Το άγνωστο ενδιαφέρον της Μασία για Ζαφείρη και το «τεράστιο σχολείο» της πρώτης κλήσης στην Εθνική

Ο Χρήστος Ζαφείρης παραχώρησε συνέντευξη σε ξένο Μέσο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την παρθενική του κλήση στην Εθνική, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σύντομη εμπειρία του στη Μασία αλλά και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

Οι δύο νίκες της Εθνικής Ελλάδος στο ξεκίνημα του Nations League έκρυβαν ουκ ολίγους πρωταγωνιστές, ένας εκ των οποίων αναμφίβολα και ο Χρήστος Ζαφείρης.

Ο ταλαντούχος χαφ της Σλάβια Πράγας συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με δύο αρκετά υποσχόμενες εμφανίσεις και έκανε έτσι με τον καλύτερο τρόπο το ντεμπούτο του ως Έλληνας διεθνής, μετά την απόφαση που πήρε να προτιμήσει τη γαλανόλευκη από τα χρώματα της Νορβηγίας στην οποία αγωνίστηκε με όλες τις μικρές εθνικές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «flashscore», ο 21χρονος μέσος εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση που ένιωσε από την πρώτη του εμπειρία εντός των τειχών της Εθνικής, χαρακτηρίζοντας συνολικά την πρώτη του κλήση ως ένα τεράστιο σχολείο για τον ίδιο και τη συνέχεια της καριέρας του: «Η συνάντησή μου με όλους στην Εθνική ήταν σαν ένα τεράστιο σχολείο. Δεν είχα παίξει ποτέ στην Εθνική, ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα να δουλέψω με τους παίκτες, να ζήσω την ατμόσφαιρα από μέσα».

Παράλληλα, μίλησε τόσο για τη φετινή σεζόν της Σλάβια Πράγας, εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Conference League και την επικείμενη επίσκεψη των Τσέχων στην Τούμπα, ενώ αναφέρθηκε και στην ποδοσφαιρική διαδρομή του αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το διάστημα που δοκιμάστηκε στη Μασία, την περίφημη Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, η οποία και ήθελε να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

«Στην Μπαρτσελόνα ήταν πιο αγχωτικά τα πράγματα, στη Νορβηγία έπαιζα για τη διασκέδαση. Δεν μιλούσα λέξη ισπανικά και θυμάμαι να νιώθω κάπως απομονωμένος. Ωστόσο τα πήγα καλά στους αγώνες επίδειξης και ήθελαν να με κρατήσουν, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε πως δεν ήταν η σωστή κίνηση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Ζαφείρης:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ:

«Για πρώτη φορά στη συλλογική μου καριέρα θα αγωνιστώ στην Ελλάδα, συνεπώς είμαι λίγο περίεργος να δω πως θα είναι. Ανυπομονώ πολύ για αυτό. Είναι σίγουρα το δεύτερο πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της σεζόν για μένα, μετά από εκείνο στο Μπιλμπάο κόντρα στην Αθλέτικ»

Για την επιλογή του να φορέσει το εθνόσημο της Ελλάδας και όχι της Νορβηγίας την οποία εκπροσώπησε σε όλες τις μικρές εθνικές:

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση, άκουσα την καρδιά μου. Όταν εμφανίστηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, δεν δίστασα. Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια δεν ζω εκεί, αλλά πάντα θεωρούσα την Ελλάδα σπίτι μου έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι από την οικογένειά μου και τους φίλους μου βρίσκονται εκεί»

Για την πρώτη του εμπειρία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

«Πρέπει να πω πως ήταν πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα και την οικογένειά μου. Τρομερή εμπειρία, είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Συν τοις άλλοις, έπαιξα κατευθείαν και στα δύο παιχνίδια και κατάφερα να δείξω στους Έλληνες τι μπορώ να κάνω»

Για το αν μετανιώνει που δεν παίζει με σταρ όπως οι Χάαλαντ και Όντεγκααρντ:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτηκα καθόλου έτσι. Προφανώς υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές στην εθνική Νορβηγίας, αλλά τέτοιοι υπάρχουν και στην Εθνική Ελλάδος. Ίσως δεν είναι τόσο διάσημοι, αλλά έχουν πραγματικά πολλή ποιότητα. Νιώθεις την αποφασιστικότητα όλων για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κορυφή»

Για το πόσο δύσκολο ήταν να αφήσει την Ελλάδα σε ηλικία εννέα χρονών:

«Ήταν πολύ δύσκολο για όλη την οικογένεια. Έπρεπε να αρχίσουμε μια νέα ζωή σε εντελώς διαφορετική χώρα. Δεν ξέραμε τη γλώσσα, δεν ξέραμε κανέναν. Στο τέλος, το ποδόσφαιρο μάς βοήθησε πολύ όλους. Έκανα φίλους, απλά έβγαινα στον δρόμο με την μπάλα και συναντούσα νέους ανθρώπους, έμαθα γρήγορα τα Νορβηγικά χάρη σ’ αυτό. Οι γονείς μου με τη σειρά τους έκαναν φίλους μέσω του συλλόγου που ανήκα»

Για τους ιδανικούς προορισμούς στην καριέρα του:

«Το όνειρό μου είναι να παίξω σε μία από τις τέσσερις μεγάλες Λίγκες. Με ελκύει ιδιαίτερα η La Liga και η Bundesliga, αλλά θα ήθελα φυσικά να παίξω και στην Αγγλία ή την Ιταλία. Το βασικό για μένα θα ήταν να ταιριάξω με την ομάδα και να δείξουν ότι με θέλουν πραγματικά. Αν προκύψει μια τέτοια πρόταση, θα είμαι έτοιμος»

Subscribe

Related articles

Πάφος – Άρης Λεμεσού: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι

Πάφος και Άρης Λεμεσού διασταυρώνουν σε λίγη ώρα...

Ανατροπή για τη Ρόμα και σερί νίκες στη Serie A

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τη Ρόμα, η οποία...

«Μπλόκο» στη Βίλα από την Ίπσουιτς δια… ποδός Ντέλαπ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 21χρονο Λίαμ Ντέλαπ των...

Γκούντουριτς: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ και Φενέρ τα φαβορί για το Final 4»

Ο Μάρκο Γκούντουριτς παραχώρησε δηλώσεις στο σερβικό στο «Sport...

LIVE: Ολυμπιακός – Ατρόμητος

0" :style="{display:matchInfo.events ? "block" : "none"}">{{p.min}}' {{p.min_p !=...

Με Κωστούλα κορυφή και Ροντινέι εξτρέμ κόντρα στον Ατρόμητο

Με φρέσκο αίμα, ευκαιρία σε νεαρούς και Ροντινέι...

Ο Μέσι ξέσπασε σε διαιτητή και τον έβρισε: «Είσαι πουτ@ν@ς γιος»

Ο Λιονέλ Μέσι δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα...

Σεφτές για την Παναχαϊκή, πρώτη ήττα για τον Αστέρα Τρίπολης Β’

H Παναχαϊκή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Live Streaming

Παρόλο που το πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό,...