Τα 19.000.000 συμβόλαιο του Φουρνιέ, η προοπτική της Euroleague και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μετά την απώλεια του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό στο Game 5 έχει μπει ήδη στην επόμενη μέρα και στον σχεδιασμό της νέας σεζόν, προκειμένου να εμφανιστεί καλύτερος καικ να επιστρέψει στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι σχεδιάζουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις, ενώ την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει ήδη να γράφονται τα πρώτα ονόματα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ένα από αυτά είναι του Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο NBA, αποτελεί έναν εξαιρετικό σκόρερ, αλλά πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη περίπτωση.

  • Διαβάστε επίσης: Ο «στρατιώτης» Καντέ είναι πάντα πολύτιμος

Ο Γάλλος διεθνής γκαρντ ανήκει στους Νικς και μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του και το αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη. Προς το παρόν δεσμεύεται με την ομάδα της Νέας Υόρκης, η οποία έχει το δικαίωμα να επεκτείνει μονομερώς για ακόμη ένα χρόνο το συμβόλαιό του έναντι 19 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι η οψιόν δεν θα ενεργοποιηθεί από πλευράς των Νεοϋορκέζων και ότι το πιθανότερο είναι ο Φουρνιέ να μείνει ελεύθερος. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο τότε θα είναι στο χέρι του Γάλλου αν θα αποφασίσει να μείνει στις ΗΠΑ, όπου θα έχει προτάσεις, ή αν θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός και η μετάβαση

Στο παρελθόν ο ίδιος ο Φουρνιέ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στη Euroleague, καθώς αποτελεί μία σπουδαία λίγκα και άκρως ανταγωνιστική, ενώ έχει κάνει αρκετές φορές ειδική μνεία στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι θα ήθελε να αγωνιστεί στους Πειραιώτες.

«Αν μία μέρα έπρεπε να επιστρέψω στην Ευρώπη και είχα την επιλογή να πάω οπουδήποτε ήθελα, νομίζω ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Είναι ακόμη ένα φανταστικό κλαμπ», ήταν τότε τα λόγια του Εβάν Φουρνιέ.

Si un jour je devais retourner en Europe et que j’avais le choix daller ou je veux, je pense que j’irais a l’Olympiacos. Cest quand meme un sacré club #F4GLORY

— Evan Fournier (@EvanFourmizz) May 21, 2022

Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν συμβαίνει το παραμικρό, όμως το δεδομένο είναι ότι η περίπτωση του Γάλλου δελεάζει στο λιμάνι και είναι λογικό, αφού πρόκειται για έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου και ικανότατο σκόρερ, που είναι και αυτό που έλειπε φέτος από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε φιλικό με την Νότιγχαμ Φόρεστ στις αρχές Αυγούστου

Οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν διακριτικά την περίπτωση του Φουρνιέ μεν, όμως για να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει πρώτα ο ίδιος ο Γάλλος να αποφασίσει να κάνει τη μετάβαση από τις ΗΠΑ στη Euroleague. Εφόσον γίνει αυτό τότε ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να μπει πολύ γερά στο «κόλπο» για την απόκτηση του, παρότι δεν θα παίζει μόνος για έναν τόσο σπουδαίο παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Subscribe

Related articles

Και τώρα οι δύο τους στο «φουλ» της ανετοιμότητας! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τους δύο ημιελικούς του...

Ο μπροστάρης Πετρούσεφ και η… άμυνα

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός «έκλεισαν» θέση στον τελικό...

Μπαρτζώκας: «Είναι φανερό ότι είμαστε εκτός ρυθμού»

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά ξεπέρασε με 79-74 το εμπόδιο...

Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, θέαμα με εννιά γκολ στο Κίτι

Στην κορυφή της Β' κατηγορίας σκαρφάλωσε ο Ολυμπιακός...