει το τι δεν έκανε καθόλου καλά απέναντι στο σύνολο του Αγρινίου για να μην το επαναλάβει στον αγώνα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Ρωτήθηκε ο κόουτς Μεντιλίμπαρ από το Gazzetta για τον τρόπο που έπαιζε (με σέντρες και όχι κάθετο ποδόσφαιρο) ο Ολυμπιακός μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό για να απαντήσει πώς «για να απαντήσουμε σε αυτό θα πρέπει να αναλύσουμε τον αντίπαλο (εννοεί το πώς παίζει και έπαιζε). Έπαιζε τόσο κλειστά που δεν μπορέσαμε να βγούμε στην πλάτη τους. Το προσπάθησαν ο Ζέλσον, ο Βέλντε και ο Γουίλιαν. Ο Παναιτωλικός είχε πολύ κόσμο και κοντά τους παίκτες. Δεν ήταν ότι δεν ήταν τόσο καλή η οργάνωση όσο ότι δεν υπήρχε χώρος. Η δική μας ευθύνη είναι η ταχύτητα. Εάν έχεις ταχύτητα μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυτό το στοιχείο». Άρα ο Βάσκος τεχνικός θέλει καλύτερες τελικές επιλογές στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος αλλά και πιο μεγάλη ένταση και ταχύτητα.

Γιατί θα είναι διαφορετικό παιχνίδι με τον Αρη

Ο Αρης δεν θα είναι μία ομάδα που θα προσεγγίσει μία λογική του να παίξει κλειστά και επίσης προέρχεται από την ήττα με τον ΟΦΗ. Άρα όπως για τον Ολυμπιακό έτσι και για τον Αρη ο αγώνας αυτός αποκτά έξτρα σημασία. Επίσης πάντα μία αναμέτρηση με τον Αρη έχει πιο μεγάλο συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας. Ασχέτως της κατάστασης του αντιπάλου ο Ολυμπιακός έχει έναν βασικό… δρόμο. Αυτόν του να κάνει το καλύτερό του φετινό παιχνίδι για να καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα. Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα είναι προφανώς το διπλό.

Τώρα επί της αποστολής του Ισπανού κόουτς επειδή σχολιάστηκε από αρκετό κόσμο πώς δεν υπάρχουν ξανά οι μικροί στην αποστολή, οι πιτσιρικάδες δεν θα γινόταν να επιστρατευθούν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το είχε πει με τον τρόπο του ο κόουτς Συλαϊδόπουλος. Θέλει μεθοδική και σοβαρή μετάβαση από την ομάδα Νέων στους μεγάλους για αυτά τα παιδιά. Επίσης να θυμίσω το τι είχε γίνει όταν είχε παίξει βασικός ο Μπάμπης Κωστούλας. Ας αποφασίσουν όσοι σχολιάσουν εάν όντως θέλουν να πάρουν ευκαιρίες ή όχι οι μικροί και μετά εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε ξανά όλοι μαζί.

Αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να παίξει πιο ορθολογικά, πιο ουσιαστικά και πιο πειστικά και αποφασιστικά και βέβαια να πάρει το διπλό. Και το… καμπανάκι που ήχησε με τον Παναιτωλικό θα δώσει την ώθηση για κάτι τέτοιο.

Subscribe

Related articles

Δίψα ομάδας και «λαού» για το διπλό στο «ΠΑΠ»

Η Ανόρθωση ξεπροβάλλει για το «τριφύλλι», (19:00 CABLENET,...

«Ξεκλείδωσε» η κατασκευή του γηπέδου του ΑΠΟΕΛ

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας, το όνειρο του...

Ντέρμπι Ανόρθωση – Ομόνοια με προσφορά* για τους φίλους των δύο ομάδων!

Μεγάλο ντέρμπι στην 4η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος,...

Να ανοίξει λογαριασμό στην ΑΕΚ «πληγώνοντας» την πρώην

Μία νίκη και δυο ήττες στις τρεις πρώτες...

Stoiximan Super League: Με 8.50 στον Βόλο και 11.50 στο Άρης

Ώρα αποδείξεων για Άρη και Ολυμπιακό στο «Κλ....

Απαντούν με Bet Builder στο 16… Άρης και Ολυμπιακός!

Σπουδαίο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης...

Ο Άρης δεν πρέπει να νικήσει μόνο τον Ολυμπιακό… | Blog

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το blog του...

ΓεροΓιοβάισα: Ερυθρόλευκο crash test στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ο Ολυμπιακός έχει την πρώτη δύσκολη έξοδο της...