«Τρελή» νίκη της Φέγενορντ, τριάρα της Αταλάντα

Σε ένα ματς με δύο αυτογκόλ και δύο χαμένα πέναλτι (!), η Φέγενορντ «απέδρασε» από την έδρα της Τζιρόνα (3-2) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην League Phase του Champions League, όπως και η Αταλάντα (3-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο ουδέτερο Γκέλζενκιρχεν).

  • Περίπατος της Αταλάντα

Την ώρα που η μια πρωτάρα στην Ευρώπη γενικά και στο Champions League ειδικά (Μπρεστ) κλέβει την παράταση με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της στην League Phase, η άλλη (Τζιρόνα) το κάνει με την… γκαντεμιά της!

Στην πρεμιέρα, η καταλανική ομάδα έχασε στις καθυστερήσεις από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι με αυτογκόλ του τερματοφύλακά της, Πάουλο Γκατσανίγκα (1-0). Και στο δεύτερο παιχνίδι της, η ομάδα – αποκάλυψη πέρυσι στην Ευρώπη ηττήθηκε στην έδρα της από την Φέγενορντ (2-3) με δύο… αυτογκόλ και ένα χαμένο πέναλτι!

Χαμένο πέναλτι, πάντως, είχαν και οι Ολλανδοί, οι οποίοι έφτασαν στην πρώτη τους νίκη (μετά την εντός έδρας συντριβή από την Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-0 στην πρεμιέρα) με πολλή δόση τύχης, αφού είχαν δύο τελικές προς την εστία και η μια ήταν το χαμένο πέναλτι!

Στο άκρως τρελό και απίθανο παιχνίδι στο «Μοντιλίβι», το πρώτο στην ιστορία του Champions League με δύο αυτογκόλ και δύο χαμένα πέναλτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με σουτ του Νταβίντ Λόπεθ στο δεύτερο δοκάρι (20’).

Η χαρά της Τζιρόνα κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού στο 23’ ο Γιάνγκελ Ερέρα, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Κέντεν Τίμπερ, την έστειλε με το στήθος στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Πριν από την συμπλήρωση του ημιώρου, η Τζιρόνα έχασε με τραυματισμό τον κορυφαίο της παίκτη, Βίκτορ Τσιγκάνκοφ και, μάλιστα, είδε την Φέγενορντ να φτάνει στην ανατροπή με τον Άντονι Μιλάμπο, ο οποίος τελείωσε από κοντά μια φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο μπάλας του Τίμπερ και ασίστ του Ιγκόρ Παϊσάο (33’).

Τρία λεπτά αργότερα και ύστερα από λάθος του Γκατσανίγκα, ο Ιβάν Μαρτίν έκανε πέναλτι στον Τίμπερ, με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να διορθώνει το λάθος του, αποκρούοντας την εκτέλεση του Αγιάσε Ουέντα για να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα του.

Στο 50’, οι Καταλανοί σκόραραν με τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οριακό οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 67’ ο Μπόγιαν Μιόφσκι κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά είδε τον Τίμον Φέλενροϊτερ να του αρνείται το 2-2.

Παρά τις αναποδιές, οι γηπεδούχοι βρήκαν το ψυχικό σθένος για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Φαν Ντε Μπέεκ (73’), αλλά έξι λεπτά αργότερα, η ατυχία… χτύπησε ξανά την πόρτα τους, όταν μετά από σέντρα η μπάλα χτύπησε στον Λάντισλαβ Κρέιτσι και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-3 με το δεύτερο αυτογκόλ. Απίστευτο και όμως αληθινό…

Περίπατος της Αταλάντα

Η πρώτη νίκη της Αταλάντα, μετά από το 0-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Άρσεναλ, είναι γεγονός. Στην ουδέτερη «Veltins Arena» του Γκέλζενκιρχεν (Γερμανία), η κάτοχος του Europa League συνάντησε ελάχιστη αντίσταση από την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ και επικράτησε 3-0 των Ουκρανών.

Ανώτερη από την αρχή η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, κυνήγησε το γκολ και το πέτυχε με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου με σουτ του Μπεράτ Τζιμσίτι με το εξωτερικό, ύστερα από σέντρα του Αντεμόλα Λούκμαν.

Ο Νιγηριανός επιθετικός, μεγάλος πρωταγωνιστής με χατ – τρικ στο 3-0 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον περυσινό τελικό του Europa League, είχε μεγάλα κέφια. Και, αφού είδε την μπάλα σε σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (35’), σημείωσε το 2-0 με κοντινή προσπάθεια και ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό με Λάζαρ Σάμαρτζιτς – Σεάντ Κολάσινατς και σέντρα του Βόσνιου (44’).

Η Σαχτάρ προσπάθησε να μπει και πάλι στο ματς και παραλίγο να τα καταφέρει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, σε μεγάλη ευκαιρία του Γιουκίμ Κονόπλια. Από το 1-2, όμως, περάσαμε αμέσως μετά στο 0-3 (48’), με τον Ραούλ Μπελανόβα, ύστερα από σέντρα του Ντάβιντε Τζαπακόστα.

Το ματς είχε τελειώσει πρόωρα και στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Μπέργκαμο είχε ακόμα ένα δοκάρι με τον Τζαπακόστα και άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει την έκταση της πρώτης φετινής της νίκης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Subscribe

Related articles

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Champions League μετά τη δεύτερη αγωνιστική

Επτά ομάδες κατάφεραν να «ντουμπλάρουν» τις νίκες τους...