Το κρίσιμο timing της απώλειας του Ιωαννίδη κι αυτά που χάνει ο Παναθηναϊκός

Η θλάση που υπέστη ο Ιωαννίδης, το κρίσιμο διάστημα που συνέβη και τα όσα στερείται ο Παναθηναϊκός με την απώλεια του σημαντικότερου ποδοσφαιριστή του.

  • Ο Παναθηναϊκός χάνει τον ηγέτη του στην πιο κρίσιμη περίοδο

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκλεισε ένα δύσκολο σερί αγώνων στο πρωτάθλημα και του προσέφερε μία ευκαιρία να ηρεμήσει και να δουλέψει ενόψει της επανέναρξης, οπότε κι έρχονται ευκολότερα παιχνίδια για το «τριφύλλι», στα οποία θέλει να πατήσει για να χτίσει ένα νικηφόρο σερί.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξέρει πως απολαμβάνει μίας στήριξης της διοίκησης σε σημείο που δεν έφτασε για τους περισσότερους προκατόχους του και θέλει να δείξει πως αυτό δεν έχει συμβεί χωρίς λόγο παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο σύνολο μετά την διακοπή.

  • Γιατί “κερδίζει” τον Οκτώβριο ο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό

Δυστυχώς για κείνον στο κρίσιμο αυτό διάστημα για την ομάδα δεν θα έχει στην διάθεσή του τον σημαντικότερο παίκτη της. Ο Φώτης Ιωαννίδης υπέστη θλάση στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έγινε αναγκαστική αλλαγή και θα χάσει σίγουρα τα παιχνίδια με ΟΦΗ (εκτός) και Τσέλσι (εντός) ενώ θα δώσει μάχη για να προλάβει εκείνο με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής του αναμένονται σήμερα ωστόσο πολύ δύσκολα θα φέρουν ευχάριστα νέα στο «πράσινο» στρατόπεδο αλλάζοντας τα δεδομένα που ήδη γνωρίζουμε.

Ο Παναθηναϊκός χάνει τον ηγέτη του στην πιο κρίσιμη περίοδο

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2377994/giati-kerdizei-ton-oktobrio-o-alonso-ston-panathinaiko

Η εξέλιξη αυτή με τον τραυματισμό του Ιωαννίδη αφήνει τον Ντιέγκο Αλόνσο να επιλέξει ανάμεσα στους Σπόραρ και Γερεμέγεφ για την κορυφή της επίθεσης, σε μία περίοδο που κανένας από τους δύο δεν έχει δείξει πως μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση.

Ο Σλοβένος φορ φαίνεται να είναι εκείνος που είναι ψηλότερα στην προτίμηση του Ουρουγουανού κόουτς τελευταία, ωστόσο δείχνει να μην βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, αλλά και φόρμα.

Αντίθετα ο Σουηδός επιθετικός, μετά τα παιχνίδια με την Μπότεφ, δεν έχει μπορέσει να δώσει πράγματα όταν έχει αγωνιστεί και από την στιγμή που δεν έχει βρει ούτε τα γκολ, που είναι το δυνατό του σημείο, δεν διανύει κι αυτός το καλύτερό του διάστημα.

Ακόμη όμως κι αν οι δύο ή έστω ένας απ’ αυτούς ήταν σε καλή κατάσταση το πακέτο του Φώτη Ιωαννίδη είναι τέτοιο που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό που αφήνει πίσω του.

Ο 24χρονος Έλληνας φορ είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ένας παίκτης που όταν μπαίνει στο γήπεδο να αγωνιστεί, ανεβάζει αυτόματα και την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του εξαιτίας των ικανοτήτων και της ποιότητάς του.

Τα γκολ να μην έχουν έρθει ακόμα φέτος αλλά αυτό οφείλεται τόσο στην δυσκολία που έχει η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι όσο και στους καινιούργιους παίκτες που έχει γύρω του. Απ’ αυτούς δείχνει πως έχει αρχίσει να… βρίσκεται καλά με τον Τετέ, παρ’ ότι ακόμη κάποιες τελικές αποφάσεις τους, δεν έχουν επιτρέψει την «κεφαλαιοποίηση» των συνεργασιών που έχουν μέσα στο γήπεδο με κάποια εκατέρωθεν γκολ.

Τα γκολ όμως ποτέ δεν ήταν το σημείο αναφοράς όταν κανείς μιλούσε για τον Ιωαννίδη. Κάνει τόσα άλλα πράγματα που συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και χωρίς αυτά.

Απειλεί, φτιάχνει για τους συμπαίκτες του, ντριμπλάρει, συμμετέχει στο build up είτε αυτό γίνεται από πίσω είτε με μακρινές μεταβιβάσεις παίρνοντας τον ρόλο του Target Forward.

Αυτή τη στιγμή, που ακόμα δεν έχει προλάβει να πιάσει τα γνωστά επίπεδα απόδοσής του την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, ο Ιωαννίδης είναι ο καλύτερος ντριμπλέρ του πρωταθλήματος σε αναλογία ποσότητας και ποσοστού επιτυχίας. Ο Έλληνας φορ είναι 4ος παίκτης σε ποσοστό επιτυχίας σε ντρίμπλες στην λίγκα, αφού από τις 4,58 που δοκιμάζει ανά 90 λεπτά, πετυχαίνει το 75% αυτών. Ταυτόχρονα είναι δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ με 15, πίσω μόνο από τον Χατζηθεοδωρίδη του ΟΦΗ που έχει 17, μετρώντας 2,86 ανά 90 λεπτά.

Κάπως έτσι σαν μην έφτανε το ήδη υπάρχουν βάρος που υπάρχει στους ώμους του Ντιέγκο Αλόνσο, τώρα ο Ουρουγουανός τεχνικός καλείται να βρει τρόπο να αντικαταστήσει τον επιδραστικότερο ποδοσφαιριστή που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του.

Subscribe

Related articles

Τι λένε οι αριθμοί για τον Παναθηναϊκό του Αλόνσο;

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout...

«Άκυρο» του Γιανέφσκι σε πρόταση της ΕΝΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου είχε...

Στην ΕΠΟ ο Ηλιόπουλος, συναντήθηκε με Γκαγκάτση

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, βρέθηκε...

Παναγιώτης Ρέτσος: Ο αρχηγός που μένει όρθιος στα δύσκολα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί από τα σπλάχνα...