Όρθια στη Ρώμη η Μπιλμπάο, πάρτι με τεσσάρα για τον Άγιαξ, εφτάψυχη Πλζεν!

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατάφερε να αποδράσει με την ισοπαλία από τη Ρώμη, ισοφαρίζοντας στο φινάλε κόντρα στη Ρόμα (1-1). Τετράστερος ο Άγιαξ, ασύλληπτη επιστροφή της Πλζεν στη ματσάρα της Φρανκφούρτης.

  • Ρόμα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
  • Άγιαξ – Μπεσίκτας 4-0
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βικτόρια Πλζεν 3-3
  • Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1
  • Στεάουα Βουκουρεστίου – Ρίγας 4-1

Ρόμα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Ζωντανή στη Ρώμη έμεινε η Μπιλμπάο! Με γκολ του Παρέδες στο 85΄οι Βάσκοι κατάφεραν να αποδράσουν με τον βαθμό από την έδρα της Ρόμα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε. Οι Ρωμαίοι πάντως χαμογέλασαν πρώτοι στην αναμέτρηση όταν στο 32΄ο Ντόβμπικ με όμορφη κεφαλιά άνοιξε τα σκορ, με το γκολ Νο. 3 στα τελευταία του τρία ματς με τη φανέλα της Ρόμα. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν μια παθητική στάση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ρίσκαραν και δικαιώθηκαν. Στο 85΄ο Παρέδες βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και ισοφάρισε για τους Βάσκους που απέδρασαν με τον βαθμό.

Άγιαξ – Μπεσίκτας 4-0

Τετράστερος ο Άγιαξ, έστησε πάρτι στο Άμστερνταμ με καλεσμένη τη Μπεσίκτας. Η ολλανδική ομάδα είχε κέφια στο β΄μέρος, ισοπέδωσε τους Τούρκους με 4-0 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο League Phase του Europa League. Στο 31΄ο Φιτζ Τζιμ άνοιξε το δρόμο της νίκης, ο οποίος χαλυβδώθηκε για τα καλά στο β΄μέρος. Στο 51΄ο Γκοτς έγραψε το 2-0 με όμορφο τελείωμα κι αφού ο Τραορέ σημάδεψε το δοκάρι στο 54΄, στιγμές αργότερα ο Τέιλορ βρήκε δίχτυα για να γράψει εκείνος το 3-0. Ο Άγιαξ δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι, έψαχνε κι άλλο γκολ και τελικά το βρήκε στο 73΄με τον Γκοτς να σκοράρει για δεύτερη φορά και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βικτόρια Πλζεν 3-3

Η ματσάρα της Φρανκφούρτης είδε την Άιντραχτ να… χύνει την καρδάρα με το γάλα και τη Βικτόρια Πλζεν να τής αποσπά δραματικά την ισοπαλία 3-3 στο τέλος και να παίρνει τον πολύτιμο βαθμό. Ο Εκιτικέ άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς στο 38′ με ωραίο πλασέ και τρία λεπτά μετά ο Σουλτς ισοφάρισε. Τα τέρματα των Εμπιμπέ και Κρίστενσεν (62′ και 67′) έδειξαν να γέρνουν την πλάστιγγα προς την πλευρά της Άιντραχτ, όμως με σκόρερ τους Αντού (86′) και Γεμέλκα (90+3′) οι Τσέχοι έμειναν όρθιοι στη Φρανκφούρτη.

Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1

Τα βρήκε σκούρα αλλά έκανε ποδαρικό στις νίκες στο Europa League η Μπράγκα του Κάρλος Καρβαλιάλ και του Αντρέ Όρτα. Οι Πορτογάλοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αλλά με ανατροπή-εξπρές στο τέλος «λύγισαν» 2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ντάβιντα άνοιξε το σκρο με πέναλτι στο 30′ για τους Ισραηλινούς, όμως οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν και δικαιώθηκαν. Ο Μπρούμα αρχικά ισοφάρισε στο 88′ και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων από την άσπρη βούλα υπέγραψε το τρίποντο της ομάδας.

Στεάουα Βουκουρεστίου – Ρίγας 4-1

«Καταιγιστικοί» οι Ρουμάνοι που ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στο Europa League επικρατώντας της Ρίγας με 4-1. Ο Μπιρλιγκέα άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό, με τους Λετονούς να απαντούν στο 23′ και να ισοφαρίζουν με τον Λίπουτσεκ σε 1-1. Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά «κεφάλι» στην αναμέτρηση με τον Στεφανέσκου στο 32′. Ο Ολάρου «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για τη Στεάουα, καθώς με δύο δικά του γκολ στο 58′ και στο 69′ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για τους Ρουμάνους.

Περισσότερα σε λίγο…

Subscribe

Related articles

Η βαθμολογία μετά την πρώτη αγωνιστική του Europa League και το πρόγραμμα

Πάρα πολλά γκολ, ανατροπές, αρκετές νίκες των γηπεδούχων,...