Τα στοιχεία που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπράγκα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Το πλάνο ενδεκάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κι όσα ζήτησε ο Βάσκος προπονητής από την ομάδα του, για τον αγώνα του Europa League με την Μπράγκα στο “Γ. Καραϊσκάκης” (03/10, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24).

Πίστη και πάθος στον Ολυμπιακό για νίκη επί της Μπράγκα την Πέμπτη (03/10, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24) στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης, έτσι ώστε να κάνουν ένα βήμα να έρθουν πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση και επιθυμούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την έδρα τους.

Μάλιστα, θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας στο “Καραϊσκάκης” μετά την κατάκτηση του Conference League και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να είναι νικηφόρο.

Με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Φάληρο την Φερεντσβάρος (1-0), την Φενέρμπατχσε (3-2) και την Άστον Βίλα (2-0) και ηττήθηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-4) την οποία όμως συνέτριψε στη ρεβάνς στη Σερβία (6-1).

Οι παίκτες της Μπράγκα πανηγυρίζουν το γκολ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο έμπειρος κόουτς θέλει την κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στον πορτογαλικό σύλλογο, αφενός μεν για να διατηρηθεί η πειραϊκή ομάδα σε τροχιά πρόκρισης όσο για να ικανοποιήσει τους “ερυθρόλευκους” οπαδούς.

Ενέργεια, ένταση, επιθετικότητα και γρήγορο γκολ

Παράλληλα, επιθυμεί να είναι εκείνος που θα φύγει χαμογελαστός από το γήπεδο, απέναντι στον προπονητή τον οποίο διαδέχθηκε στον κόκκινο πάγκο τον περασμένο Φεβρουάριο, Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει από τους παίκτες να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, να πιέσουν ψηλά, να είναι επιθετικοί, να βγάλουν ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι τους, να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ και, ταυτόχρονα, να έχουν άμεσες επιστροφές στην άμυνα όταν βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές της Μπράγκα στην επίθεση καλύπτοντας χώρους.

Οι Πειραιώτες δούλεψαν στις στημένες φάσεις σε φάση άμυνας και επίθεσης και ο Βάσκος τεχνικός περιμένει πολλά και σε αυτό τον τομέα.

Το παρελθόν κόντρα σε Πορτογάλους και αυτά που συνδέουν Μπράγκα και Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με πορτογαλική ομάδα για 20η φορά στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς μέχρι τώρα έχει παίξει οκτώ αγώνες με την Πόρτο, επτά με την Μπενφίκα, δύο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και άλλα δύο με την Αρούκα.

Η συγκομιδή των “ερυθρόλευκων” στα εντός έδρας παιχνίδια τους είναι επτά νίκες και τρεις ήττες. Και τώρα θέλουν να πετύχουν την όγδοη νίκη τους που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν με άλλον αέρα στο Europa League.

Η πειραϊκή ομάδα έχει στο ρόστερ της τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα της Μπράγκα στο παρελθόν, τους Κάρμο, Τσικίνιο και Κοστίνια, όπως και οι αρσεναλίστας διαθέτουν δύο βασικούς παίκτες που έπαιξαν στον Ολυμπιακό, τον Αντρέ Όρτα και τον Μπρούμα.

Το πλάνο νίκης του Μεντιλίμπαρ

Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να επιστρέψει σε σχήμα με τετράδα στην άμυνα (4-2-3-1), σε σχέση με τα τρία στόπερ που χρησιμοποίησε στον αγώνα με αντίπαλο τη Λυών.

Ο Ισπανός προπονητής υποστήριξε στις δηλώσεις του ότι η προσέγγιση εκείνη στη Γαλλία δεν λειτούργησε καλά για τον Ολυμπιακό και επιστρέφει στο σύστημα που συνήθως αγωνίζεται η πειραϊκή ομάδα.

Σχετικά με την ενδεκάδα, ουσιαστικά δύο θέσεις είναι ανοιχτές, μία στα χαφ και μία στα εξτρέμ. Ο Μουζακίτης έχει το προβάδισμα για να βρεθεί δίπλα στους Έσε, Τσικίνιο, με εναλλακτικές τον Ολιβέιρα ή τον Γκαρθία.

Στα πλάγια της επίθεσης, είναι πιθανό να παίξουν ο Ρόντινεϊ και ο Μαρτίνς ή ο Μασούρας. Όμως, αν ο Βραζιλιάνος χρησιμοποιηθεί δεξιά στην άμυνα, θα μείνει ο Κοστίνια στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν αναμένεται να παραταχθεί με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Κοστίνια δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Κάρμο και τον Ρέτσο στα στόπερ, τον Έσε και τον Μουζακίτη (Ολιβέιρα) στις θέσεις των κεντρικών χαφ, τον Τσικίνιο μπροστά τους, τον Ρόντινεϊ και τον Μαρτίνς (Μασούρα) στα πλάγια της επίθεσης και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Διαθέσιμοι είναι και οι Γουίλιαν, Γιάρεμτσουκ, Κωστούλας, Γκαρθία, Βέλντε, Στάμενιτς, Ντόη, Πιρόλα, Μπιανκόν, Πασχαλάκη και Αναγνωστόπουλο.

Subscribe

Related articles

Οι διαιτητές του Καρμιώτισσα

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώσε τους διαιτητές αγώνα...

Οι οδηγίες του Παναθηναϊκού στους εκδρομείς στην Μπάνια Λούκα

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση του έδωσε οδηγίες στους...

Ξανά στα Σπάτα ο Ηλιόπουλος και ομιλία στους παίκτες!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ βρέθηκε πάλι στο προπονητικό...

Μποροβήλος: «Η κλήρωση στο Κύπελλο είναι βατή, όμως, αυτό δεν λέει τίποτα»

Ο Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε στην κλήρωση του Κυπέλλου,...

Εφτασε η ώρα για την… «Παναθηναϊκού ανάβασις»! | Blog

Ο Ανδρέας Δημάτος αναλύει τα σημαντικότατα κέρδη για...