26 C
Athens
Monday, September 15, 2025
HomeΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΟ νέος Ταρέμι του Μεντιλίμπαρ: Η «χυλόπιτα» στον Παναθηναϊκό, το «10» και...

Ο νέος Ταρέμι του Μεντιλίμπαρ: Η «χυλόπιτα» στον Παναθηναϊκό, το «10» και το γκολ/ασίστ κάθε 94 λεπτά!

Date:

Related stories

Μεχντί Ταρέμι: Μια Εντυπωσιακή Εμφάνιση στο Καραϊσκάκης

Αν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το «τέλειο ντεμπούτο», τότε ο Μεχντί Ταρέμι το πέτυχε με το παραπάνω το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Μπαίνοντας στον αγώνα στο 68ο λεπτό στη θέση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ιρανός επιθετικός έδωσε μια παράσταση υψηλού επιπέδου: δύο γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον προπονητή Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ότι είναι έτοιμος να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Ένας Ποδοσφαιριστής με Εντυπωσιακό Βιογραφικό

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για έναν παίκτη που την προηγούμενη σεζόν μέτρησε πάνω από 30 συμμετοχές με την Ίντερ και έχει συνολικά 204 γκολ και 101 ασίστ σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, η φετινή μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ανοίγει μια νέα συζήτηση για τον 33χρονο επιθετικό και τη δυναμική που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική ομάδα.

Το Παρασκήνιο της Μεταγραφής: Γιατί ο Ολυμπιακός Ήταν Πιο Γρήγορος

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Πορτογαλία, όπως αυτά της A Bola και της Record, ο Ρουί Βιτόρια είχε τον Ταρέμι ως πρώτη επιλογή για τη θέση του «9» στον Παναθηναϊκό στα τέλη Αυγούστου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Βιτόρια επικοινώνησε επανειλημμένα με τον Ιρανό επιθετικό προσπαθώντας να τον πείσει να ενταχθεί στους «Πράσινους».

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της μεταγραφής, προσφέροντας άμεση συμφωνία με την Ίντερ, την παρουσία του καλού φίλου του Ταρέμι, Καρίμ Ανσαριφάρντ, και το κίνητρο της συμμετοχής στο Champions League. Επιπλέον, η απευθείας επικοινωνία με τον προπονητή Μεντιλίμπαρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη.

Η Στρατηγική Συνεργασία με τον Προπονητή

Ο Ταρέμι και ο Μεντιλίμπαρ συζήτησαν από νωρίς το πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ολυμπιακός ήδη διαθέτει δύο κορυφαίους σέντερ φορ, τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί και τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ. Ο προπονητής αναζητούσε έναν παίκτη που θα μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη μόνος του αλλά και να λειτουργήσει συμπληρωματικά, παίζοντας πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

Αυτή η θέση, που θυμίζει τον ρόλο που είχε πέρυσι ο Μπάμπης Κωστούλας, απαιτεί έναν παίκτη που ανεβάζει την πίεση ψηλά, μπαίνει δεύτερος στην περιοχή και συνδυάζει την εκτέλεση με τη δημιουργία ευκαιριών.

Ο Ρόλος του «Περιφερειακού» Επιθετικού

Ο ίδιος ο Ταρέμι χαρακτήρισε αυτή τη θέση ως «ιδανική» για εκείνον, κάτι που έπεισε τον προπονητή να επενδύσει σε έναν παίκτη με ικανότητες που κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι, ειδικά όταν το «10» δεν είναι αποκλειστική ευθύνη κάποιου μέσου.

«Η καλύτερη θέση για μένα είναι αυτή του περιφερειακού. Ξέρω να υποστηρίζω τον σέντερ φορ και μου αρέσει αυτός ο ρόλος», δήλωσε ο Ιρανός, περιγράφοντας τη θέση του δεύτερου φορ που συμμετέχει ενεργά στην πίεση, τη δημιουργία και την εκτέλεση.

Προηγούμενες Εμπειρίες και Στατιστικά

Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων του στην Ίντερ, ο Ταρέμι αγωνιζόταν σε σχηματισμό 3-5-2 δίπλα σε επιθετικούς όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ο Μάρκους Τουράμ και ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, έχοντας περισσότερες ασίστ (9) παρά γκολ (3). Στην Πόρτο, όπου αγωνίστηκε σε 181 ματς, σημείωσε 91 γκολ και μοίρασε 56 ασίστ, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να συνδυάζει σκοράρισμα και δημιουργία.

Στην εθνική ομάδα του Ιράν, συνεργάστηκε συχνά με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και τον Σαρτρ Αζμούν, παίκτες με εμπειρία σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως η Serie A και η Bundesliga.

Αριθμοί που Μιλούν: Η Αποτελεσματικότητα του Ταρέμι ως Περιφερειακός

Συνολικά, ο Ταρέμι έχει αναλάβει τον ρόλο του περιφερειακού επιθετικού 69 φορές σε συλλογικό επίπεδο, με μέσο όρο ένα γκολ ή ασίστ κάθε 94 λεπτά. Σε 4.428 λεπτά συμμετοχής με Πόρτο και Ίντερ, έχει πετύχει 28 γκολ και 19 ασίστ, στοιχεία που αποδεικνύουν την αξία του σε αυτή τη θέση.

Έντονος ανταγωνισμός για εισιτήρια στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός της 6ης Μαρτίου 2026
Η ζήτηση για εισιτήρια στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της 6ης Μαρτίου 2026 είναι ήδη τεράστια.

Προοπτικές για το Champions League

Η ευελιξία του Ταρέμι να ξεκινά είτε πίσω από τον κεντρικό φορ είτε να προστίθεται ως δεύτερη μονάδα στο επιθετικό σχήμα είναι σημαντική, ειδικά ενόψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο Champions League την Τετάρτη. Παρότι δεν αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, καθώς δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος για συμμετοχή άνω των 30 λεπτών, μπορεί να μπει στο παιχνίδι δίπλα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που θα αναλάβει την κύρια επιθετική ευθύνη.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

Related stories

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories