Μαρκό Εκφράζει Έντονη Διαμαρτυρία για τη Διαιτησία μετά το 1-1 με την Ελλάς Σύρου
Μετά το εντός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 απέναντι στην αξιόλογη ομάδα της Ελλάς Σύρου το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, η Μαρκό εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τη διαιτησία τόσο σε αυτό το ματς όσο και στο προηγούμενο με τον Πανιώνιο.
Σεμπά Διασώζει τον Βαθμό για τη Μαρκό
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σεμπά, ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 59ο λεπτό, χαρίζοντας στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό στη 5η αγωνιστική της Superleague 2. Παρά την αξιόλογη εμφάνιση της Ελλάς Σύρου, η Μαρκό κατάφερε να αποφύγει την ήττα, όμως η αίσθηση που άφησε το παιχνίδι ήταν αρνητική λόγω των διαιτητικών αποφάσεων.
Καταγγελίες για Κατευθυνόμενη Διαιτησία και Αδικίες
Η διοίκηση της Μαρκό δεν έκρυψε την απογοήτευσή της, κατηγορώντας ευθέως τη διαιτησία για μεροληψία και κακοδιαχείριση των αγώνων. Στην επίσημη ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, υποστηρίζει ότι η διαιτησία φαίνεται να ελέγχεται από «στοιχηματικές ομάδες και σκοτεινά κέντρα», δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για την ακεραιότητα των αγώνων.

Αναλυτικά τα Παράπονα της Μαρκό
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι σε μόλις τρία εντός έδρας παιχνίδια, η ομάδα έχει δεχθεί συνολικά 14 κίτρινες κάρτες και 5 κόκκινες, αριθμοί που χαρακτηρίζονται υπερβολικοί και αδικαιολόγητοι, δίνοντας την εντύπωση ότι η Μαρκό αντιμετωπίζεται σαν ομάδα «υπόπτων» ή «υποκόσμου».
Στον αγώνα με τον Πανιώνιο, οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν τόσο αμφιλεγόμενες που ο διαιτητής φαινόταν να δίνει πέναλτι μόνο όταν η αντίπαλη ομάδα σκόραρε. Στον αγώνα με την Ελλάς Σύρου, η Μαρκό είδε ένα κανονικό γκολ να ακυρώνεται, ενώ οι διαιτητές επέβαλαν σωρεία καρτών που αποδυνάμωσαν σημαντικά το ρόστερ για τα επόμενα ματς.
Επιπλέον, οι διαιτητές φάνηκαν να ευνοούν τους παίκτες της Ελλάς Σύρου, αποφεύγοντας να δώσουν τουλάχιστον τέσσερις δεύτερες κίτρινες κάρτες που θα σήμαιναν αποβολές, ενώ ο προπονητής της Μαρκό αποβλήθηκε άδικα και με προφανή σκοπιμότητα.
Ο πρώτος επόπτης επίσης άφησε τρεις ξεκάθαρες φάσεις οφσάιντ υπέρ της Ελλάς Σύρου, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Έκκληση για Διερεύνηση και Διαφάνεια
Η Μαρκό καταγγέλλει ότι αυτή η κατάσταση υπονομεύει το υγιές ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, διατηρώντας ένα τοξικό κλίμα και θλιβερά κατάλοιπα από το παρελθόν. Με την ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές και την Εισαγγελία να διερευνήσουν ποιοι πραγματικά ελέγχουν τη διαιτησία και αν υπάρχουν παρεμβάσεις από στοιχηματικές και παράκεντρες ομάδες.
«Ποιος ελέγχει τη διαιτησία; Οι στοιχηματζήδες και τα παράκεντρα;»
Η Μαρκό ζητά άμεση παρέμβαση για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να προστατευτούν οι υγιείς δυνάμεις και να αποτραπεί η περαιτέρω τοξικότητα στον χώρο.