Τότε δεν τον πίστευε κανείς. Τώρα; | Blog

Ο Γιώργος Κούβαρης παρακολούθησε δια ζώσης τη Συνέντευξη Τύπου στην «Uber Arena» ενόψει του Final Four και στέκεται στην ατάκα του Εργκίν Αταμάν ο οποίος υποσχέχθηκε το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Όπως είχε υποσχεθεί πριν από έξι μήνες και το… Final Four.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023. Ο Εργκίν Αταμάν συμβουλεύει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους φίλους του Παναθηναϊκού «να κλείσουν εισιτήρια για τα play off και ίσως για το Final Four. Θα παλέψουμε για τον τίτλο της Euroleague».

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Ύστερα από ακριβώς 184 ημέρες και ο Εργκίν Αταμάν καθόταν στο πάνελ των ομάδων που έχουν βρεθεί στο Final Four. Απολύτως δικαιωμένος. Όμως δεν μένει εκεί: «Τι να υποσχεθώ; Όλοι περιμένουν το έβδομο αστέρι. Υπόσχομαι πως θα το έχουμε στο ΟΑΚΑ» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η απόλυτη δικαίωση

¨

Τότε λίγοι ήταν εκείνοι που τον πίστεψαν και φρόντισαν να «κλείσουν» από πολύ νωρίς στη σεζόν θέση στις εξέδρες της «Uber Arena». Οι υπόλοιποι; Ας πρόσεχαν! Άλλωστε, και να για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εκείνη την περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε καλό μπάσκετ, είχε σχεδόν αρνητικό ρεκόρ στην κατάταξη και στο άκουσμα των συγκεκριμένων δηλώσεων οι περισσότεροι έλεγαν «άσε τον τρελό στην τρέλα του» και σε καμία περίπτωση δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε η ομάδα να επιστρέψει στα Final Four.

Γι’ αυτό και οι φίλοι της ομάδας βάζουν… λυτούς και δεμένους για ένα εισιτήριο. Εάν είχαν… γνώση οι φύλακες, τώρα θα είχαν και εξασφαλισμένη τη θέση του. Αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ο Τούρκος προπονητής ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Εκτός από τη δική του αυτοπεποίθηση, γνώριζε και την ομάδα του. Τις δυνατότητές της. Το ταβάνι της. Τα όσα θα μπορούσε να πετύχει. Και αν μη τι άλλο δικαιώθηκε πανηγυρικά καθώς κατάφερε, και με τη δική του φυσικά συμβολή, να επαναφέρει τον (μέχρι και πέρυσι απαξιωμένο) Παναθηναϊκό στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

  • Σλούκας: «Τα 12 χρόνια ήταν πολλά, είμαστε όλοι πεινασμένοι»

Και τώρα πείτε μου. Ύστερα από την απόλυτη δικαίωση με την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε Final Four, υπάρχει περίπτωση να περάσει στα… αψήφιστα η υπόσχεση που έδωσε στη συνέντευξη Τύπου; Σίγουρα σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι (ή δύο ανάλογα αν μιλάμε για ημιτελικό και τελικό) τα πάντα μπορεί να συμβούν καθώς δεν πρόκειται για μια σειρά πολλών αγώνων όπου υπάρχουν τα περιθώρια βελτίωσης η διόρθωσης των λαθών.

Τα Mind games

☘️⭐ Ο Αταμάν υποσχέθηκε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ! pic.twitter.com/wKNUpvR1md

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) May 23, 2024

Ακόμα και έτσι ο Αταμάν δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, δεν θέλησε να πει το ένα… κλισέ με το άλλο, αλλά αντίθετα εξωτερίκευσε την άποψή του. Στην τελική αυτός δεν είναι ο Αταμάν που όλοι ξέρουμε; Και στην τελική είναι ένας ακόμα τρόπος για να τονώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του. Είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Κώστας Σλούκας στη συνέντευξη Τύπου: «Όταν οι παίκτες βλέπουν ότι ο ηγέτης της ομάδας έχει αυτοπεποίθηση, τότε έχουν κι αυτοί. Τους τραβάει όλο αυτό».

Οπότε για ποιον λόγο να μην συνδύασε την αυτοπεποίθησή του (ή αν προτιμάτε το μεγάλο του «θέλω» σε αυτό το Final Four) με τα… δικά του mind games; Για ποιον λόγο να μην ήθελε να βάλει αυτήν την ατάκα μέσα στο μυαλό των παικτών του; Και τώρα που το σκέφτομαι, όχι μόνο μέσα στο μυαλό των παικτών του, αλλά και μέσα στο μυαλό των αντιπάλων του.

Από εκεί και πέρα, είπαμε. Σ’ ένα Final Four όπου διακυβεύονται τα πάντα σε 40+40 λεπτά, παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Και όλοι βρέθηκαν στο πάνελ και μίλησαν, λίγο-πολύ τα ανέφεραν. Οι λεπτομέρειες. Ένα σουτ. Ένα κλέψιμο. Ένα deflection. Ένα box out. Ένα ριμπάουντ. Ένα hustle play. Και προπάντων; Η τύχη.

Επίσης θέλω να σταθώ και στην τοποθέτηση του Εργκίν Αταμάν στην ερώτηση που του έγινε για το σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την άφιξη της «πράσινης» αποστολής στο Βερολίνο το βράδυ της Τετάρτης (22/5). Πολύ σωστή! Είπε ότι (και είναι και η αλήθεια) ότι αυτοί οι 15-20 φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε δεν αντιπροσωπεύουν (και δεν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν) τον οργανισμό της τουρκικής ομάδας. Και απλά χαρακτήρισε «μικρούς» την μερίδα των εν λόγω οπαδών. Και… λίγα είπε.

Subscribe

Related articles

Το δόγμα των «πράσινων» μεταγραφών και ο θετικός απόηχος με Ρούτερ

Εν αναμονή της επόμενης προσθήκης στην Ομόνοια τηρούν...

EURO 2024: Όσες μπύρες δεν προσγειώθηκαν πάνω μας, ας ξαναμπούν στο ψυγείο | Blog

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από το Ντόρτμουντ για...

Οι μεταγραφές που θα αλλάξουν το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ και η προετοιμασία

Οι μεταγραφικές εξελίξεις στον ΑΠΟΕΛ τρέχουν, με μεγάλη...

Το… συνθηματικό της γερμανικής αστυνομίας για όσους κινδυνεύουν από ultras

Η γερμανική αστυνομία είναι προετοιμασμένη για τον αγώνα...

Ανανέωσε και συνεχίζει με Στρέζο στην Α΄κατηγορία η Ομόνοια 29ης Μαΐου

Οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους...

Στην τελική επιλογή της Βενεζουέλας για το Copa America ο Μακούν

Ο Κριστιάν Μακούν, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα...