Χρήστος Τζόλης, η απόλυτη εμφάνιση: Αυτά έκανε ο Έλληνας επιθετικός στην MVP βραδιά του στο Champions League

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ

Ο Χρήστος Τζόλης μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του στο Champions League ξεκίνησε να “φορτώνει” γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Έλληνα επιθετικό να δείχνει σε ακόμη ένα ματς ότι αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Κλαμπ Μπριζ. Δείτε τη στατιστική απεικόνιση του 22χρονου, που του έδωσε το βραβείο του MVP στην αναμέτρηση κόντρα στη Στουρμ Γκρατς.

Σεφτέ έκανε η Κλαμπ Μπριζ στις νίκες στη League Phase του Champions League, με τον Χρήστο Τζόλη να σημειώνει το μοναδικό τέρμα των Βέλγων στο εκτός έδρας 1-0 κόντρα στη Στουρμ Γκρατς.

Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε ένα γκολ-ποίημα στο 23′, δείχοντας την υψηλή τεχνική του κατάρτιση και την εκτελεστική του δεινότητα ακόμα και υπό δύσκολες γωνίες του γηπέδου.

Ο 22χρονος κοντρόλαρε υπέροχα τη μακρινή μπαλιά του συμπαίκτη του και με διαγώνιο δυνατό σουτ από το ύψος της δεξιάς πλευράς της περιοχής των Αυστριακών δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σέρπεν.

Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ του Τζόλη στην 11η εμφάνισή του με την Μπριζ, ενώ άνοιξε και λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η γεμάτη στατιστική

Ωστόσο, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν περιορίστηκε μόνο στο σκοράρισμα. Στα 88′ που αγωνίστηκε κινήθηκε κυρίως στην αριστερή πλευρά των Βέλγων, με μέσο χώρο δράσης λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πάτησε και την περιοχή της Στουρμ.

Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε από το να συμμετάσχει ενεργά και στη φάση άμυνας της ομάδας του, καθώς “έγραψε” δύο τάκλιν και μία ανάκτηση κατοχής, ενώ πολύτιμες ήταν και οι βοήθειες που έδωσε στον αριστερό μπακ, Μαξίμ ντε Κάιπερ.

Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, Χρήστος Τζόλης, είχε συνολικά 48 επαφές με την μπάλα, επιχείρησε 38 πάσες, εκ των οποίων οι 32 ήταν επιτυχημένες (ποσοστό ευστοχίας 84,2%), ενώ είχε το απόλυτο στις μακρινές μεταβιβάσεις με 3/3.

Η τελική στο γκολ δεν ήταν η μόνη που έκανε στο παιχνίδι, καθώς επιχείρησε ακόμη τρία σουτ. Τα δύο κατέληξαν στην εστία, με τον Σέρπεν να τα βγάζει, ενώ το ένα μπλόκαρε στα σώματα των παικτών του αυστριακού συλλόγου καταλήγοντας κόρνερ.

Είχε τρία προωθητικά κουβαλήματα μπάλας, ενέργειες που προωθούν την μπάλα για λογαριασμό της ομάδας του κατά τουλάχιστον δέκα μέτρα σε σχέση με το προηγούμενο σημείο που βρισκόταν η μπάλα στο επιθετικό μισό του αντιπάλου ή ενέργειες που φέρνουν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Εκτός από τις μακρινές πάσες, το απόλυτο είχε και στις ντρίπλες με 2/2, ενώ υψηλό ποσοστό κατέγραψε και στις μονομαχίες κερδίζοντας τις εννέα, οκτώ ήταν επίγειες, από τις 14.

Το μόνο αρνητικό στατιστικό του 22χρονου ήταν η απώλεια της κατοχής (10 φορές), ενώ θετικό ισοζύγιο παρουσίασε και στα φάουλ υπέρ (τέσσερα) και κατά του (δύο).

Το καλύτερο γκολ της ζωής του και το βραβείο του MVP

Η γεμάτη στατιστική του Τζόλη και το πανέμορφο γκολ, που έδωσε το τρίποντο στην Κλαμπ Μπριζ, χάρισαν δικαιωματικά στον Έλληνα επιθετικό τον τίτλο του MVP του αγώνα, με τον ίδιο να πλέει σε πελάγη ευτυχίας στις δηλώσεις κατά την παραλαβή του ατομικού βραβείου.

“Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ήταν το πρώτο μου γκολ στο Champions League. Θα τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου, έβλεπα το τρόπαιο του MVP στο FIFA και τώρα το κρατάω στα χέρια μου. Σίγουρα θα μου έχουν στείλει μήνυμα, καθώς θα έβλεπαν το ματς”, ανέφερε ο 22χρονος μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το τέρμα κόντρα στους Αυστριακούς το καλύτερο της καριέρας του, τονίζοντας ότι το να σκοράρει στο Champions League ήταν ένα όνειρο που εκπλήρωσε.

“Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι σαν όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και είμαι πολύ περήφανος με τον τρόπο που παίξαμε. Αξίζαμε αύτη τη νίκη κόντρα στη Στουρμ Γκρατς.

Περίμενα την μπαλιά, ο αμυντικός δεν μπόρεσε να κόψει, εγώ συνέχισα να τρέχω με αυτή και έκανα εξαιρετική επαφή. Το τελείωμά μου ήταν απίστευτο, ίσως ήταν το καλύτετο γκολ της ζωής μου”, τόνισε ο Τζόλης.

Subscribe

Related articles

To μεγάλο «πρέπει» κι ένα καλό… φάρμακο ενόψει Ολυμπιακού | Blog

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αποψινή πρεμιέρα...

Ο Λεβαδειακός «έδεσε» τον Λιάγκα μέχρι το καλοκαίρι του 2028

Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του...

Η Super League έδωσε το «οκ» για αλλαγή ώρας στο Λεβαδειακός

Με επίσημη ενημέρωση η Super League γνωστοποίησε την...

Στο… 3άρι του Οκτώβρη ο στόχος είναι ένας για τον Απόλλωνα!

Μπήκαμε στον μήνα Οκτώβριο με τον Απόλλωνα Λεμεσού...

Από σήμερα μόνο… ΑΠΟΕΛ βλέπουν στην ΑΕΚ Λάρνακας!

Μετά το παιχνίδι κυπέλλου της Τρίτης αλλά και...

Η Μπαρτσελόνα θα ψάξει να πυροδοτήσει «βόμβα» με τον Νεϊμάρ

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα ο Τζοάν Λαπόρτα θέλει...

Κρίσιμη μέρα για το διοικητικό… αύριο της Ανόρθωσης

Τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο πιθανόν να έχουμε σήμερα...

Ομόνοια και κόσμος «ένα», για νικηφόρο ξεκίνημα στο Κόνφερενς Λιγκ

Να ξαναφορέσει το καλό της ευρωπαϊκό κοστούμι και...