Στρατηγική, ισορροπία κι όλα μηδέν στο Τορίνο

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι Γιουβέντους και Νάπολι απέφυγαν τα ρίσκα, κινήθηκαν με προτεραιότητα την ασφάλεια και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το 0-0.

Κλασικό ιταλικό ντέρμπι βασισμένο στην… παραδοσιακή συνταγή της Serie A θα μπορούσε να πει κανείς για το ντέρμπι στο Τορίνο. Εκεί όπου Γιουβέντους και Νάπολι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, αλλά δίνοντας περισσότερο προσοχή στις… ασπίδες τους. Με προτεραιότητα την ασφάλεια στα μετόπισθεν οι δυο ομάδες δεν απείλησαν σε ένα ισορροπημένο ντέρμπι το οποίοι μοιραία έληξε 0-0.

Χαρακτηριστικό της ροής του αγώνα ήταν το γεγονός πως έπρεπε να φτάσουμε στο 29΄για να δούμε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Ντι Γκρεγκόριο εξουδετέρωσε το σουτ του ΜακΤόμινεϊ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε την απάντηση και στο φάουλ του Πολιτάνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και… συγκινήσεις.

Η εικόνα δεν άλλαξε δραστικά στο β΄μέρος με τη Νάπολι να απειλεί ξανά με προσπάθεια του Πολιτάνο στο 55΄που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Γιουβέντους να αγγίξει το γκολ με άστοχο σουτ του Κουπμάινερς από υποσχόμενη θέση.

Η μπάλα ωστόσο δεν πήρε ποτέ κατεύθυνση προς τα δίχτυα, η ένταση κυριάρχησε μέχρι το φινάλε και το τελικό 0-0 περιόρισε τους Παρτενοπέι στη δεύτερη θέση και στο -1 από την πρωτοπόρο… Τορίνο, την ώρα που η έτερη ομάδα της ιταλικής πόλης έμεινε στην τέταρτη.

Γιουβέντους (Τιάγκο Μότα): Ντι Γκρεγκόριο, Σαβόνα, Καλουλού, Μπρέμερ, Καμπιάσο, ΜακΚένι (80΄Τουράμ), Λοκατέλι, Γκονζάλες, Γιλντίζ, Κουπμάινερς, Βλάχοβιτς (46΄Γουεά)

Νάπολι (Αντόνιο Κόντε): Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Μποντζόρνο, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα (87΄Γκίλμουρ), Κβαρατσχέλια (73΄Φολορούνσο), Πολιτάνο (73΄Νέρες), ΜακΤόμινεϊ, Λουκάκου (72΄Σιμεόνε)

Subscribe

Related articles

Ασύλληπτη επιστροφή της Πάρμα κόντρα στη Λέτσε με δύο γκολ μετά το 90′!

Σε ένα παιχνίδι που αμφότερες ολοκλήρωσαν με δέκα...

Ο Μάικ Τζέιμς θαύμασε τις εικόνες από το Καλλιμάρμαρο

Φανταστικό χαρακτήρισε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που διεξάγεται...