20.4 C
Athens
Thursday, October 2, 2025
HomeΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΟλυμπιακός: Ο «άγνωστος» Καρέτσας και οι μυστηριώδεις Λευκορώσοι της Καϊράτ!

Ολυμπιακός: Ο «άγνωστος» Καρέτσας και οι μυστηριώδεις Λευκορώσοι της Καϊράτ!

Date:

Related stories

Conference League: Η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής και το πρόγραμμα

Κακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο Conference League...

Europa League: Πέρασε από την Ολλανδία η Άστον Βίλα!

Η Άστον Βίλα πέρασε από την έδρα της...

Βαθμολόγια UEFA: Ελλάδα… Βατερλώ!

Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς μέτρησαν οι ελληνικές...

Πέντε Σκέψεις Μετά το Νεότερο Ματς της Εθνικής Ελλάδας

Η Εντυπωσιακή Εμφάνιση του Καρέτσα στην Εθνική

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μοιράζεται στο blog του στο Gazzetta πέντε σημαντικές παρατηρήσεις με αφορμή το πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας. Πρωτίστως, ο νεαρός Καρέτσας έχει κάνει εξαιρετική αρχή με την Εθνική μας ομάδα. Μέσα σε μόλις τέσσερα ματς με τη γαλανόλευκη φανέλα, έχει ήδη πετύχει δύο γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ, δείχνοντας ότι ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύγκριση με την Καριέρα του στη Γκενκ

Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Εθνική, τα στατιστικά του Καρέτσα με την ομάδα του Βελγίου, τη Γκενκ, είναι πιο μετριοπαθή. Φέτος, σε επτά συμμετοχές, δεν έχει σκοράρει και έχει μία ασίστ, ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε μόλις ένα γκολ στα πλέι οφ και συνολικά δύο γκολ και δύο ασίστ σε 30 αγώνες κανονικής περιόδου. Συνολικά, σε περίπου 50 συμμετοχές, μετρά τρία γκολ και έξι ασίστ, αριθμοί που δεν εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα για επιθετικό παίκτη.

Ωστόσο, η απόδοση του 18χρονου (θα κλείσει τα 18 σε δύο μήνες) με την Εθνική είναι σαφώς ανώτερη, γεγονός που υποδηλώνει ότι ίσως να ταιριάζει καλύτερα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Μια πιθανή μεταγραφή στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω την εξέλιξή του, καθώς εκεί φαίνεται να «κολλάει» καλύτερα από ό,τι στο Βέλγιο.

Η Εθνική σε Άνοδο: Αποτελέσματα και Προοπτικές

Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, με τέσσερις συνεχόμενες νίκες και συνολικό σκορ 16-2, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επιβλητικών αποτελεσμάτων όπως το 3-0 επί της Σκωτίας και τα φιλικά 4-0 κόντρα σε Σλοβακία και Βουλγαρία. Παρόλα αυτά, καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να περιμένουμε τα πιο κρίσιμα ματς που έρχονται, καθώς παρόμοια μεγάλα σκορ έχουν σημειωθεί και από άλλες εθνικές ομάδες.

Για παράδειγμα, πρόσφατα η Ιταλία συνέτριψε την Εσθονία με 5-0, το Ισραήλ κέρδισε 4-0 τη Μολδαβία, η Ισλανδία επικράτησε 5-0 του Αζερμπαϊτζάν και η Ελβετία νίκησε 5-0 το Κόσοβο. Παρατηρείται ότι οι ομάδες που δέχτηκαν βαριά ήττα είναι κυρίως μικρές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπως και η Λευκορωσία.

Η Καϊράτ και οι Παίκτες της που Απειλούν τον Ολυμπιακό

Στο παιχνίδι της Λευκορωσίας, που αντιμετώπισε την Ελλάδα, ξεχώρισαν δύο βασικοί παίκτες της Καϊράτ, της ομάδας που θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στο Champions League. Ο αρχηγός της ομάδας, ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός Μαρτίνοβιτς, με ύψος 1,92μ και εμπειρία 11 ετών στη ρωσική Κράσνονταρ, αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 54ο λεπτό. Επίσης, ο δεξιός μπακ Γκρομίκο αγωνίστηκε μέχρι το 67ο λεπτό.

Αυτές οι λεπτομέρειες δείχνουν το επίπεδο της Καϊράτ, η οποία είναι η περσινή πρωταθλήτρια Καζακστάν και φέτος πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Πρόσφατα απέκλεισε τη Σέλτικ, μόνιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας, με χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει κατά 25 εκατομμύρια ευρώ αυτή του Ολυμπιακού.

Νέες Προοπτικές στο Ολυμπιακό: Ο Κονσταντίν Πλις

Στο ρόστερ της Κ19 του Ολυμπιακού ξεχωρίζει ο Κονσταντίν Πλις, ένας 18χρονος κεντρικός μέσος με καταγωγή από Ουκρανούς γονείς, γεννημένος στην Ελλάδα. Ο νεαρός παίκτης έχει δείξει συνεχή βελτίωση και έχει ήδη συμμετάσχει στην προετοιμασία της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού. Παράλληλα, έχει κληθεί τόσο στην Εθνική Νέων της Ουκρανίας όσο και στην αντίστοιχη της Ελλάδας, επιλέγοντας τελικά να αγωνιστεί για την Ουκρανία, παρότι δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη χώρα των γονιών του.

Η Στρατηγική του Γιοβάνοβιτς και η Σύνθεση της Εθνικής

Ο προπονητής Γιοβάνοβιτς φαίνεται να προτιμά τους Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Στο πρόσφατο ματς, μόνο δύο παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα: ο Τζολάκης και ο Μπακασέτας.

Επιπλέον, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ρέτσος, δεν συμπεριλήφθηκε καν στην 23άδα, γεγονός που δείχνει ότι βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην ιεραρχία των στόπερ, πίσω από τους Μαυροπάνο, Κουλιεράκη και τον Χατζηδιάκο της Κοπεγχάγης. Ο Μουζακίτης ήταν ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που πήρε χρόνο συμμετοχής, μπαίνοντας στο 62ο λεπτό.

Η Φωτογραφία της Ημέρας και Η Ελπίδα για το Μέλλον

Μουζακίτης, Ζαφείρης, Τσιμίκας, Ρέτσος

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί η επιτυχία του Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε πρόσφατα με το Μαρόκο, οδηγώντας την ομάδα του στην πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια εξέλιξη που γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον των διεθνών παικτών με καταγωγή από την Ελλάδα και τη γύρω περιοχή.

Πηγή: Twitter – Lorenz_KO

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

Related stories

Conference League: Η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής και το πρόγραμμα

Κακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο Conference League...

Europa League: Πέρασε από την Ολλανδία η Άστον Βίλα!

Η Άστον Βίλα πέρασε από την έδρα της...

Βαθμολόγια UEFA: Ελλάδα… Βατερλώ!

Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς μέτρησαν οι ελληνικές...

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories