Το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό με τη Λυών μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για τη συνέχεια | Blog

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολες αγωνιστικές αποστολές μπροστά του το επόμενο διάστημα και η αρχή γίνεται με τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λυών στη διοργάνωση του Europa. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Ένας ζόρικος αγωνιστικά μήνας που ξεκινά από τη Λυών και φτάνει μέχρι τον αγώνα με τον Αστέρα

Από όποιο πρίσμα και να το δει κανείς όταν μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού έχει 2 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα σε επίπεδο Πρωταθλήματος και με αντιπάλους όπου ήταν το φαβορί δεν είναι μία εύκολη και τόσο απλή συνθήκη. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα όχι και τόσο καλό αγωνιστικό σημείο οπότε έχει μεγάλη αξία και σημασία το να ξαναμπεί σε έναν καλό δρόμο και από πλευράς εμφανίσεων αλλά και σε επίπεδο αποτελεσμάτων και προφανώς να είναι και φουλ επικεντρωμένος σε όσα έρχονται από μεριάς αγώνων, κάτι το οποίο βέβαια έχουν ως στόχο άπαντες στον σύλλογο.

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) September 25, 2024

Άρα ο αγώνας με τη Λυών – στην πρεμιέρα του στη φάση των oμίλου του Europa – είναι ικανός να αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε σχέση με τη συνέχεια για τον Ολυμπιακό. Εφόσον μπορέσει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα θετικό αποτέλεσμα και τα καταφέρει, τότε θα δοθεί ένα καλό… μπουστάρισμα στην ομάδα για τη συνέχεια. Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ το είπε από την πλευρά του: πώς οι παίκτες του αλλά και εκείνος και ο σύλλογος καλούνται να δείξουν ξανά τι αξίζουν αφήνοντας πίσω το Conference.

Θα είναι εύκολο να γυρίσει τελείως το αγωνιστικό… τσιπάκι; Όχι. Όμως ο Ολυμπιακός δεν έχει το περιθώριο να ξαναπαρουσιαστεί όπως έκανε με τον Αρη στην ήττα του στη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να παρουσιαστεί σε πολύ πιο καλή κατάσταση σε όλους τους τομείς και όλες τις γραμμές του.

Ένας ζόρικος αγωνιστικά μήνας που ξεκινά από τη Λυών και φτάνει μέχρι τον αγώνα με τον Αστέρα

Για κάποιους το πρόγραμμα δεν μετράει τόσο. Όμως πάντα μία σειρά αγώνων μετράει και ειδικά όταν είναι back to back. Ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 με τον Παναιτωλικό και το 2-1 (ήττα ως γνωστόν) απέναντι στον Αρη θα έχει από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου επτά αγώνες εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν υψηλό συντελεστή δυσκολίας.

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) September 25, 2024

Ξεκινά στις 26/9 με το Λυών – Ολυμπιακός (22:00) και ακολουθούν κατά σειρά: 29/9: Ολυμπιακός – Ατρόμητος (19.00), 3/10: Ολυμπιακός – Μπράγκα (19:45), 6/10: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (20.30), 20/10: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (16.00), 24/10: Μάλμε – Ολυμπιακός (22:00) και 27/10: Αστέρας AKTOR – Ολυμπιακός (18.00). Άρα σε έναν μήνα (από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Οκτωβρίου) θα έχει τρία παιχνίδια στην Ευρώπη, ένα ντέρμπι και τουλάχιστον δύο αγώνες με επικίνδυνους – εντός των συνόρων – αντιπάλους.

Άρα από τη στιγμή που μετά τον Παναθηναϊκό θα προκύψει η διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων ο Ολυμπιακός θα πρέπει και να ανέβει αγωνιστικά επίπεδο σε σχέση με τους 2 τελευταίους χρονικά αγώνες του αλλά και να πάρει θετικά αποτελέσματα στα – τουλάχιστον – περισσότερα από αυτά τα ματς. Και το να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα μετράει περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Υ.Γ. Ο Γάλλος Στεφάν Λανουά ως νέος αρχιδιαιτητής έχει συγκεντρώσει από πολύ νωρίς τα… βέλη όλων των μεγάλων για σειρά θεμάτων. Κατ’ εμέ δύο πράγματα έχουν σημασία στη διαιτησία. Πρώτον το να δίνονται σωστές κατευθυντήριες γραμμές προς τους διαιτητές και να τις εφαρμόζουν και δεύτερον όταν ένας ρέφερι δεν αποδίδει καλά να μπαίνει αγωνιστικά στον… πάγο για να αντιλαμβάνεται πιο καλά τη σημασία των όποιων λαθών του. Πάντως η αμφισβήτηση προς τον Λανουά ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίς.

Υ.Γ. 2 Προσωπικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην δώσω ως προς την όποια αγωνιστική κριτική μου πολύ μεγάλη πίστωση χρόνου στους μικρούς όποτε τελικώς τους ξαναδούμε να παίζουν. Αυτά τα γεμάτα ταλέντο παιδιά έχουν αποδείξει πώς αξίζουν την ευκαιρία και μακάρι να τα καταφέρουν στην ποδοσφαιρική τους πορεία.

Subscribe

Related articles

Και τώρα οι δύο τους στο «φουλ» της ανετοιμότητας! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τους δύο ημιελικούς του...

Ο μπροστάρης Πετρούσεφ και η… άμυνα

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «έκλεισαν» θέση στον τελικό...

Μπαρτζώκας: «Είναι φανερό ότι είμαστε εκτός ρυθμού»

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά ξεπέρασε με 79-74 το εμπόδιο...

Παπαδόπουλος: «Μπορούμε να κερδίσουμε και την πιο ποιοτική ομάδα του κόσμου»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Λεβαδειακού, Νίκου Παπαδόπουλου,...

Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, θέαμα με εννιά γκολ στο Κίτι

Στην κορυφή της Β' κατηγορίας σκαρφάλωσε ο Ολυμπιακός...