Όταν ο ρέφερι του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός εξόργισε τον Ντιέγκο Αλόνσο και ολόκληρη την Ουρουγουάη

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν διατηρεί και τις καλύτερες αναμνήσεις από διαιτητή του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Ντάνιελ Ζίμπερτ, τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο για τον αποκλεισμό της Ουρουγουάης από το Μουντιάλ.

Τον Γερμανό, Ντάνιελ Ζίμπερτ, όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στη Stoiximan Superleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ένα όνομα που μόνο… άγνωστο δεν είναι για τον προπονητή των πρασίνων, Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά για τους λάθος λόγους!

Τελευταία φορά άλλωστε που οι δυο άνδρες συναντήθηκαν σε γήπεδο ήταν στο Μουντιάλ του 2022 για τον αγώνα της Ουρουγουάης με τη Γκάνα, όταν η διαιτησία του Σίμπερτ είχε οδηγήσει σε έκρηξη τόσο τον τεχνικό της Σελέστε, Ντιέγκο Αλόνσο, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ενικής Ουρουγουάης.

Η Σελέστε τότε αντιμετώπιζε τους Αφρικανούς για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και χρειαζόταν νίκη με διαφορά τριών γκολ για να προκριθεί στα νοκ-άουτ, ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της.

Καθώς ο αγώνας όδευε προς το φινάλε η Ουρουγουάη έψαχνε με μανία ακόμα ένα χρυσό γκολ και θα μπορούσε να το είχε βρει όταν στο 90+2΄ο Καβάνι ζήτησε πέναλτι για παράβαση εντός περιοχής, το οποίο ωστόσο δεν καταλογίστηκε ποτέ από τον Γερμανό.

Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε την έκρηξη του Ντιέγκο Αλόνσο και των ποδοσφαιριστών του που πήραν στο… κυνήγι τον Γερμανό ρέφερι, τον οποίο προπηλάκισαν στον αγωνιστικό χώρο.

Χαρακτηριστικά του εκνευρισμού των Ουρουγουανών ήταν και τα λόγια του Χοσέ Μαρία Χιμένες μετά τον αγώνα, ο οποίος εκφράστηκε εναντίον του Ζίμπερτ με σκληρούς χαρακτηρισμούς. «Εκείνοι (σ.σ. οι διαιτητές) είναι ένα μάτσο κλέφτες και είναι π….ας γιοι. Ναι, κατέγραψε το αυτό με την κάμερα. Είναι π….ας γιος».

Το σκηνικό παράλληλα με τον Έντισον Καβάνι να ρίχνει γροθιά στο μόνιτορ του VAR είχε κυριαρχήσει τότε στα διεθνή ΜΜΕ, σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Subscribe

Related articles

Τρομερό κοντρόλ του Σέσκο και εκτέλεση για το 1-0 της Λειψίας

Ο Σέσκο με φανταστικό κοντρόλ και εκτέλεση έβαλε...

Ο Ακτούρκογλου νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0 της Μπενφίκα

Η Μπενφίκα αιφνιδίασε την Ατλέτικο Μαδρίτης και προηγήθηκε...

Aπίστευτος Τζόλης, τι γκολάρα έβαλε!

Ο Χρήστος Τζόλης άνοιξε με μία πλασεδάρα το...

«Τρελή» νίκη της Φέγενορντ, τριάρα της Αταλάντα

Σε ένα ματς με δύο αυτογκόλ και δύο...