Το σχέδιο νίκης του ΠΑΟΚ επί της Στεάουα: Η προσέγγιση του Λουτσέσκου, τα ερωτηματικά στην ενδεκάδα και οι σίγουροι

ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Τα ερωτηματικά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου αφορούν κυρίως τους μεσοεπιθετικούς, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να ικανοποιήσει τον Δικέφαλο εκτός από τους -πρώτους του- τρεις βαθμούς στο Europa League.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεκινήσει την βαθμολογική του συγκομιδή στο φετινό Europa League και θα προσπαθήσει να πάρει τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο σημερινό αγώνα απέναντι στη Στεάουα (03/10, 22:00, COSMOTE SPORT 4 HD και ANT1, LIVE από το SPORT24).

Εξ αρχής όταν έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι και το πρόγραμμα ήταν δεδομένο ότι τα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσει στην Τούμπα -το σημερινό (03/10) με τους Ρουμάνους και αυτά που ακολουθούν με Βικτόρια Πλζεν, Φερεντσβάρος και Σλάβια Πράγας- θα είναι και αυτά που θα καθορίσουν την πορεία του στην διοργάνωση και αυτό φαίνεται πως ισχύει.

Έτσι ο Δικέφαλος έχει σήμερα να δώσει ένα παιχνίδι στο οποίο κανένα άλλο αποτελέσμα εκτός από τη νίκη δεν θα μπορεί να τον αφήσει ικανοποιημένο.

Κάτι που θα συνέβαινε έτσι και αλλιώς από τη στιγμή που προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες και όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν της αρέσει να χάνει.

Σημαντική η απουσία του Κόλι

Ο 55χρονος τεχνικός απέναντι στους συμπατριώτες του δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ομάρ Κόλι, Μπράντον Τόμας και Αντώνη Τσιφτσή.

Αν η απουσία των δυο τελευταίων και ιδίως του Ισπανού είναι κάτι που κοστίζει, αλλά έχει μάθει να ζει με αυτή, ο τραυματισμός του Κόλι δημιουργεί τις συνθήκες που όλοι συζητούσαν όταν έκλεινε η προθεσμία για την κατάθεση της λίστας στην UEFA και ο ΠΑΟΚ δεν αποκτούσε έγκαιρα άλλον έναν στόπερ.

Ήδη από την 2η κιόλας αγωνιστική ο Δικέφαλος πηγαίνει σε ένα παιχνίδι κρίσιμο, με δύο μόνο κεντρικούς αμυντικούς και τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη εναλλακτική λύση στον πάγκο και συνολικά 6 παίκτες για την τετράδα της άμυνας του.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι Τόμας Κεντζιόρα και Γιάννης Μιχαηλίδης θα ξεκινήσουν ντε φάκτο το σημερινό παιχνίδι. Είναι και το ότι ο Ράχμαν Μπάμπα που φαίνεται να έχει ανάγκη από ανάσες, λογικά θα ξεκινήσει σε έναν ακόμη αγώνα.

Κι αυτό διότι το ενδεχόμενο να αγωνιστούν οι δυο Ισπανοί Ζόαν Σάστρε και Γιόνι Ότο στα δυο άκρα της άμυνας δεν μοιάζει να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες.

Επανέρχονται Καμαρά και Οζντόεφ

Στα χαφ θα επανέρθει το δίδυμο Μαντί Καμαρά και Μαγκομέντ Οζντόεφ που πήγε καλά στην Κωνσταντινούπολη στο παιχνίδι με την Γαλατασαράι, με τον Στέφαν Σβαμπ να μένει μαζί με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο στον πάγκο και στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει, όπως απέναντι στους Τούρκους ο Φεντόρ Τσάλοφ.

Ερωτηματικά στην τριάδα πίσω από τον Τσάλοφ

Στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ υπάρχουν και τα μεγαλύτερα ερωτηματικά. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μοιάζει να κρατά την θέση του στο “δέκα” ωστόσο οι άλλες δυο θέσεις “παίζουν”.

Από την μια, όπως ο Ράχμαν Μπάμπα και ο Τάισον δείχνει να χρειάζεται ανάσες και από την άλλη υπάρχει πάντα και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ που ερίζει για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Το τι θα κάνει ο Λουτσέσκου παραμένει ερώτημα.

Θα πάει στην πεπατημένη των προηγούμενων παιχνιδιών με Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τάισον στα δυο άκρα; Θα κρατήσει στον πάγκο τον Βραζιλιάνο ξεκινώντας με τον Σέρβο και τον Ντεσπόντοφ, με την υποσημείωση ότι κανείς από τους δυο δεν νιώθει άνετα αριστερά; Θα χρησιμοποιήσει το Σορετίρε;

Από όσα ανέφερε ο ίδιος στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, για τους παίκτες που παίζουν πιο πολύ από τους υπόλοιπους σε κάθε ομάδα, πιο πιθανό μοιάσει το πρώτο σενάριο.

Το σίγουρο είναι ότι για τον ΠΑΟΚ σήμερα δεν είναι αρκετό να παίξει καλά όπως έκανε στην Κωνσταντινούπολη, ούτε να κυριαρχήσει όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη.

Για τους πρωταθλητές το βράδυ της Πέμπτης (03/10) υπάρχει ένα και μοναδικό ζητούμενο και αυτό είναι η νίκη, όπως και να έρθει αυτή.

Subscribe

Related articles

Ο Μάντζιος «πρόβαρε» την 11αδα του Άρη με τη Λαμία και είδε διαθέσιμο τον Φαμπιάνο

Ο Φαμπιάνο Λέισμαν έβγαλε το ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης...

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στον Κοβάσεβιτς, πρόστιμα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Superleague...

Επίσκεψη φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο της αποστολής

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR βρέθηκαν στο ξενοδοχείο...

Οι προϋποθέσεις για την πώληση εισιτηρίων του Λεβαδειακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να...