20.8 C
Athens
Thursday, October 2, 2025
HomeΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟλυμπιακός: Γιατί έχει μεγάλη ευκαιρία για το 2/2 απέναντι στη Ρεάλ –...

Ολυμπιακός: Γιατί έχει μεγάλη ευκαιρία για το 2/2 απέναντι στη Ρεάλ – Το «πενιχρό» 13% και η Μαδρίτη που του… πάει (vids)

Date:

Related stories

Γιώργος Φραγάκης 02.10.2025-17:00

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην «Movistar Arena» και θέλει να κάνει το 2/2 στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Μπασκόνια πριν την Τρίτη (30/9) και έχουν μπροστά τους μια ευκαιρία για να διπλώσουν τις νίκες τους και να ξεκινήσουν ιδανικά τη χρονιά.

Η Ρεάλ από την άλλη δείχνει ακόμα να ψάχνεται να βρει χημεία και ρόλους, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να έχει έρθει φέτος στην ομάδα στη θέση του Τσους Ματέο. Ταλέντο έχει, παίκτες σημεία αναφοράς έχει, αλλά ηττήθηκε από την Βίρτους Μπολόνια και μάλιστα εύκολα την 1η αγωνιστική της Euroleague.

Διαβάστε επίσης: Λιοντάρι… με αποδείξεις – Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάτι που σπάνια γίνεται στο Έμιρεϊτς (vid+pic)

Η ιταλική ομάδα είναι από αυτές που θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στη Euroleague, με τους μπουκ να την δίνουν και φέτος εκτός δεκάδας, με την τελική της θέση να πιθανολογείται πως θα είναι ανάμεσα στη 12η-16η.

Η Ρεάλ στη Μπολόνια σούταρε άθλια και δεν είχε σε καλή μέρα κανένα από τα καλά της χαρτιά. Σούταρε με το τραγικό 3/23 πίσω από τα 6.75μ. και ο μόνος που διασώθηκε από το μαδριλένικο ναυάγιο ήταν ο Χεζόνια που σκόραρε 14 πόντους. Γενικότερα η Ρεάλ ήταν πολύ άστοχη στην επίθεση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσει… alert τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό γιατί δεν γίνεται η Ρεάλ να βάλει σε δεύτερο συνεχόμενο ματς 68 πόντους, όσο κι αν ψάχνεται σαν ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πολύ καλοί στην άμυνα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν στη «Βασίλισσα» να… τρέξει το γήπεδο.

Η Μαδρίτη που… πάει στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει τρία διπλά σε πέντε αναμετρήσεις στη Movistar Arena. Τη σεζόν 2022-23 απέδρασε από τη Μαδρίτη με buzzer beater του Κώστα Σλούκα. Την επόμενη χρονιά ηττήθηκε με 90-85, παρά την μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου για τον Ολυμπιακό.

Πέρυσι η ομάδα του Πειραιά επικράτησε και πάλι της Ρεάλ Μαδρίτης στη regular season με 96-86 και αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, ενώ ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί τον Απρίλιο στα playoffs για να… σφραγίσει την πρόκρισή του στο Final Four του Άμπου Ντάμπι. Μπορεί να έχασε το Game 3, στο οποίο δεν είχε τον Εβάν Φουρνιέ, όμως πήρε το τέταρτο παιχνίδι και πέρασε στο Final Four, αποδεικνύοντας πως η Μαδρίτη του… πάει.

Ολυμπιακός: Το πιο μεγάλο κέρδος…

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

Related stories

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories